Op vakantie naar de Malediven; met kinderen, of als stel?

Op vakantie naar de Malediven; met kinderen, of als stel?

Iedere ochtend snel ik even door de nieuwskoppen van Google om op die manier een beetje op de hoogte te blijven wat er reilt en zeilt in de wereld. Naast allerlei vermeldingen over de verkiezingsuitslag van gisteren (wat een verrassende uitslag trouwens) valt mijn oog op een volstrekt ander bericht. Het schijnt dat Leontine en Marco net terug zijn van een vakantie naar de Malediven. Gewoon gezellig met z’n tweetjes.

Bovenaan mijn verlanglijstje

Ik denk ‘Wauw! Dat zou ik ook wel willen!’ Een vakantie naar de Malediven staat bij mij bovenaan mijn verlanglijstje, eigenlijk al jaren. En zou ik dan gaan voor een romantische trip met Rob? Of kies ik voor een vakantie met het hele gezin? Geen idee eigenlijk.

Met of zonder kinderen?

In mijn huidige situatie maakt het eigenlijk niet meer zo uit of ik nou met of zonder kinderen op vakantie ga. Mijn zoon is al een flinke puber, die vooral zichzelf goed weet te vermaken. In de aankomende meivakantie gaat hij ook gewoon mee en als Rob en ik cultuur willen snuiven of genieten van romantische vergezichten, blijft Rocco gewoon op het vakantieadres om zich te vermaken met leeftijdsgenoten in het zwembad, of hij gaat pixels verschuiven op zijn scherm. Prima toch? Ik vind dat je op vakanties vooral moet doen waar je zin in hebt.

Inmiddels heeft Rocco een leeftijd waarbij ik me niet meer schuldig voel als ik eens een paar dagen alleen met Rob op vakantie ga. Pubers hebben hun moeder toch iets minder hard nodig en zijn vader is er natuurlijk ook altijd nog. Voor mijn werk maak ik nog wel eens een vakantietrip en die vallen echt niet altijd alleen in de vakantieperioden. Soms kan hij mee en een andere keer weer niet. En in beide gevallen is het goed. Ik hoor hem daar nooit op een vervelende manier over. Kan hij mee, dan is het leuk en als hij niet mee kan is het eigenlijk ook prima. En eerlijk is eerlijk, een trip met z’n twee kan ook erg prettig zijn.

lijn groen oudersenzo
Op vakantie naar de Malediven; met kinderen, of als stel?

Als peuter of kleuter

Toen Rocco nog klein was, is er eigenlijk nooit een seconde geweest dat ik twijfelde om hem mee te nemen, hij ging gewoon mee. Dat had ik ook zeker naar de Malediven gedaan, want de Malediven zijn absoluut kindvriendelijk. Het parelwitte strand is geweldig en nodigt uit tot veel speelplezier. Daar had Rocco heel wat zandkastelen kunnen bouwen. En wat dacht je van die prachtige zee, het blauwe, heldere water is toch een prachtige uitnodiging?! Daar wil iedereen in duiken! De temperatuur is heerlijk, het water lekker warm en de omgeving sprookjesachtig. Echt jammer dat het er nog steeds niet van is gekomen, na al die jaren.

Eén nadeel

Een vakantie naar de Malediven kent eigenlijk maar één nadeel, de reis duurt behoorlijk lang. Er is namelijk vanuit Nederland geen rechtstreekse vlucht naar de Malediven. Je vliegt dus eerst naar Sri Lanka of Colombia voor een tussenlanding en na een tussenstop van een paar uur, vlieg je weer verder naar de luchthaven in de hoofdstad Malé. Met kleine kinderen kan zo’n lange reis best lastig zijn. Ze worden moe, ze krijgen niet genoeg rust en kunnen daardoor behoorlijk overprikkeld worden. Maar als je door die zure appel heen bent, kun je ter plekke volop met elkaar genieten en ben je het drama van de reis binnen no time weer vergeten.

Prijsindicatie

Als ik dan het bericht van Marco en Leontine lees en de foto’s bekijk van een stralende Leontine op zo’n prachtig wit zandstrand, begint het weer direct te kriebelen. Maar is het financieel haalbaar? Zo’n trip heeft mij altijd behoorlijk duur geleken, vandaar dat hij nog steeds op mijn verlanglijstje staat. Ik surf wat rond op zoek naar een goede reisorganisatie en prijsindicatie en merk dat er meerdere aanbieders zijn. Vakantie in de Malediven via tenzingtravel.nl of een andere aanbieder, maakt niet zoveel verschil, het is echter belangrijk dat je een reisorganisatie kiest die bij je past en je datgene biedt wat je belangrijk vindt. En ja, aan een reis naar de Malediven zit een behoorlijk prijskaartje. Ik vrees dat ik voorlopig het nog even bij dromen moet houden.

Klimaat

Hopelijk ga ik het nog op tijd voor elkaar krijgen, want als de zeespiegel twee meter stijgt door klimaatverandering, zullen de Malediven onder water lopen. Misschien kan ik me daarom beter maar weer richten op de verkiezingsuitslag van gisterenavond, want wat betekent die uitslag eigenlijk voor ons klimaat? Je moet er toch niet aan denken dat deze prachtige eilanden voor altijd verdwijnen. Hopelijk heb ik op tijd de reis bij elkaar gespaard, want ik vrees dat – met de verkiezingsuitslag van gisteren – de klimaatplannen onderop de stapel zullen worden geschoven.

liefs Marion

Extra informatie

Leuke activiteiten voor kinderen op vakantie (surf lessen)
Vakantie 2021: Het ultieme buitenleven in je eigen tuin
Formentera is een kindvriendelijke herfstvakantiebestemming
Siblu Villages – Camping Les Charmettes in Frankrijk
Camping Marina di Venezia – Het verslag van onze vakantie in Venetië
Op vakantie naar Amerika: wat moet ik regelen?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeeldingen: 123rf.com

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerkingsverband.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *