Site pictogram Oudersenzo

Twee griezelig spannende bordspellen! Perfect voor de donkere dagen!

Twee griezelig spannende bordspellen!

Met het spannende Halloween in het vooruitzicht (31 oktober) besteden we in deze blog aandacht aan twee nieuwe griezelig spannende bordspellen. Perfect geschikt voor Halloween, maar natuurlijk ook superleuk te spelen op alle andere momenten. Want eerlijk is eerlijk, ieder moment is een goed moment voor een bordspel!

Griezelig spannende bordspellen

De herfst leent zich perfect voor gezellige momenten rondom de tafel. Bordspellen zijn leuk voor groot en klein. Er is zoveel leuks te koop om elkaar uit te dagen en plezier met elkaar te hebben. Het gaat totaal niet “om de winst” maar juist om het delen van gezellige momenten. Tijd voor elkaar, aandacht voor elkaar en met elkaar lachen. Dat zijn vaak de meest waardevolle momenten. En misschien dus wel de komende tijd met één van deze twee griezelig spannende bordspellen!

Het zijn beiden spellen met veel uitdaging, spanning en prikkelend voor de fantasie. Waan je in een heus spookslot of daag je tegenstander uit tot een strategische – en tevens sprookjesachtige – zet!

Spookslot

Het spelen van Spookslot is natuurlijk het ultieme bordspel voor Halloween! Na de snoepjestocht gezellig met elkaar rond de tafel en verder griezelen met dit spannende spel. Voor je begint moet je het 3D kasteel zelf in elkaar zetten. En dat is zeker geen straf. Je gaat ontdekken dat dit kasteel beschikt over bewegende valstrikken, rollende kogels en een lichtgevend spook!

Er gaan al jaren geruchten over vreemde gebeurtenissen in het kasteel en jij gaat op onderzoek uit. Je gaat erachter komen dat alles wat er wordt geroepen ook écht blijkt te kloppen. Inclusief een op wraak belust spook! Probeer dan maar eens zo snel mogelijk weer uit het spookslot te ontsnappen. Dat is nog niet zo eenvoudig, want voor je het weet struikel je over één van de valstrikken.

Om de beurt werp je de dobbelsteen en plan je de beste route richting de uitgang. Kom je echter op een veld in de gevarenzone, dan komt het spook in actie en activeert het één van de vele valstrikken. Word je door een kogel geraakt of door de boekenkast omver geschopt? Dan doe je van schrik een paar stapjes terug! De speler die als eerste de uitgang bereikt, wint het spel.

Wat zit er in de doos?

In de doos vind je alle benodigdheden om het spookslot in elkaar te zetten. De muren, het spook, de schilderijen, een metalen kogel, de trap, een boekenkast, nou ja, eigenlijk teveel om op te noemen. Het in elkaar zetten van het spookslot is eigenlijk al een feestje op zich. Het ziet er zo vet leuk uit!

Wat een spanning en sensatie is dit spel! Absoluut een aanrader!

Leeftijd: 6 – 99 jaar
Aantal spelers: 2 tot 6 spelers
Duur van het spel: ± 25 minuten
Online te koop: Bol.com

Stratego Junior Joris en de draak

Het strategische bordspel Stratego is ongetwijfeld bekend bij velen van jullie, maar nu is dit spel ook te koop in een speciale Efteling versie van Joris en de Draak! Hoe vet is dat! Speciaal voor de kids (van 4 tot 10 jaar)!

Drakenjagers onversaagd, luister naar wat de Koning vraagt; De dappere die de draak verslaat, ontvangt duizend en één dukaat. Aan iedere ridder onbevreesd, trekt ten strijde tegen het beest! In Joris en de Draak Stratego Junior neemt team Water het op tegen team Vuur. Stel in het geheim Joris en zijn vrienden op en onthoud goed waar de stukken van de tegenstander staan. Verslaat jouw team als eerste de draak?

Wat zit er in de doos?

In de doos vind je het stevige kartonnen speelveld, de handleiding, 19 rode (vuur) speelblokken, 19 blauwe (water) speelblokken en een speciale dobbelsteen. Voor je kunt gaan spelen moet je de speelblokken eerst vullen met de kartonnen afbeeldingen van Joris en de Draak. Zodra je dit hebt gedaan, kun je aan de slag! Stratego is een super uitdagend strategisch bordspel!

Leeftijd: 4 – 10 jaar
Aantal spelers: 2 spelers
Duur van het spel: ± 20 minuten
Online te koop: Bol.com

Meer informatie

Zo populair is Minecraft! Nu ook als bordspel!
Deze zeven bordspellen zijn een garantie voor veel speelplezier!
Monopoly nu ook voor slechte verliezers leuk!
Bordspellen om de natte herfstdagen met elkaar gezellig te maken
Levensweg is vernieuwd! Moderner en nog leuker!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com