Dodgeball tovert een lach op je gezicht!

Dodgeball tovert een lach op je gezicht!

Op het moment dat ik deze doos in mijn handen houd, heb ik werkelijk geen idee wat ik ervan moet verwachten. Ik kijk nooit TV dus ik had geen reclame van Dodgeball gezien en ik kan mij ook niet herinneren dat ik er iets over heb gelezen. Maar ik laat me graag verrassen. En dat werd ik toen ik de doos opendeed, want ik heb ineens een berg onderdelen voor mijn neus liggen.

Met een beetje hulp

Gelukkig is mijn zoon net uit school gekomen, dus hij kan me er goed bij helpen. Samen hebben we de dodgeball-stellage in een wip in elkaar gezet. Nou ja, om eerlijk te zijn heeft hij alles in elkaar gezet en was ik aan het fotograferen. Ik was namelijk op slag verliefd, op een paar pingpongballen met gezichtjes.

Zo grappig!

Die grappige koppies moet ik gewoon op de foto zetten, ze stelen gelijk mijn hart! Hoe leuk zien ze eruit! Mijn zoon stoeit ondertussen verder met de onderdelen, terwijl ik de bollenkoppen van alle kanten aan het fotograferen ben.

Als ik eenmaal de stellage voor me zie – met dank aan Rocco – heb ik nog steeds geen flauw idee wat de bedoeling is. Ik besluit de spelregels er maar bij te pakken.

lijn groen oudersenzo
Dodgeball tovert een lach op je gezicht!

In de doos

In de doos vind je alle onderdelen om de stellage in elkaar te zetten. Wat overigens erg eenvoudig gaat. Daarnaast vind je in de doos: een zakje rode balletjes, vier gekleurde staafjes, de spelregels, vier opvangbakjes en vier über grappige koppies. Had ik al gezegd hoe grappig ik ze vind? Het spel heeft drie batterijen nodig, maar die zitten er helaas niet in.

En wat is de bedoeling?

Het blijkt een behendigheidsspel te zijn. Je bent namelijk verantwoordelijk voor zo’n grappig koppie. Maar er is een ronddraaiende mepper, die het liefste jouw koppie een flinke mep verkoopt. Dit kun je voorkomen door de lepel naar beneden te drukken waar je koppie op staat. Maar… tegelijkertijd moet je balletjes rond een staafje proberen te laten glijden. En ik kan je verzekeren dat dit nog behoorlijk lastig is! Zelfs als je perfect kunt multitasken, is dit nog een behoorlijke klus. Bij mij werkte het op mijn slappelachspieren, waardoor er niks meer mogelijk was. Mijn koppie vloog steeds door de keuken met mijn rode balletjes er achter aan. Want bij mijn snoekduik naar mijn kop, hield ik mijn bakje scheef, waardoor ook alle rode balletjes over de grond vlogen. Dit gebeurde overigens niet één keer.

Als ik nog niet was doorgedraaid, dan draai ik wel door van dit spel. Ik krijg niks meer uit mijn vingers door de slappe lach. Mijn zoon was er trouwens opvallend beter in, maar die speelt wel vaker van die vingervluggespelletjes. Naarmate je ouder wordt, wordt het allemaal toch een beetje trager. Hilarisch is het echter wel.

Specificaties Dodgeball

TitelDodgeball
MerkIdentity Games
EAN8714649007703
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

Leo moet naar de kapper
Break free, een nieuw behendigheidsspel van Ravensburger
Onze kennismaking met Agricola, een nieuw bordspel

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *