De avonturen van een beginnende visser: Vissen met kinderen

De avonturen van een beginnende visser: vissen met kinderen

Nu ik de smaak wat te pakken heb na een aantal keer met vissende vrienden te zijn meegegaan, besluit ik dat het tijd is dat de kinderen ook een keer mee mogen. Al weken hangen ze aan mijn been als ik op vrijdagmiddag mijn laptoptas weer verruil voor mijn vis-tas. Alhoewel, een echte vis-tas kun je het nog niet noemen. Als beginner loop ik met een ruime rugzak waarin voldoende plek is voor haakjes, aas, een thermoskan en een paar boterhammen. 

Visvijver

Met kleine kinderen op pad naar een afgelegen meertje zie ik nog lang niet zitten. Het is maar hopen of ik wat vang, en zo niet kun je erop rekenen dat we al vrij snel weer naar huis moeten. Gezellig hoor, de kinderen mee, maar ik wil niet het risico lopen dat mijn vismiddagje in het water valt. Daarom besluit ik ze mee te nemen naar de visvijver in Lelystad. Een soort park, vol kleine visvijvertjes met verschillende vissen. Ideaal voor een beginner als ik, en ook nog de mogelijkheid voor de kinderen om iets te vangen. Het leek me het recept voor een middagje vissen voor jong en oud, dus ook de kinderen kregen ieder hun rugtas kind met eigen visspulletjes mee en we konden op pad.

Karpervissen

We startten onze middag bij de karpervijver, ofwel carpfishferry naar Engels voorbeeld. Hier zwemt van alles wat: unieke Belgische en Franse spiegelkarpers, kruiskroeskarpers en graskapers. Volgende regelementen wordt er met een origineel weerhaakloze haak gevist.  Al die soorten vissen interesseerde mijn kinderen niks, hun doel was dat ik de grootste karper uit de vijver zou vangen, net zoals die van 5 kilogram die ze bij de buurvisser zagen. Na drie kwartier was het raak, ik was opgelucht dat ik mijn kinderen niet teleurstelde en haalde de hengel omhoog. Helaas, geen joekel, een kleintje van nog geen kilo. Gelukkig kon dat de pret niet drukken, ik had beet!

lijn groen oudersenzo
De avonturen van een beginnende visser: vissen met kinderen
De avonturen van een beginnende visser: vissen met kinderen

Kwie Kwie vissen

Na de karpervijver hadden mijn kinderen al gauw het Kwie Kwie vissen op het oog. Het is natuurlijk hilarisch om met zo’n bamboehengel te vissen op de Kwie Kwie en de Catfish. Die hengels waren voor een redelijk prijsje te huren en mijn kinderen leefden zich uit. Onder de indruk was ik toen de jongste al snel beet had. Alle vissers barstten in lachen uit toen ze verbaasd met een Catfish aan haar lijn stond. Haar trots was nog groter toen ze hoorde dat ze deze mee mocht nemen voor consumptie.

Avontuurlijk afsluiten

Tot slot was het avontuurlijk vissen aan bod. Iets minder geschikt voor kinderen en al helemaal voor een beginner, maar het was te gek om collega-vissers een mooie Siberische steur en een Gestreepte zeebaars te zien vangen. Wij hielden het voorlopig even bij de Catfish, die zou vanavond in de pan gaan, wat een feest!

Een echte aanrader die visvijver. Wie weet staan we over een paar jaar wel met het hele gezin langs het water!

liefs Marion

Meer informatie

eFoilen: Als een vogel zweven boven het water!
De allerleukste strandactiviteiten voor een zomerse dag
Leuke uitjes voor gezinnen zijn er genoeg in Nederland!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door thebagstore.nl

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *