Educatief overleven met de kids

Educatief overleven met de kids (met Asmodee)

Afgelopen week ontving ik een perspakket met daarin een brief met de tekst: “Leuke en educatieve spellen om te spelen met je kinderen”. Als ik het pakket openmaak, zie ik maar liefst vijf leuke spellen van Asmodee, een zak buggles, een blikje vanille cola, een pakje Fristi én… een rol WC-papier. Op dat moment heb je mijn aandacht volledig te pakken, en tover je een enorm grote glimlach rond mijn lippen. Dit is niet alleen een hartstikke leuk pakket, maar het is vooral een overlevingspakket voor alle ouders die nu “intelligent zitten opgesloten” met hun kroost. En dat is écht niet altijd makkelijk.

Behoorlijke aanslag

Er wordt namelijk op dit moment een behoorlijke aanslag gedaan op ouders. Ze zitten veelal noodgedwongen thuis, mét partner en kinderen en dan wordt er ook nog eens op hun hart gedrukt dat ze niet naar buiten mogen. Hooguit voor een snelle boodschap. Elkaar ontvluchten in een dagje uit, een boswandeling of het strand is dus niet mogelijk. Naast het feit dat je 24/7 verplicht op elkaars lip zit (en dus ook in elkaars irritatiezone) moet er thuis worden gewerkt én de kinderen moeten worden begeleid in hun studie. Eh, hoe dan? Het is te hopen dat deze situatie niet al te lang gaat duren, want dit heeft hoe dan ook weerslag op de (geestelijke) gezondheid van mensen.

Eens is de rek eruit… en dan heb ik het nog niet eens over al die gezinnen die door deze (tijdelijke) maatregelen hun inkomen zien afnemen of zelfs volledig zien verdwijnen. En natuurlijk is er een “financieel vangnet” maar dat is slechts een fractie van het geld dat je als zzp’er en/of ondernemer misloopt en zelfs niet voor iedereen…

Begrip voor de situatie

En natuurlijk heeft iedereen begrip voor de situatie, maar dat neemt niet weg dat de spanningen in gezinnen hier en daar kunnen oplopen. Misschien ook wel bij jou thuis. En geloof me, je bent echt niet de enige die met het handen in het haar zit en even niet meer weet hoe je al die ballen hoog moet houden.
En precies daarom toverde Asmodee een grote glimlach op mijn gezicht (en natuurlijk door die WC-rol), met dit fantastische pakket! Misschien zitten er spellen bij waarmee ook jouw kids zichzelf even kunnen vermaken. De spellen zijn goed door kinderen zelf te spelen en eenvoudig van uitleg. En het mooie… deze spellen zijn niet alleen ter vermaak, maar zijn veelal ook nog eens educatief.

Maak kennis met de spellen van Asmodee

Educatief overleven met de kids (met Asmodee)

Jungle Speed

Nieuwe uitgave van het bekende, hilarische spel Jungle Speed! Deze versie is voorzien van een fraaie witte verpakking en een unieke nieuwe uitstraling!

Bij Jungle Speed moet je zo snel mogelijk al je speelkaarten wegspelen. Dit doe je door aandachtig naar de kaarten op tafel te kijken. Draait een tegenstander een kaart om waarop hetzelfde symbool staat als op de jouwe? Pak dan zo snel mogelijk de totem en raak jouw kaart kwijt. Maar let op, want sommige figuren lijken wel hetzelfde, maar zijn net iets anders!

Snelheid en concentratie zijn essentieel bij het vliegensvlugge Jungle Speed. De speler die als eerst van al zijn kaarten af is, is de winnaar.

Vanaf 6 jaar | 2 tot 8 spelers | 30 minuten

Specificaties Jungle Speed

TitelJungle Speed
MerkAsmodee
Prijs19,95 euro
EAN3558380052555
Bestel directBol.com
Educatief overleven met de kids (met Asmodee)

Dobble

Dobble is een observatie – en snelheidsspel waarbij alle spelers gelijktijdig spelen.

Er zijn 55 kaarten waarop steeds 8 symbolen afgebeeld staan. Je kunt vijf spelvariaties spelen met Dobble. Welke spelversie je ook speelt, je moet steeds proberen om als eerste het identieke symbool tussen twee kaarten te vinden en te benoemen. Vervolgens mag je een kaart nemen, een kaart plaatsen of een kaart afleggen volgens de regels van de verschillende mini-spelletjes die je kan spelen. Zie jij als eerste het identieke symbool?

Vanaf 6 jaar | 2 tot 8 spelers | 15 minuten

Specificaties Dobble

TitelDobble
MerkAsmodee
Prijs14,95 euro
EAN3558380007289
Bestel directBol.com
Educatief overleven met de kids (met Asmodee)

Story Cubes

Dit spel is “by far” mijn favoriete spel! Dit spel kent namelijk géén winnaars en verliezers en doet een behoorlijke aanslag op je creativiteit. Ik vind het ge-wel-dig!
Gooi de dobbelstenen en maak een verhaal rondom de 9 zichtbare afbeeldingen. Er is maar één regel: er zijn geen foute antwoorden. Laat je creativiteit dus de vrije loop. Dankzij de onbeperkte mogelijkheden bieden de Story Cubes uren aan speelplezier voor alle leeftijden.

De Rory’s Story Cubes zijn onder andere te gebruiken als verhaaltjes voor het slapengaan, verhalen voor onderweg, praten en luisteren, creatieve inspiratie en als ijsbrekers.

Vanaf 6 jaar | 1 tot 12 spelers | 20 minuten

Specificaties Story Cubes

TitelStory Cubes
MerkAsmodee
Prijs9,95 euro
EAN8719327002728
Bestel directBol.com
Educatief overleven met de kids (met Asmodee)

Dixit

Het sprookjesachtige spel Dixit bevat prachtige kaarten die voor interpretatie vatbaar zijn. Bij dit gezellige bordspel is het belangrijk om je medespelers goed in te schatten en je verbeelding de vrije loop te laten gaan. Het spel heeft weinig spelregels, waardoor het heel snel te leren is en geschikt is voor kinderen vanaf 8 jaar.

Alle spelers hebben altijd zes kaarten in hun hand, waarop mysterieuze tekeningen te zien zijn. Om de beurt is een speler de verteller die een kaart uit zijn hand kiest en deze omschrijft. Dit kan door middel van een woord, een zin, of het maken van een gebaar of geluid. Alles is toegestaan. Probeer je tegenstanders goed in te schatten en zorg dat je hint niet té makkelijk of té moeilijk is. De andere spelers kiezen vervolgens een kaart uit hun handkaarten die ze bij de omschrijving vinden passen. Hierna worden alle kaarten geschud en open op tafel gelegd, waarna het stemproces plaatsvindt. Welke kaart is nu van de verteller? Probeer de kaart van de verteller te ontdekken, laat je niet misleiden door de kaarten van de andere spelers, maar zorg dat zij wel op jouw kaart stemmen. Op deze manier kan jij de winnaar van Dixit worden!

Vanaf 8 jaar | 3 tot 6 spelers | 30 minuten

Specificaties Dixit

TitelDixit
MerkAsmodee
Prijs27,95 euro
EAN3760032260076
Bestel directBol.com
Educatief overleven met de kids (met Asmodee)

Concept Kids Dieren

Concept Kids Dieren is de kids versie van Concept die geschikt is voor kinderen vanaf 4 jaar oud. Dit spel is een coöperatief spel, waarbij je niet tegen elkaar, maar met elkaar speelt.

Gebruik de iconen op het spelbord om andere familieleden zoveel mogelijk dieren te laten raden en samen te winnen. Zo kun je bijvoorbeeld op zoek zijn naar een oranje dier met strepen, die in de jungle woont en een vleeseter is. Kunnen jullie raden dat het om een tijger gaat? Nadat je 12 dieren geraden hebt, bepaal je je totaalscore en probeer je deze score steeds weer te verbeteren!

Je kind leert niet alleen allerlei nieuwe dingen over dieren, maar leert deze ook te omschrijven aan de hand van de kenmerken en te raden welk dier aan de kenmerken voldoet. Erg leerzaam dus!

Vanaf 4 jaar | 2 tot 12 spelers | 20 minuten

Specificaties Concept Kids Dieren

TitelConcept Kids Dieren
MerkAsmodee
Prijs24,95 euro
EAN5425016922743
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

Bordspellen om de natte herfstdagen met elkaar gezellig te maken
Beam me up! Leuk voor in de vakantiekoffer!
Spelen in Coronatijd
Levensweg is vernieuwd! Moderner en nog leuker!
Niet meer naar buiten? Maak het binnen gezellig!
Songtekst Ziek van paniek (Het Coronalied)
Spellen, bordspellen & games – Themapagina
Het Coronavirus, Covid-19 of Wuhuanvirus

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

#spon Met dank aan Asmodee

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *