My Zoo, nieuw spel van Just Games

Deze maand kwam Just Games met een nieuw spel: My Zoo. Van Just Games verschenen eerder onder andere ‘Expeditie Robinson’ en ‘Wie is de mol?’.

Het nieuwe spel ‘My Zoo’ is een combinatie van bord- en kaartspel waarbij de spelers ervoor moeten zorgen dat ze zo snel mogelijke hun dierenverblijven vullen. Maar tegelijkertijd kun je er met acties voor zorgen dat de verblijven van je tegenspelers weer leeglopen of zelfs moeten sluiten. Het einddoel van het spel is om als eerste het vijfsterrenverblijf geopend te krijgen. Je kunt het spel met minimaal 2 en maximaal 4 spelers spelen.

My Zoo, nieuw spel van Just Games

Nieuw uit de doos

Op een doordeweekse avond, onder het genot van een kopje thee, trokken we het plastic van de doos van het spel. Dat alleen al is natuurlijk heerlijk: een nieuw spel uit de doos halen. Maar voordat we uiteindelijk echt aan de slag konden, moesten we de spelregels wel een aantal keer doorlezen. En niet op elke vraag was een heel duidelijk antwoord te vinden.

Saboteren

Op een gegeven moment besloten we maar gewoon te beginnen, dat werkt vaak toch het beste om te ontdekken hoe het precies werkt. En al snel kregen we in de gaten hoe het werkte. Hoe je ervoor kan zorgen dat je dieren in je verblijf krijgt en hoe je het volgende verblijf geopend krijgt. In eerste instantie waren we vooral gericht op het vullen van onze eigen verblijven. Maar daarnaast kun je ook acties uitvoeren, waardoor je je tegenstander tegenwerkt in het vullen van zijn verblijven. Erg leuk dat je op deze manier verschillende strategieën kunt kiezen om dit spel te spelen: richt ik me vooral op mezelf en mijn eigen ‘zoo’, of kies ik ervoor juist de ander(en) te saboteren?

Leerzaam

Naast dat het een vermakelijk spel is, valt er voor zowel kinderen als volwassenen veel te ontdekken. Zo leerden we door het spel een aantal nieuwe dieren kennen en doordat de dieren ingedeeld zijn per leefomgeving, valt er ook veel te leren over waar ter wereld zij leven. Maar om het spel te kunnen spelen hoef je helemaal niets van deze dieren te weten.

Voor herhaling vatbaar

Toen we eenmaal doorhadden hoe het werkte, kregen we er echt plezier in en dit spel gaat dan ook zeker vaker gespeeld worden hier in huis!

Specificaties My Zoo

NaamMy Zoo
MerkJust Games
EAN8718866300562
Liefs Mirna

Meer informatie

Dodgeball tovert een lach op je gezicht!
Hoe wordt het poepspel gespeeld?
In bad met Soggy Doggy, dat is dikke pret!

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Mirna Dijkstra

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *