Wanneer je puber een ontbijtje voor je maakt

Wanneer je puber een ontbijtje voor je maakt

Het is een wereldwonder. Misschien staan de planeten op een lijn of heeft hij een walgelijk rapport goed te maken, een puber die belangeloos een ontbijtje voor je maakt is net zo zeldzaam als de roodgekuifde platvis, die in het diepste krochten van de oceaan leeft.

Als hij aan me vraagt hoe ik mijn eitje wil hebben gaan er meteen alarmbellen rinkelen.
Is het 1 april?
Is mijn salaris gestort?
Ik probeer dit verbazingwekkende nieuws te verwerken terwijl ik beneden het gerommel van potten en pannen hoor, gevolgd door de geur van aangebakken toast.
Achterdocht valt mij ten deel. Normaal moet ik hemel en aarde bewegen of tot alle Griekse goden bidden om hem zijn schoenen op te laten ruimen, en nu maakt hij een ontbijtje voor me? Hier moet wat achter zitten.

Mayonaise met een beetje ei

Emotioneel gedesoriënteerd loop ik de trap af om deze unieke gebeurtenis te aanschouwen. Ik betreed een schone woonkamer, zonder glazen met halflauwe cola op tafel en.. heeft hij nou ook gestofzuigd?
Ik kijk nog eens goed om me heen om te checken of ik wel in het goede huis sta. En daar staat hij, in de keuken, slungelchef.

Hij laat trots het eitje zien wat hij even ervoor met veel passie (en het gebruik van drie pannen) heeft bereid. Er ligt een partij kruiden op wat in de tijd van de VOC een ware schat zou zijn, maar dat mag geen naam hebben.
Hij heeft voor zichzelf ook maar vast een eitje gemaakt, al dacht ik eerst dat het een bord mayonaise met eiwit was.

Vertwijfeld pak ik het bord aan en bedank hem voor de inhoud. Ik had eigenlijk verwacht dat ik moest betalen voor dit ontbijtje, maar ik kreeg geen vragen over geld, kleding, tegoedbonnen of een spelcomputer.

lijn groen oudersenzo
Wanneer je puber een ontbijtje voor je maakt

Omdat ik jullie favoriete zoon ben, ja toch?

Geen slecht rapport, geen vragen om geld, blijkbaar heb ik dus belangeloos een gebakken ei mogen ontvangen. Uniek!
‘Maar waarom sta jij zo vroeg op om een ontbijtje voor me te maken dan?’ vraag ik oprecht geïnteresseerd.
‘Omdat ik jullie favoriete zoon ben, ja toch?’ is zijn tegenvraag.
Ik antwoord maar bevestigend, dat is het antwoord waar hij naar zoekt.

‘ruim je wel die rotzooi op het aanrecht op?’
“Moet ik dat doen ?”

*zucht*

Liefs Mike

Extra informatie

Over kinderen, alibi’s, goede en slechte smoezen
Gezond ontbijt, een goed begin van de dag
Een smakelijk Zeeuws ontbijtje voor Moederdag

Bronvermelding

Tekst: Mike
© afbeelding: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *