Hypnobirth – Een effectieve zwangerschapscursus

Hypnobirth - Een effectieve zwangerschapscursus

Hypnobirth is een praktische en zeer effectieve zwangerschapscursus waarbij de (beval)partners een actieve rol krijgen in het coachen van de zwangere en barende vrouw.

Het grote verschil tussen mensen en (zoog)dieren is ons brein. Gedachten die zo krachtig en sturend kunnen zijn. Dit geldt zowel positief, als ook negatief. Tijdens een cursus Hypnobirth leer je deze gedachten herkennen en sturen. Je her-programmeert als het ware je hoofd en houdt alleen die overtuigingen over die van waarde zijn voor de bevalling.

Volledige ontspanning

Vervolgens kan het lichaam, in volledige ontspanning, doen waar het voor gemaakt is: Bevallen! Want het lichaam weet precies wat het moet doen. Je hoeft geen boeken te lezen om te kunnen bevallen, dat gaat helemaal vanzelf. De belemmerende factor is meestal, het hoofd! De zorgen, angsten en twijfels die voor een onveilig gevoel zorgen en daarmee het lijf blokkeren. Die ontspanning wordt onder andere bereikt door ademhaling, massage en oefeningen met suggesties. Eigenlijk kan je dat laatste vergelijken met een soort dagdromen. De cursisten maken een ontspanningsreisje in hun hoofd, en leren dit ook zelf thuis te bereiken. Met hulp van de (beval) partner natuurlijk.

Praktische tips

Naast brain-training krijg je in de cursus ook heel veel praktische tips over de dag van de bevalling. Veel komt neer op een goede voorbereiding. Als je bewust bent van wat je kan verwachten, word je veel minder overvallen op het moment zelf. Met die kennis op zak kan eventuele stress en angst gelijk worden omgezet in regie en ontspanning. Dit heeft dan een onmiddellijk effect op het lichaam en dus op het soepel verlopen van de bevalling. Zelfs de ervaring van pijn heeft een direct verband met het wel of niet ontspannen zijn.

Dit alles, en nog meer, is Hypnobirth. Het is geweldig!

lijn groen oudersenzo
Verandering uiterlijk tijdens de zwangerschap

Vragen

Heb je vragen of wil je meer uitleg over het bovenstaande; wees welkom. Graag! Ik geloof heilig in deze techniek en praat heel graag over de waarde ervan. De cursus is zo divers, dat het lastig is om dit in een paar regels samen te vatten. Ik vind dat iedere zwangere Hypnobirth zou moeten volgen. Of eigenlijk, ieder nieuw leventje verdient dit. Twee gelukkige en ontspannen ouders tijdens en na de bevalling is van levensbelang voor iedere baby!

Meer over Iris

Iris is 32 jaar en woonachtig in Amsterdam met haar vriend en zoontje Jayden. Iris is een lichtelijke controle-freak en raakt snel in paniek. Tijdens de zwangerschap zag ze op tegen de bevalling, maar door de cursus Hypnobirth was zij tijdens de geboorte van haar kleine held zo gefocust en ontspannen gebleven, dat het een hele bijzondere ervaring is geworden. En dat terwijl het absoluut niet verliep zoals ze had gewild. Ze hield zelf de regie en werd op een wonderbaarlijk fijne manier gecoacht door haar vriend, een nuchtere boekhouder die in eerste instantie niets van ‘hypnose’ moest weten. Vandaar dat zij verliefd werd op de methode, een docenten opleiding heb afgerond, en nu deze magische ervaring wil delen met andere (angstige) ouders in spé.

liefs Iris

Meer informatie

Zwangerschapsyoga, is deze zwangerschapscursus ook voor jou geschikt?
Hypnobirthing. Een zwangerschapscursus dat uitgaat van het natuurlijke proces
Voorbereiding op de komst van een baby
Zwangerschapscursus Mindfulness
Zwangerschapscursussen, wat is er mogelijk?
Zwangerschapscursus Zwangerschapshaptomie
Mindful bevallen

Bronvermelding

Tekst: Iris
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *