Deze zomer ga je eenvoudig besparen op je vaste lasten!

Deze zomer ga je eenvoudig b4esparen op je vaste lasten

De kachel staat op dit moment ongetwijfeld flink te loeien. Om te voorkomen dat je een gepeperde rekening krijgt, worden er allerlei adviezen gegeven om, zodra de “r” in de maand komt, de energiekosten zo laag mogelijk te houden. Handig, want het leven is al duur genoeg. Maar al die tips zijn speciaal voor de wintermaanden. Hoe zit het nou in de zomer? Natuurlijk staat de kachel dan niet aan, maar dat wil niet zeggen dat we dan geen energie gebruiken. Wat dacht je van al die airco’s en ventilatoren? Die vreten toch ook stroom?

Vandaar deze tips, hoe je ook in de zomer je energierekening binnen de perken kunt houden. Omdat het jaar nou eenmaal (en gelukkig) niet alleen uit wintermaanden bestaat!

Houd je huis koel

Zodra de temperatuur een paar dagen boven de 30 graden uitkomt, kan het binnenshuis ondragelijk warm worden. Hierdoor ben je misschien snel geneigd de airco aan te zetten, maar dit zal je energiekosten flink laten stijgen. Probeer in plaats daarvan de zon uit je huis te weren door overdag je screens, gordijnen, lamellen of andere raambedekking gesloten te houden. Misschien niet al te gezellig, maar wel erg effectief. ’s Morgens en ’s avonds, wanneer de temperatuur weer bijgedraaid is, kun je vervolgens alle ramen en deuren tegenover elkaar openzetten om de koele lucht binnen te laten. Mocht je het toch te warm in huis vinden, probeer dan de ventilator aan te zetten in plaats van de airco. Daarnaast: hoe koeler je huis is, hoe minder energie veel apparaten verbruiken. Je harde werk om je huis koel te houden, wordt dus dubbel beloond.

Droog je was buiten

Je was in de droger gooien, is misschien een gewoonte, maar in de zomer is het zeker niet altijd nodig. In plaats daarvan kun je je was buiten te drogen hangen. Op een zomerse dag is alles binnen een mum van tijd droog! Bovendien wordt je huis ook minder warm als je de droger uit laat staan.

lijn groen oudersenzo
Deze zomer ga je eenvoudig b4esparen op je vaste lasten

Doe de extra koelkast de deur uit

Misschien heb je in je bijkeuken of schuur nog een oude koelkast staan die je ijsjes en pizza’s koel houdt. Zo’n oude koelkast verbruikt over het algemeen veel meer dan de nieuwere modellen. Ga na of je de extra koelkast wel echt nodig hebt en zo ja: misschien is het tijd voor een nieuwer type? Met een A+++-koelkast zul je je energiekosten zeker een stuk kunnen verlagen.

Bespaar op water

Planten sproeien doe je het best met mate en pas na zonsondergang. Zo voorkom je verdamping en voor planten is het ook veel beter. Bereid jezelf goed voor en schaf een regenton aan. Met het eerder opgevangen water, begiet jij al jouw planten en blijven ze er florissant bij staan.

Raadpleeg een energievergelijker

Energie vergelijken kan jou helpen extra waarde te krijgen voor jou energiebesparende methodes. Met een energievergelijker vind de goedkoopste energieleverancier en houd je de kosten deze zomer extra laag. Met het geld dat je bespaart, kun je lekker met de kinderen een dagje uit.

liefs Marion

Meer informatie

Hypotheek: Hoeveel kan ik krijgen?
Sparen, bewaar een appeltje voor de dorst
Geld besparen? Met deze tips gaat het zeker lukken!
Besparen op je boodschappen
Besparen? Laat je niet verleiden in de supermarkt
Bespaartips, hoe komen we de maand door?
Geld besparen? Dat gaat zeker lukken met deze tips!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Pricewise.nl.

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *