Sparen én genieten met Air Miles

Sparen én genieten met Air Miles

Ken je ze nog de Air Miles? Ze bestaan al sinds 1994. Het was destijds een initiatief van Shell, Ahold Delhaize en Praxis. Inmiddels is de opzet een beetje veranderd. Vanaf 2013 kregen de Air Miles een houdbaarheid van 5 jaar. Op zich geen onlogische zet, er stonden op dat moment miljarden gespaarde Air Miles uit. En laten we eerlijk zijn, spaarpunten zijn alleen maar leuk als je ze ook een keer inwisselt.

Nieuwe aanschaf

Ik was mijn Air Miles een beetje vergeten omdat ik mijn kaart al een tijdje kwijt was. Tot een paar weken geleden een goede vriendin enthousiast haar nieuwe aanschaf liet zien, die ze had gekocht in de Air Miles Shop. Ze had ze ingewisseld voor een vette sporttas.  In mijn agenda noteerde ik direct: ‘Air Miles kaart zoeken’.

Gevonden!

Een dag later ben ik direct het huis gaan doorzoeken en na een pittige zoektocht vond ik de kaart in een doos. Je kent dat wel, zo’n doos waar je nooit in kijkt, omdat ‘hij daar toch nooit in kan zitten’. Wel dus. Later op de dag, toen ik achter mijn computer kroop om aan het werk te gaan, kon ik het niet laten om als eerste naar de Air Miles te surfen en mijn saldo te checken! En wat bleek? Ik had gewoon ruim 15.000 punten op mijn kaart staan. En met die punten kun je hele leuke dingen kopen in de Air Miles Shop!

lijn groen oudersenzo
Sparen én genieten met Air Miles

Air Miles Shop

Dus dook ik de shop in. Geen idee wat ik daar kon verwachten, want eerlijk gezegd had ik daar nog nooit in gekeken. Tot mijn grote plezier, blijkt de shop vol leuke producten te staan, die je vaak met uitsluitend Air Miles kunt betalen! Dat is natuurlijk wel héél lucratief.

Het inwisselen gaat heel eenvoudig. Je kiest voor een categorie, waarbij je bijvoorbeeld kunt kiezen uit ‘Mooi en gezond’, ‘Elektronica’ of ‘Speelgoed’. Dit is slechts een kleine selectie, want er zijn nog veel meer interessante categorieën. Als je dat hebt gedaan gaat zo’n beetje Luilekkerland voor je open. Afhankelijk van het aantal gespaarde Air Miles, kun je nu uitgebreid gaan shoppen, want er staan echt enorm veel producten in de shop. En allemaal gewoon te betalen met je Air Miles! Dat is nog eens lekker shoppen. Hier mag je mij ’s nachts wel voor wakker maken.

lijn groen oudersenzo
Sparen én genieten met Air Miles

Denver Smartwatch

Na een klein uurtje alle producten bekeken te hebben, weet ik zeker waar ik voor ga! Ik ga voor de DENVER Smartwatch. Dit apparaat gaat mij helpen mijn conditie op te bouwen. Hij is volledig compatibel met iOS8 of hoger en de Android 4.4 of hoger, volgt mijn sportprestaties en heeft een optische hartslagmeter (PPG). Hij sluit hiermee perfect aan bij mijn goede voornemen. De Smartwatch kost mij 8.998 Air Miles. Ik verheug me er nu al op om hem te gaan gebruiken. Hij stond al wat langer op mijn verlanglijst, maar tot aanschaf was het nog niet gekomen. En nu kost het mij niet eens geld!

lijn groen oudersenzo
Sparen én genieten met Air Miles

Prachtige waterfles

Tevens bestel ik een waterfles (1.250 Air Miles) waarmee ik The Plastic Bank steun.  Dit is een initiatief om te voorkomen dat plastic afval in de oceaan terechtkomt. Elke fles betekent: minder afval, minder plastic en minder armoede. Voor elke drinkfles die wordt verkocht wordt tot 2 kg aan plastic afval opgeruimd in Haïti. Hierdoor wordt voorkomen dat dit plastic afval in de oceaan terechtkomt. Deze bestelling is niet alleen nuttig, maar geeft me ook een fijn gevoel. De fles is geschikt voor zowel warme als koude dranken en is perfect mee te nemen tijdens het sporten. Los van de prachtige filosofie achter deze fles, vind ik hem ook nog eens hartstikke fraai.

Meer leuke artikelen

Ik hou nog iets over, maar de rest bewaar ik nog even voor een later moment, want ik heb nog genoeg andere leuke artikelen gezien! In de bevestiging die ik via de mail ontvang, lees ik dat ik het product binnen vijf dagen tegemoet kan zien! Cadeautjes zijn altijd leuk! Wat fijn dat ik mijn spaarkaart weer terug heb! En wat zou het zonde zijn geweest als ik hem niet tijdig had gevonden! Ik ben echt super blij met deze prachtige cadeaus!

lijn groen oudersenzo
Sparen én genieten met Air Miles

Hoe je kunt sparen

Wil je ook gaan sparen? Dat kan! Het gaat eigenlijk hartstikke makkelijk en het is absoluut de moeite waard, want je kunt sparen voor leuke producten en andere leuke verwennerijen.  De Albert Heijn, Shell, Praxis, Etos, Essent en Mastercard zijn bij dit spaarsysteem aangesloten. Bij de aankoop toon je de kaart en afhankelijk van je uitgaven worden de Air Miles bijgeschreven. Soms worden er zelfs extra Air Miles gegeven, zodat het sparen nog sneller gaat. Wist je trouwens dat het zelfs mogelijk is om met meerdere mensen te sparen?! Dan gaat het nóg sneller.

En wat doe je dan met je gespaarde Air Miles?

Nou inwisselen in de Air Miles Shop natuurlijk om jezelf mee te verwennen, je partner, of de kinderen. Want in de shop is ook een categorie ‘Speelgoed’, vol met het leukste speelgoed voor binnen of buiten.  Denk bijvoorbeeld aan leuke spellen van Ravensburger of bouwdozen van LEGO®.

Als je nu gaat beginnen met sparen ontvang je alvast de eerste 500 Air Miles gratis en voor niets! Gebruik hiervoor de kortingscode: MM072019.  Deze korting is geldig tot 1 september 2019 en alleen geldig in de Air Miles Shop.

Goed te weten

Ben jij ook altijd je kaart vergeten als je hem nodig hebt? Ik wel. En daarom ben ik zo blij dat er ook een Air Miles App bestaat. Deze app kun je eenvoudig op je smartphone installeren zodat je altijd je kaart bij de hand hebt. Nou ja, mits je je telefoon bij de hand hebt, maar het overkomt mij maar zelden dat ik deze vergeet mee te nemen. Ik wist dit niet, maar zag het op de site staan. Ik heb hem direct op mijn iPhone gezet, zodat ik niet bang meer hoef te zijn mijn kaart nogmaals kwijt te raken. Zulke leuke cadeautjes wil ik immers niet missen!

liefs Marion

Extra informatie

Sparen, bewaar een appeltje voor de dorst
Bezuinigingstips of bespaartips waarmee je gewoon prettig door kunt leven
Hoe kan je nog geld verdienen met je geld?
Hoe leer je kinderen sparen?
Bespaartips, hoe komen we de maand door?
Geld besparen? Dat gaat zeker lukken met deze tips!

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

De blog is tot stand gekomen in samenwerking met Air Miles.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

4 reacties

 • Hallo,

  Wat een leuke actie die u aanbiedt, de 500 gratis airmiles. Maar wanneer krijg ik deze? Bij aanmelding of als ik wat bestel? Ik kan namelijk niet vinden waar ik de kortingscode kan invullen.

  Alvast bedankt voor uw reactie.

  groetjes
  Suzanne

  p.s. ik lees regelmatig uw blogs. Erg interessant en informatief. Ik heb twee kleine kinderen dus regelmatig denk ik HELP

  • Hallo Suzanne,

   Bedankt voor je leuke enthousiaste reactie! Altijd leuk te horen. Goede vraag trouwens. De 500 gratis Air Miles die kun je krijgen wanneer je een product wil kopen in de Air Miles Shop. In het afrekenscherm heb je de gelegenheid om een kortingscode in te vullen. Als je dan deze kortingscode gebruikt, dan worden er 500 Air Miles van het aankoopbedrag afgetrokken. Dat scheelt een hoop!

   Heel veel plezier met je aankoop!!

   Groetjes Marion

 • Geldt dit ook voor bestaande spaarkaarten ? De kortingscode van 500 airmiles die jullie weggeven ?

  • Een hele goede vraag! Dat klopt inderdaad! Als je een aankoop wilt doen met je bestaande spaarkaart kun je ook deze kortingscode gebruiken bij het afrekenen van het product. De 500 Air Miles zullen dan in mindering worden gebracht!

   Veel plezier met de aanschaf!

   Groetjes Marion

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *