Help je schoolkind het beste uit zichzelf te halen!

Omega 3 - Help je schoolkind het beste uit zichzelf te halen!

Heb jij een kind op de basisschool? Dan wil je hem of haar natuurlijk graag stimuleren om het beste uit zichzelf te halen. Niets is frustrerender dan wanneer je kind vastloopt op school, terwijl je weet dat het met zijn intelligentie wel goed zit. Wil jij de prestaties van je kind naar een hoger niveau tillen en ervoor zorgen dat alles dat erin zit er ook uit komt? Dan geven we je graag 3 nuttige tips!

Geef je kind Omega 3

Het klinkt misschien ietwat vergezocht, maar het is wetenschappelijk bewezen dat een hoge inname van Omega 3 vetzuren positief bijdragen aan de hersenontwikkeling van je kind. Wanneer jouw kind in de basisschoolleeftijd is zijn de hersenen volop in ontwikkeling. De snelheid waarmee je kind informatie verwerkt wordt hoger. Ook is een hoge inname van Omega 3 vetzuren gelinkt aan een beter gezichtsvermogen en een betere concentratie. Dit is uit diverse studies gebleken en veel ouders boeken er positieve resultaten mee. Let wel op dat je voor een goed Omega 3 voedingssupplement kiest.

Lage dosering

Goedkope visolie van de drogisterij om de hoek is meestal niet erg geschikt omdat de dosering van de Omega 3 vetzuren te laag ligt. Daarnaast is het niet zelden zo dat de visolie niet van hoogwaardige kwaliteit is. Ga voor een supplement dat goed aangeschreven staat, zoals bijvoorbeeld Möllers Omega 3. Op deze manier weet je zeker dat je het maximale effect eruit haalt. Het duurt vaak enkele weken voordat de effecten van Omega 3 merkbaar zijn, dus zorg ervoor dat je kind het consequent slikt gedurende langere tijd.

Interesse? Er is ook een voordelig(er) familiepakket verkrijgbaar in smaken naar keuze. Dit levert een fijne besparing op van ruim 5 euro (36 euro in plaats van 41,18 euro).

lijn groen oudersenzo
Omega 3 - Help je schoolkind het beste uit zichzelf te halen!

Investeer in huiswerkbegeleiding

Huiswerkbegeleiding kan voor veel schoolkinderen heel goed zijn. Is jouw kind wat minder goed in een bepaald vak? Zorg dan dat hij of zij begeleiding krijgt op dit gebied. Mijn eigen zoontje van 11 krijgt 2 keer per week begeleiding van een studente met een heuse wiskundeknobbel. Hij ligt met alle vakken voor op schema, maar het rekenen wil nog niet echt vlotten. De begeleidster heeft echter een leuke aanpak en weet beter tot mijn zoon door te dringen dan ik. Ze heeft een ruime ervaring op het gebied van huiswerkbegeleiding en weet precies waar zijn valkuilen liggen.

Ik moet zeggen dat het sinds de tweede les direct beter ging op school tijdens de rekenles. Mijn zoon zal wellicht nooit een rekenwonder worden, maar hij kan nu prima meekomen met de rest van de klas. En dat is fijn, want zo kan het ook zijn CITO-score niet op negatieve wijze beïnvloeden. Huiswerkbegeleiding hoeft overigens niet direct handen vol geld te kosten: er zijn diverse websites die bemiddelen tussen jouw kind en een begeleider. Ik betaal hiervoor 25 euro per uur, inclusief lesmateriaal. Huiswerkbegeleiding zonder lesmateriaal is vaak nog goedkoper. In dat geval kun je vaak gewoon de schoolboeken en werkbladen van je kind gebruiken.

Je kunt natuurlijk ook op school vragen naar geschikt materiaal voor de huiswerkbegeleider van je kind. De meeste scholen zullen je hier graag mee helpen!

lijn groen oudersenzo
Omega 3 - Help je schoolkind het beste uit zichzelf te halen!

Zorg voor voldoende beweging!

Kinderen zijn volop in ontwikkeling. Niet alleen mentaal, maar ook fysiek kan jouw spruit wel een steuntje in de rug gebruiken. Beweging draagt positief bij aan een gezond gewicht en een goede conditie, maar is daarnaast ook nog goed voor tal van andere dingen. Kinderen die genoeg bewegen kunnen zich op school beter concentreren. Je hoeft je kind niet direct aan te melden voor een teamsport als hij of zij daar het type niet voor is. Een flink stuk fietsen is ook goed voor je kind. Laat je spruit de fiets naar school bijvoorbeeld wat vaker pakken. Ook buitenspelen zorgt vaak voor voldoende beweging. Kinderen rennen en springen toch al snel rond.

Is je kind wat sportiever? Dan is het leuk om te kijken welke sport hij of zij zou kunnen beoefenen. Je kunt dan denken aan voetbal, ballet of hockey, maar ook een vechtsport als karate is zeer geschikt. Bouw ook in de vrije tijd van je kind meer beweging in door bijvoorbeeld samen een stuk te gaan wandelen, skaten of fietsen. Je zult merken dat je kind er blakend van gezondheid uitziet en zich op school stukken beter concentreert!

Hoe stimuleer jij de ontwikkeling van je kind? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

Liefs Amber

Meer informatie

Met deze acht manieren kun jij je kind slimmer maken!
Immuunsysteem boosten. Hoe doe je dat dan?
Zo gezond zijn Omega 3 vetzuren voor je lichaam!
Laat je kinderen meer groenten eten met groene smoothies
Lust ik wel! Het gezonde kookboek van het Voedingscentrum
Groentekalender, groente met het seizoen mee eten
Alternatief voor kinderen die liever geen vis eten

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
© afbeelding: 123rf.com

#ad – Deze blog betreft een samenwerking

Omega 3 - Help je schoolkind het beste uit zichzelf te halen!
lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *