Galgje, het overbekende woordraadspelletje in boekvorm

Galgje, het overbekende woordraadspelletje in boekvorm

Wie heeft er nou nog nooit galgje gespeeld. Ik denk iedereen wel, al was het maar als kind. Je zou denken dat je het niet in je eentje zou kunnen spelen. Eén moet immers het woord verzinnen en bepalen welke letters wel en niet mee doen, de ander moet het woord gaan raden. Hoe zou je dat nou in je eentje moeten doen? Toch lukt het met behulp van dit boekje, om Galgje in je eentje te spelen. Hoe? Dat ga ik uitleggen.

Woorden raden

In dit boekje staan maar liefst 125 woorden die geraden kunnen worden. Op iedere pagina staat het volledige alfabet met een laagje wat weggekrast kan worden. Net als bij een kraslot. Onder de kraslaag, staat of een X (de letter doet dan niet mee), of een letter met een getal. De letter kun je dan -bij het juiste getal- onderaan de pagina schrijven. Heb je een X onder de kraslaag aangetroffen, dan kun je de eerste lijn zetten van je galg. Je krijgt in het boek 11 pogingen om de letters te raden. Als je daar niet genoeg aan hebt, dan hang je!

Mee op vakantie!

Dit vind ik nou typisch zo’n boekje om mee te nemen op vakantie. Leuk om tussendoor een woord te raden. Ergens in de zon met een heerlijk koel drankje binnen handbereik. Ik heb er nu al zin in! En het mooie hiervan, ik hoef niemand lastig te vallen om het samen met mij te doen. Ik kan het gewoon helemaal alleen. En dat is ook wel eens lekker…

lijn groen oudersenzo
Galgje, het overbekende woordraadspelletje in boekvorm

Specificaties Galgje

TitelGalgje
UitgeverijUitgeverij BBNC
AuteurN. Neven
Illustrator
Aantal pagina’s125
ISBN9789045322827
liefs Marion

Meer informatie

Van hemelsblauw tot knalgeel
Het verhaaltjesboek van babybeer
Het grote Jill schetsboek, zo leer je tekenen!

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *