Buiten regen? Zo leuk kan binnen spelen zijn!

Binnen spelen is ook leuk

Helaas schijnt in ons landje niet iedere dag de zon, dus buitenspelen is niet altijd een optie. Hoewel de plantjes daar wel blij mee zijn, belemmert het ons soms in het buitenzijn. Gelukkig kan binnen spelen ook heel leuk zijn. Ondanks de enorme berg speelgoed dat je kind ongetwijfeld heeft, kan hij zich alsnog vervelen. Wat je zou kunnen doen is het speelgoed verdelen in verschillende bakken en iedere dag een andere bak voor de dag halen. Dan heeft hij steeds weer wat nieuws om mee te spelen en wordt het aanbod voor hem overzichtelijk en daardoor aantrekkelijk(er).

Speelgoed wisselen

Je kunt ook met andere moeders speelgoed uitwisselen, vooral handig als jullie kids hebben in dezelfde leeftijd. Nieuw speelgoed is altijd weer uitdagend voor kinderen. En na een weekje, wissel je het weer om.

Niks mis met een verveelmoment

Toch heeft verveling ook goede eigenschappen, want misschien lijkt er ogenschijnlijk niks te gebeuren, maar in zijn koppie gebeurt er van alles. Zo krijgen de hersenen even rust om alle prikkels te verwerken, vervelen betekent ook een stukje rust. Hij hoeft even niet actief na te denken en dat geeft weer ruimte voor fantasie en dagdromen. En dat soort gedachten geeft weer een geluksgevoel. Niks mis dus met een verveelmomentje.

lijn groen oudersenzo
Binnen spelen is ook heel leuk!

Binnen spelen

Word je er echter zelf een beetje kriebelig van, of gaat het verveelmoment te lang duren, dan hebben wij de leukste binnen activiteiten voor je verzameld! Want binnen spelen kan net zo leuk en actief zijn als buitenspelen!

Heb je zelf nog een leuk om binnen mee te vermaken? Laat het ons weten! Je kunt je tip insturen naar info@oudersenzo.nl

Maak je eigen escape room!

Hoe spannend is dat dan! Maak van je huiskamer, je badkamer of de kinderkamer, een escape room! Schaf een paar cijfersloten aan en verzin een aantal opdrachten. De opdrachten doe je in kistjes, die je afsluit met het cijferslot. De code van het cijferslot moet steeds opnieuw geraden worden, aan de hand van een opdracht. Goed geraden? Dan kan het volgende kistje open en ligt er weer een nieuwe opdracht klaar! Echt super spannend! Er kunnen natuurlijk ook kistjes tussen zitten waar geen cijferslot voor nodig is, maar waar iets voor moet worden gezocht in huis.

Je kunt voor de opdrachten van alles gebruiken. Raadsels, zoekopdrachten, rekensommen, rebussen, puzzels, noem maar op! Laat je fantasie werken en maak er een leuke en uitdagende happening van!

lijn groen oudersenzo
Knutselspelletjes
Knutselspelletjes
Knutselspelletjes
lijn groen oudersenzo

Fotospeurtocht

Maak hier en daar een foto in het huis, vergroot deze en print hem uit. Van deze vergrotingen maak je een speurtocht door het huis. Want waar is die foto genomen? Ligt daar de volgende aanwijzing? Spannend! Want waar gaat de zoektocht naar toe leiden? Misschien wel naar de vriezer waar een lekker ijsje ligt te wachten…

Kamperen

In huis kun je natuurlijk ook super goed kamperen! Je kunt van alles gebruiken om een tent in de kamer te bouwen. Stoelen, beddengoed, kussens, noem maar op. Maar er een gezellig onderkomen van en misschien willen de kids er zelfs wel een nachtje in slapen!

Knutselen

Binnen spelen leent zich natuurlijk ook perfect voor allerlei knutselactiviteiten. Het maakt niet uit wat je maakt, het gaat vooral om het creatief bezig zijn. Of het nou tekenen, schilderen, kleien, plakken, knippen of rijgen is. Er is zoveel mogelijk en als je zelf niet zo handig bent, zijn er ook van allerlei kant-en-klare knutselsetjes te koop. Dat kan bijna niet misgaan. Of wat denk je van strijkkralen! Daar kun je zelfs met twee linkerhanden nog wel onderzettertjes van maken!

En heb je niet zoveel met knutselen? Dan is kokkerellen met elkaar natuurlijk ook hartstikke leuk én creatief! Kinderen zijn dol op cupcakes versieren (en opsmikkelen) of het toetje voor de avond maken!

Verzameling leuke spelletjes

Vergeet vooral niet de spelletjes! Met elkaar een spelletje doen is een hartstikke leuke bezigheden en kinderen zijn er gek op! Er zijn zoveel leuke spelletjes te koop, voor iedere leeftijd is er genoeg keuze. Er zit ongetwijfeld een spel bij dat jullie allemaal tof gaan vinden! Een spelletje is niet alleen leuk, lachwekkend, ontspannend en uitdagend, maar het is ook een goede manier om te leren omgaan met winnen en verliezen.


Taalspelletjes & cijferspelletjes: Super leuk, uitdagend en leerzaam

De leukste woordspelletjes en letterspelletjes

Beweegspelletjes: De leukste manier om te zingen, dansen en bewegen!

Raadspelletjes & zoekspelletjes

Kaartspelletjes

Daag elkaar uit met deze leuke Estafettespelletjes
liefs Marion

Meer informatie

Je kunt vanaf nu stemmen op je favoriete speelgoed!
Babyspel. Spelen met je baby. Maar hoe dan?
Sensory play: Zo stimuleer je zijn zintuigen!
Speelgoed voor peuters (van 1 tot 4 jaar)
Het ideale speelgoed voor peuters en kleuters

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *