Dokter Corrie geeft antwoord op intieme vragen

Vind je het moeilijk om je zoon of dochter seksuele voorlichting te geven? Geen nood, want er is gelukkig Dokter Corrie om je hierbij te helpen! Dokter Corrie weet zo’n beetje alles van seks en maakt in haar TV-programma op een onorthodoxe manier seksualiteit en relaties bespreekbaar. Geen vraag is voor haar te gek. ‘Dokter Corrie geeft antwoord’ is een uitgave in samenwerking met NTR en Rutgers. Je hoeft dus niet meer te wachten of jouw vraag wordt behandeld in haar programma, want nu kun je het gewoon opzoeken in dit boek!

Dokter Corrie geeft antwoord

Openhartig en met humor

De teksten in het boek zijn net zo openhartig en vol humor als de programma’s van Dokter Corrie. Toch blijft de informatie serieus, bruikbaar en toepasbaar. Een mooie combinatie. Dokter Corrie geeft antwoord op zo’n beetje alle vragen waar kinderen mee kunnen zitten. Open, eerlijk en onverbloemd zodat de antwoorden helder en duidelijk zijn voor kinderen. Denk bijvoorbeeld aan vragen als: ‘Hoe met je zoenen?’, ‘Wat is voorspel?’ of ‘Op welke leeftijd is een meisje vruchtbaar?’. Daarnaast wordt er informatie gegeven over bijvoorbeeld de noodzaak van het gebruik van een condoom en welke smoesjes er gebruikt kunnen worden om dit juist niet te doen (en antwoorden om de smoesjes direct te ontkrachten).

Serieus voorlichtingsboek

Ondanks de humor waarmee dit boek vol zit, blijft het toch een serieus voorlichtingsboek wat antwoord geeft op zo’n beetje alle vragen die kinderen kunnen hebben over seksualiteit. Het is leuk om het boek te lezen en het zit vol leuke en onverwachte verrassingen. Achterin het boek vind je zelfs een envelop met een ‘Bloot memory-spel’ waarbij de nadruk ligt op hoe gewoon bloot is.

Aanrader

Zoveel nuttige informatie verzameld in één boek, is absoluut een aanrader. Je kind kan er zelf over lezen, maar je kunt het boek natuurlijk ook samen doornemen, zodat je kind direct vragen kan stellen als er iets niet helemaal duidelijk is. Als je kind dit spannend vind en/of het liever niet met jou deelt, kun je het boek ergens neerleggen waar hij het makkelijk kan vinden. Mocht hij een vraag hebben, dan zal hij het boek ongetwijfeld op zijn eigen moment pakken.

Specificaties Dokter Corrie geeft antwoord

TitelDokter Corrie geeft antwoord
UitgeverijUitgeverij De Harmonie
AuteurNiki Padidar
Illustrator
Aantal pagina’s224
ISBN9789463360067
liefs Marion

Meer informatie

Lang leve klein konijn, over een jarig konijn!
Een goed lied zingt zichzelf
Chanel meets Cinderella 4 Fashion Academy, voor de echte fashionliefhebber
Verhalen Buidels van Eerlijk Speelgoed

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *