Uitdagend speelgoed voor je baby

Zodra baby’s hun handjes en voetjes hebben ontdekt, zijn ze klaar om te spelen. Daar is op zich niet direct uitdagend speelgoed voor nodig, maar je baby moet wel de mogelijkheid krijgen te spelen om zich te kunnen blijven ontwikkelen. Er is vast genoeg in huis waar hij graag mee speelt, maar natuurlijk kun je er ook iets voor in huis halen. Belangrijk dat je kiest voor speelgoed op het juiste niveau en dat het speelgoed veilig is. Veel speeltjes zullen namelijk voorlopig nog via de mond worden verkend. Dus alles aan het stuk speelgoed moet goed vastzitten en geen giftige stoffen bevatten.

Uitdagend speelgoed

De eerste maanden zal hij zich prima kunnen vermaken met een boxmobiel boven box of wieg en/of een kinderwagenslinger in de wandelwagen. Dit is goed voor zijn ontwikkeling en motoriek en het staat garant voor uren speelplezier. Maar de kleine ontdekker groeit door en zal steeds meer uitdaging kunnen gebruiken. Zodra hij zijn handjes en voetjes heeft ontdekt, is hij toe aan meer uitdaging. Hij zal dol zijn op alles wat een beetje geluid maakt (rammelaar), zacht aanvult (knuffels), sabbelproef is (knuffeldoekjes), nieuwsgierig maakt (onbreekbaar spiegeltje) of knispert (voelboekjes).  

lijn groen oudersenzo
Uitdagend speelgoed voor je baby

Bouwen en stapelen

Zodra je baby kan zitten, is hij toe aan stapelspeelgoed, zoals bijvoorbeeld deze prachtige Rainbow Stacking toy. Dit siliconen regenboog stapelspeelgoed ziet er niet alleen fraai en trendy uit, het voelt ook nog eens zijdezacht aan, waardoor het prima geschikt is voor “vliegles”. De buitenste boog is voorzien van een hip bladmotief.

Dit speelgoed kan zowel binnen als buiten worden gebruik. Zelfs in bad kan je kindje er mee spelen. Het minimalistische ontwerp maakt spelen met open einde mogelijk; je kunt ermee stapelen, puzzelen, bouwen, balanceren en zelfs gebruiken als bijtspeelgoed.

Duurzaam

De siliconen zorgen er niet alleen voor dat het speelgoed eenvoudig is schoon te maken maar ook dat het stevig genoeg is om heel veel jaren plezier van te hebben. Super duurzaam dus. De silicone regenboog van A Little Love Company is 14,5 x 6,8 x 4 cm. Hij is gemaakt van 100% food-grade siliconen en dus volledig vrij van PVC, BPA, ftalaten en nitrosamine. Als je baby één van de onderdelen als bijtring wil gebruiken, is dat dus geen enkel probleem!

lijn groen oudersenzo
xxx

Speelgoedtips voor je baby per maand

maand 0boxmobiel
maand 1muziekdoosje of knuffel
maand 2speelgoed met een zacht geluidje
maand 3onbreekbaar spiegeltje, rammelaar
maand 4babygym, activity center
maand 5zachte bal
maand 6piepbeesten
maand 7stapel speelgoed
maand 8blokkendoos
maand 9trek-eend
maand 10loopwagen
maand 11muziekinstrument
maand 12houten puzzel

Veilige speelomgeving

Veiligheid staat altijd voorop, dit geldt dus ook voor de speelomgeving van je baby. Baken zijn terrein goed af en biedt hem alleen speelgoed aan wat geschikt is voor zijn leeftijd. Wees alert op het speelgoed van oudere broertjes en/of zusjes.

liefs Marion

Meer informatie

Gravitrax maakt het bouwen van een knikkerbaan ook voor volwassenen uitdagend!
Mijn baby wil niet slapen, wat nu? Ontdek de white noise knuffel!
SmartGames – Wat kun je ervan verwachten?
Aantrekkelijk speelgoed voor de dreumes: 3-in-1 Activity Walker

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *