Playmobil Mobiele aanvalstoren van de dwergen

Playmobil Mobiele aanvalstoren van de dwergen

Playmobil draait al heel wat jaartjes mee en het is nog steeds in de meeste kinderkamers te vinden. Vaak gaat het zelfs om meerdere pakketten. De thema’s zijn enorm uitgebreid zodat er altijd wel een pakket is dat bij jouw kindje en bij zijn ontwikkelingsfase past. Extra leuk zijn de prachtige details waar Playmobil zo goed in is. Dat is ook bij deze aanvalstoren weer het geval. Er is zoveel te openen, bewegen, gebruiken en om mee te spelen dat het enorm veel uitdaging biedt om je fantasie op los te laten en spannende avonturen te gaan beleven. Juist die details zorgen ervoor dat de beleving levensecht wordt.

Leuk voor jong en oud

Kinderen kunnen volledig opgaan in hun fantasie. Dat geldt overigens niet alleen voor de allerkleinsten maar ook voor de oudere kinderen.

Eigenlijk blijft Playmobil leuk voor jong en oud, want als je diep in mijn hart kijkt, vind ik het nog steeds leuk! Misschien zit ik er niet meer zo mee te spelen zoals kinderen doen, maar ik beleef absoluut plezier aan het bouwen, inrichten en fotograferen van de verschillende bouwpakketten. Ik vond het écht geen straf de pakketten voor Rocco in elkaar te zetten toen hij nog klein was. Eerlijk gezegd vond ik het zelfs jammer toen hij eenmaal de leeftijd had om dit zelf te doen…

Aanvalstoren

Deze aanvalstoren is een nieuw pakket van Playmobil en als je ziet hoe uitgebreid en uitdagend hij is, begrijp je direct dat deze toren genomineerd is voor de Speelgoed van het jaar. Deze toren vraagt om mee gespeeld te worden. Niet zomaar een keertje tussendoor, wel nee, deze toren vraagt om stoere en lange avonturen. De dwergenwereld is namelijk in rep en roer! Dus die kan alle hulp gebruiken!

lijn groen oudersenzo
Playmobil Mobiele aanvalstoren van de dwergen

Dwergenkoning

De dwergenkoning roept iedereen op om zich klaar te maken voor de aanval. Meteen begint een dwergenstrijder op de trommels te slaan, waarna de reuzentrol op de maat van de slagen begint te lopen. Langzaam rijdt de mobiele aanvalstoren van de dwergen met stormram, ballista’s en gevangenis vooruit. Alle dwergenstrijders maken zich klaar voor de strijd, zetten hun helm op en nemen hun zwaard ter hand. Alleen de ballista’s moeten nog worden geladen en dan kan het gevecht beginnen! Wie wil er nou geen rol spelen in dit verhaal?

Extra leuk

Extra leuk zijn natuurlijk de ballista’s die echt kunnen schieten! Ze kunnen aan de zijkant worden uitgeklapt. Vergeet ook niet de beweegbare loopbrug en de spannende strijdwapens. Het bovenste platform van de aanvalstoren kan eraf worden gehaald voor een betere bereikbaarheid.De vijand mag sidderen van angst, want de dwergen zijn met deze toren onoverwinnelijk!

lijn groen oudersenzo
Playmobil Mobiele aanvalstoren van de dwergen

Specificaties Playmobil Mobiele aanvalstoren van de dwergen

NaamPlaymobil Mobiele aanvalstoren van de dwergen
MerkPlaymobil
ISBN4008789093400
Bestel directBol.com

De historie van Playmobil

Playmobil bestaat sinds 1974 en is bedoeld voor kinderen van vier tot twaalf jaar, maar eerlijk gezegd blijft het ook na die leeftijd nog heel leuk! De poppetjes zijn ontworpen door Hans Beck, hij liet zich hiervoor inspireren door de destijds populaire tinnen soldaatjes. Die soldaatjes zijn er allang niet meer, maar de Playmobil poppetjes zijn nu nog steeds populair. De eigenschappen van Playmobil hebben we te danken aan de kinderen van Hans, zodat de figuurtje genoeg bewegende delen kregen om van houding te veranderen maar ook weer niet te veel zodat het ingewikkeld zou worden. En weet je waarom de poppetjes geen neus hebben? Nou, omdat deze ook vaak op kindertekeningen ontbreekt. Voor kinderen is deze blijkbaar volstrekt overbodig.

Oliecrisis

Misschien ook leuk te weten, het formaat van de poppetjes (7,5cm) is niet alleen bepaald door de kleine kinderhandjes (ze passen er zo mooi in) maar ook door de oliecrisis in de jaren 70. De gestegen olieprijs had plastic duurder gemaakt en daardoor zijn de poppetjes zo ‘klein’ gebleven. De speelgoedfabrikant Brandstätter had uitdrukkelijk gevraagd om klein speelgoed.

Succesvol

De eerste Playmobilcollectie was opgebouwd rond drie thema’s: de bouw, het Wilde Westen en de riddertijd. In de loop der jaren werd de collectie uitgebreid. Vanaf 1975 verschenen ook vrouwelijke poppetjes en rond 1980 verschenen ook de eerste kinderfiguurtjes. Deze zijn iets kleiner, ongeveer 5,5 centimeter.

liefs Marion

Meer informatie

Uren speelplezier met Playmobil
Wat zijn de leerdoelen tijdens het spelen? Je gaat ze nu ontdekken!

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Dit product of deze producten hebben wij, ten behoeve van het schrijven van deze review, toegestuurd gekregen. Onze ervaringen zijn echter zo eerlijk mogelijk beschreven.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *