Je kunt vanaf nu stemmen op je favoriete speelgoed!

Je kunt vanaf nu stemmen op je favoriete speelgoed!

De vakjury heeft ook dit jaar weer allerlei speelgoed, puzzels en spellen getest en beoordeeld. Voor elke categorie (maar liefst 12 dit jaar!) zijn er drie winnende nominaties gekozen waar jij je stem op kunt uitbrengen! Vanaf 7 september kun je op de site van Speelgoedvanhetjaar.nl stem uitbrengen op jouw favoriete speelgoed! Nog geen idee waar je op wilt gaan stemmen? Geeft niks, wij zetten hieronder alle kandidaten voor je op een rij en zetten vier kandidaten extra in het zonnetje!

Stemmen op je favoriete speelgoed

De verkiezing Speelgoed van het Jaar is al bijna 50 jaar een begrip en een goede raadgever bij het kopen van speelgoed of spellen, al dan niet om cadeau te geven. Dit jaar is de verkiezing vernieuwd met vijf nieuwe categorieën zoals duurzaam en puzzels en is er naast de publieksprijs een vakjury prijs aan de verkiezing toegevoegd.

Vanaf 7 september tot en met 25 oktober mag je stemmen op het door de vakjury uitgekozen speelgoed. Jij bepaalt dus de uiteindelijk winnaar van de publieksprijs en door mee te stemmen, maak je ook nog eens kans op prachtige prijzen! Op 2 november vindt het Nationale Speelgoed Feest plaats waar de winnaars van de publieksprijzen bekend worden gemaakt.

lijn groen oudersenzo
Je kunt vanaf nu stemmen op je favoriete speelgoed!

Je kunt je stem uitbrengen in de volgende categorieën:

Categorie 0 tot en met 3 jaar
SmartMax My First Acrobats (Smart Games)
Speel Stopdans met Dansende Bing (Spectron)
Peppa’s Wereld van hout (Boti)

Categorie 4 en 5 jaar
Play-Doh Prachtige taarten (Hasbro)
Flextreme Discovery set (Smoby)
Washimals huisdieren set (Crayola)

Categorie 6 en 7 jaar
Geomag Super Color Recycled 78 dlg (Selectra)
Kidi DJ Mix (VTech)
Battle Cubes (Boti)

Categorie 8 en 9 jaar
Reaxion Xtreme Race (Goliath)
Braceletlacing Factory (TM Essentials)
LEGO Friends Magische Kermisachtbaan (LEGO)

Categorie 10 en 11 jaar
Pixicade (Boti)
MicroMacro: Crime City (White Gobbling)
My City (999Games)

Categorie 12 t/m 17 jaar
The Next Beat by Tiësto (Eldohm)
Paleo (999Games)
Throw Throw Burrito (Asmodee)

Categorie volwassenen
VW T1 Campingbus (Playmobil)
20 Second Showdown (999Games)
Mysterium Park (Asmodee)

Categorie Puzzels
Oma’s woeste waslijn (Megablue)
Apple Twist (Smart Games)
Keer op Keer Kids (999Games)

Categorie Duurzaam
Marble Racetrax 40 sheets (Brandunit)
Peppa’s Wereld van hout (Boti)
Geomag Super Color Recycled 78 dlg (Selectra)

Categorie Kinderspellen
Oma’s woeste waslijn (Megablue)
Apple Twist (Smart Games)
Keer op Keer Kids (999Games)

Categorie Familiespellen
Escape your house (Identity Games)
Micro Macro: Crime City (White Gobling)
Throw Throw Burrito (Asmodee)

Categorie Kennersspellen
Mysterium Park (Asmodee)
Paleo (999Games)
Everdell (White Gobling)

In de spotlight

Met zoveel categorieën en verschillende soorten speelgoed, is het voor ons natuurlijk ondoenlijk om alles apart te bespreken. Daarom zochten we uit vier categorieën een product uit, om in het zonnetje te zetten. Uiteraard zegt dat helemaal niks over de kwaliteit en speelwaarde van het andere speelgoed.

lijn groen oudersenzo
Je kunt vanaf nu stemmen op je favoriete speelgoed!

SmartMax My First Acrobats

Op Oudersenzo hebben we al vaker aandacht besteed aan het uitdagende speelgoed van Smart Games. Stiekem zijn we een beetje verliefd op dit speelgoed omdat het op de juiste manier de creativiteit, vindingrijkheid en oplossingsgerichtheid bij de kids weet te stimuleren en uit te dagen. Dat geldt dus ook nu weer met Smartmax My First Acrobats, (vakjury)winnaar in de categorie: 0 t/m 3 jaar.

Met 6 veelkleurige vormen kun je een vierkant, driehoek en cirkel bouwen. Als je deze vormen gaat mixen en de metalen ballen toevoegt, verschijnen de coolste acrobatische figuren. Creëer je eigen acrobatische structuren of probeer de structuur te bouwen zoals op één van de opgave kaarten. De rode basis heeft een metalen oppervlak wat de nodige stabiliteit geeft bij het bouwen van de acrobatische constructies.

Online te koop bij Bol.com

lijn groen oudersenzo
Je kunt vanaf nu stemmen op je favoriete speelgoed!

Play-Doh Prachtige Taarten Oven

Spelen met klei is een evergreen binnen de speelgoedproducten. Vele generaties hebben zich al hiermee vermaakt. Echter Play-Doh weet er altijd weer iets bijzonders van te maken. Zeg maar gerust “een overtreffende trap van leuk”, want met deze “Play-Doh Prachtige Taarten oven”, (vakjury)winnaar in categorie 4 en 5 jaar, verander je in een Meesterbakker! Je tovert de prachtigste taarten uit de speelgoedoven. De oven laat de taart op magische rijzen en *plingt* als hij klaar is. Vervolgens kun je de taart versieren.

Voeg toefjes namaakgarnering toe met het decoratiegereedschap of allerlei kleurrijke Play-Doh-toppings met de halve vormpjes. De set bevat ook een mengkom om 3 verschillende Play-Doh-strooisels te maken. Voor nog meer creatief speelplezier heeft elke Play-Doh-taart een geheime holte om kleurrijke verrassingen te krijgen wanneer je de taart snijdt! Deze Play-Doh-set voor kinderen vanaf 3 jaar is een prachtig geschenk voor een verjaardag of feest, of een leuke knutselactiviteit.

Online te koop bij Bol.com

lijn groen oudersenzo
Je kunt vanaf nu stemmen op je favoriete speelgoed!

Totum – fashion armbandjes weefstudio

Creatief speelgoed voor de fashionable little lady. Hoe cool zijn de armbandjes die je als eindresultaat kunt krijgen uit deze Totum Fashion weegstudio, (vakjury)winnaar in categorie 8 en 9 jaar. Mits je een beetje handig bent en over een tikkeltje geduld beschikt. Als je het goed doet, kun je kei vette armbandjes maken met aardbeien motieven of bloemetjes. Super schattig en natuurlijk perfect om je bestie cadeau te geven, zodat jullie kunnen twinnen.

De meegeleverde tool helpt je voor de patronen : vervang het wiel aan de bovenzijde om van patroon te veranderen. Als je het garen van kant naar kant wikkelt volgens instructie, komt je armbandje uit het apparaat zoals bij een punnikset. Maak de mooiste kleurcombinaties. Wie ga jij verrassen met je zelfgemaakte sieraden?
Alle benodigdheden zitten verzameld in een über schattig koffertje (die je natuurlijk ook voor andere dingen kunt gebruiken).

Online te koop bij Bol.com

lijn groen oudersenzo
Je kunt vanaf nu stemmen op je favoriete speelgoed!

Dobbelspel – Keer op keer kids

Last but not least dit super leuke dobbelspel! Persoonlijk ben ik gek op dobbelspellen omdat het niet veel ruimte vraagt en het eenvoudig laat meenemen (ook als je met een superkleine KIP caravan op vakantie gaat). Voor een dobbelspel is altijd nog wel een plekje te vinden. Daarbij zijn dobbelspellen ook gewoon hartstikke leuk om te spelen! Voor jong én oud(er).

Keer op keer kids, (vakjury)winnaar in de categorie kinderspellen, is de kinderversie van het populaire en superverslavende dobbelspel! Dobbelstenen kiezen, dierenverblijven aankruisen en kolommen vullen om waardevolle punten te verdienen. Eenvoudig en vrolijk dobbelspel voor kinderen vanaf 5 jaar.

Online te koop bij Bol.com

liefs Marion

Meer informatie

Hoe leert je peuter samen te spelen met andere kinderen?
Hoe smart zijn de spellen van Smartgames?
Speelgoed voor peuters (van 1 tot 4 jaar)
Het ideale speelgoed voor peuters en kleuters
De nominaties zijn bekend van het Speelgoed van het jaar 2020

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *