Als een cadeau je niet bevalt: wat doe je er dan mee?

Als een cadeau je niet bevalt: wat doe je er dan mee?

De feestdagen zijn weer achter de rug en daar zit je dan. Opgescheept met cadeaus waar je eigenlijk niet veel mee kunt. Zeker bij leuke Sinterklaasspellen kan je een cadeau krijgen dat niet persoonlijk uitgekozen is en je echt niet weet wat je ermee moet. Weggooien is natuurlijk niet fijn. Zeker niet als je duurzaam bezig wilt zijn. Maar wat kan je er dan mee doen?

Bewaren voor verjaardagen

Heb je weleens verjaardagen van ‘vage bekenden’, waar je naar toe gaat en je echt niet weet wat je nu weer moet meenemen? Dan zijn de cadeaus die je nu gehad hebt misschien wel een uitkomst! Zeker als je vrij neutrale pakjes hebt gekregen zoals geurtjes, kaarsen, grappige spelletjes of dat soort dingen. Dan gaat het toch meer om het gebaar dát je iets geeft. Richt een plank in een kast in waar je dit soort pakjes kunt verzamelen en je bent gelijk van dit probleem af. Ook handig trouwens als je per ongeluk een cadeautje bent vergeten te kopen…

Wat doe je met cadeaubonnen?

Cadeaubonnen zijn meestal heel leuk om te krijgen, want je kunt dan immers zelf iets kopen wat je echt mooi vindt. Maar ook hierbij kan je een specifieke bon krijgen waar jij dan weer niks mee hebt. Een cadeaubon inwisselen voor geld kan dan dé oplossing zijn.  Nu hoor ik je denken dat er toch altijd opstaat dat de bonnen niet tegen geld ingewisseld kunnen worden? Dat zal in de winkel inderdaad niet kunnen. Maar wel bij Wissel.nl. Hoe fijn is dat! Zo heb jij toch nog een leuk cadeau, want van dat geld kan je immers je eigen cadeautje kopen. Een Zalando cadeaubon inwisselen voor geld, bijvoorbeeld, en dan voor dit geld gewoon lekker uit eten gaan… Je kunt trouwens bij deze site niet alleen je cadeaubonnen inwisselen voor geld, maar ook tweedehandsbonnen kopen met korting. Dát is misschien ook wel een leuk idee om zelf cadeau te doen, volgend jaar…

lijn groen oudersenzo
Als een cadeau je niet bevalt: wat doe je er dan mee?

Het geschenk verkopen

Een andere manier om toch iets over te houden aan je cadeau is het verkopen ervan via Marktplaats. Nu is het voor de gever natuurlijk niet fijn als hij ziet dat zijn mooi uitgezochte pakje op Marktplaats staat… Dat kan je misschien wel even in je achterhoofd houden. Of je bent gewoon eerlijk tegen de gever. Gaat het om een anoniem pakje omdat het om een spel ging, dan liggen de zaken natuurlijk anders. Via Facebook zijn er veel Marktplaats groepen die gericht zijn op een bepaald dorp of een gemeente. Het grote voordeel hierbij is dat mensen de spullen zelf bij je op komen halen en jij dus ook gewoon meteen je geld krijgt.

Ruilen

Je kunt ook aan de gever vragen of je de bon mag hebben. Dan zal je inderdaad even eerlijk moeten toegeven dat het niet helemaal is wat je had gehoopt. Heb je de bon, dan kan je zo zelf het artikel omruilen voor iets wat je wel gebruiken kunt. Overigens kunnen er ook redenen zijn waarom het heel slim is om om de bon te vragen en er niks vervelends aan is. Heeft je moeder een leuk pakje voor je baby gegeven, maar die heb je al of de maat is niet goed? Tja, dan is het je goed recht om te mogen ruilen en daarmee zeg je helemaal niet dat je het niet leuk zou vinden.

Geef het aan een goed doel

Wil je er vooral een goed gevoel aan overhouden? Dan is het schenken van je cadeau aan een goed doel natuurlijk helemaal top. Heb je iets gekregen van kleding? Dan zijn veel stichtingen die kleren inzamelen er blij mee. Dan kan het gebruikt worden voor mensen hier in Nederland of in bijvoorbeeld Oost-Europa of Afrika. Uiteraard hangt dat af van de stichting die je kiest. Zo kan je voor veel artikelen wel een geschikt doel vinden. Iets met eten of speelgoed kan misschien wel bij de Voedselbank gebruikt worden. Verzorgingsproducten vast ook wel.

Geef het weg

Geen idee wie je er blij mee kunt maken bij een stichting? Misschien is er echt wel een buurmeisje of een nichtje die dan wel blij is met een cadeautje. Zomaar iemand ermee blij maken is ook gewoon leuk!

Naar de kringloop

Tot slot: geen zin in al die opties? Zomaar weggooien moet je niet doen. Er zijn vast mensen die er wel blij mee zijn en zo voorkom je dan ook dat de afvalberg weer groeit. Desnoods lever je het maar in bij de kringloop!

liefs Wil

Meer informatie

Drie cadeautips waarvan de kids zullen dansen van vreugde!
Drie speelgoedtips voor de feestdagen
Chocolade in de brievenbus? Zelfs bij tropische temperaturen goed mogelijk!
De leukste cadeautjes komen gewoon via de brievenbus!

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *