Er even tussenuit, maar waar kan je heen met de hond?

Tijdens de Coronacrisis zijn er veel meer honden aangeschaft dan anders. Wat te begrijpen is, want een hond is nu eenmaal een fijn dier en een lief maatje voor jou zelf en de kinderen. Een hond in huis hebben is heerlijk. Maar hij verdient dan ook wel alle liefde van jullie kant af. En dat hij of zij met je mee mag als je op stap gaat, is geen vraag. Natuurlijk mag dat. Hij hoort toch bij jullie gezin! Maar dan komt er een probleem om de hoek kijken: waar mag je hond mee naar toe? En de kinderen dan natuurlijk ook nog… Gelukkig zijn er genoeg plekken te vinden waar je trouwe viervoeter ook mee mag.

Een paar dagen op stap

Een weekendje weg met de hond is ontzettend leuk. Lekker met elkaar dollen in het bos, bijvoorbeeld. Op een andere plek dan anders vrij kunnen rondhollen, samen met de kinderen. Nieuwe indrukken opdoen, zowel voor jullie als voor de viervoeter. Nu denk je misschien direct aan een eigen huisje, bijvoorbeeld in een bungalowpark, want anderen mogen toch geen last hebben van jouw dier. Maar niks is minder waar: er zijn ook gewoon hotels die je hond van harte welkom heten!

Lekker luxe en toch met z’n allen

Het grote voordeel van een hotel is natuurlijk de luxe. Je schuift lekker aan voor een ontbijtje en je hoeft geen huisje schoon te houden. Gelukkig zijn er hotels die niet alleen kindvriendelijk, maar ook hondvriendelijk zijn. Zo heb je even echt vakantie en ben je even helemaal weg van alle beslommeringen thuis. En je hond? Die vindt het allang best als hij maar bij je mag zijn!

lijn groen oudersenzo
Honden - Er even tussenuit, maar waar kan je heen met de hond?

Welke activiteiten met de hond?

Of je nu kiest voor een park of een hotel, je wilt vast ook wel graag dingen gaan doen. Nu kan je best veel dingen doen, zeker als het buiten is. Lekker het bos in of het strand op. Let wel even op of je hond mee kan als je naar een bepaald gebied of bijvoorbeeld een park gaat. Hou je hond aangelijnd op plekken waar het moet of waar hij anders een gevaar voor het vee kan opleveren! Zelfs als je hond de schapen, bijvoorbeeld, geen kwaad zal doen, kunnen de schapen door de paniek alleen al in de problemen komen. Maar ook de wilde dieren kunnen opgejaagd of zelfs doodgebeten worden door jouw hond. Niet doen, dus! Kijk liever eens of je ergens een losloopgebied kunt vinden.

Naar musea en dierentuinen

Of je hond mee mag naar musea of bijvoorbeeld dierentuinen is niet in één antwoord te geven. Dit verschilt namelijk overal. Vaak kan je op de site van het betreffende park of museum hier informatie over vinden. En anders kan je ze beter van tevoren even bellen. Willen je kinderen graag ergens heen, maar mag de hond niet mee? Dan kan je ervoor kiezen dat 1 ouder met de kids meegaat en de ander lekker met de hond op stap gaat. En anders kan het gewoon even niet.

De hond alleen laten op vakantie

Je hond de hele dag alleen laten is thuis al niet goed voor hem, dus op een vreemde plek al helemaal niet. Daarnaast kan je het ook niet maken naar andere vakantiegangers toe. De kans dat je hond uit wanhoop gaat janken is immers aanwezig. En laten we eerlijk zijn: het is toch juist heerlijk om met je beste maatje op stap te gaan!

Met de hond naar het buitenland

Wil je de grens over met je weekendje weg of langere vakantie? Ook dat kan met de hond. Laat je hond wel alvast wennen aan het autorijden. Opeens uren rijden terwijl hij het niet gewend is kan behoorlijk stressvol zijn. Zorg ook voor een veilige plek, waar hij niet zomaar weg kan komen. Een bench of een speciale hondengordel zijn hier mooie oplossingen voor. Veiliger voor hem én voor jullie. Ga je naar het buitenland dan moet je in het bezit zijn van een hondenpaspoort waarmee je kunt aantonen dat je hond gevaccineerd is. Ook moet je hond gechipt zijn (maar dat moet hij tegenwoordig sowieso). Kijk bij het land waar je heen wilt welke regels er gelden. In veel landen moet hij bijvoorbeeld ingeënt zijn tegen rabiës. Informeer tijdig welke maatregelen er nodig zijn, want voor vaccinaties gelden vaak bepaalde tijden. Zo mag het niet langer dan een bepaalde tijd geleden zijn dat deze gezet is, maar moet het ook al wel minimaal een bepaald aantal dagen of weken terug zijn (zodat de vaccinatie al wel werkt).

liefs Wil

Meer informatie

Hoe gevaarlijk is een hondenbeet?
Recreatiepark De Leistert voor een supervakantie
Welke hondenrassen zijn ideaal voor een gezin?
Opgroeien met honden
5x Leuke vakantieparken in Nederland om te genieten met het gezin
Bang voor honden
12 spullen die je nodig hebt voor je hond
De invloed van huisdieren op kinderen
Siblu Villages – Camping Les Charmettes in Frankrijk
Op vakantie in eigen land? Ontdek recreatiepark de Leistert!

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Valkexclusief.nl.

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *