En de maan lachte, een lief telboekje

En de maan lachte

En de maan lachte, is een heel lief telboekje. De maan staat hoog aan de hemel, maar de dieren die moeten slapen, slapen nog niet en de de dieren die ’s nachts moeten jagen, die slapen nog. Dan steekt de maan, één voor één de sterren aan. En langzaam vertrekken de dagdieren naar dromenland en de nachtdieren ontwaken.

Tellen

Op iedere pagina komt er weer een ster bij. Leuk om samen met je kind te tellen. Hoeveel sterren staan er nu? Spelenderwijs leert hij van 1 tot 10 te tellen, maar er is meer. Het boekje leert ook het verschil tussen dag- en nachtdieren. Welke dieren leven er ’s nachts? En welke slapen er dan? Wat doen de nachtdieren in de nacht? Waarom zijn deze dieren juist in het donker actief? Het boekje geeft misschien niet alle informatie, maar het is natuurlijk leuk om dit er zelf bij te vertellen.

Lieve illustraties

Het boekje is gemaakt van stevig karton en heeft lieve, gekleurde illustraties. Als ik de illustraties goed bekijk, zijn ze getekend met krijt, wat de illustraties een bijzonder effect geeft. Met dit thema, is dit boekje natuurlijk perfect geschikt om uit voor te lezen voor het slapengaan. Tel mee met de prachtige prenten van Petr Horáček en val zelf in slaap als de maan aan het eind van het boek lachend neerkijkt op een boerderij waar alles weer is zoals het hoort.

lijn groen oudersenzo
En de maan lachte

Specificaties En de maan lachte

TitelEn de maan lachte
UitgeverijUitgeverij Lemniscaat
AuteurPetr Horáček
IllustratorPetr Horáček
Aantal pagina’s26
ISBN9789047709930
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

Hoe groot is de invloed van de maan eigenlijk op ons?
Het verhaaltjesboek van babybeer
Het grote Jill schetsboek, zo leer je tekenen!
Galgje, het overbekende woordraadspelletje in boekvorm

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *