Mijn baby wil niet slapen, wat nu? Ontdek de white noise knuffel!

Mijn baby wil niet slapen, wat nu? Ontdek de white noise knuffel!

Als nieuwe ouder wil je niets liever dan dat je kindje goed slaapt. Zo kan je baby uitrusten en alle indrukken verwerken die hij overdag heeft opgedaan. Ook is slaap heel belangrijk voor de groei en ontwikkeling van je baby. Maar wat als je baby geen tevreden slaper is? Sommige kindjes komen moeilijk in slaap, of slapen zó licht dat ze om de haverklap weer wakker worden. Ik geef je graag 4 tips om je kindje in slaap te krijgen en het slaapritme van je baby te verbeteren! Ook maak je kennis met de MyHummy white noise knuffel!

#1: Een vast slaapritueel

Als je net bent bevallen, bepaalt je kindje meestal nog zijn of haar eigen schema. Je past je als ouder aan de slaaptijden van je baby aan. Er is meestal ook nog niet echt een vast slaappatroon te ontdekken bij die hele kleintjes. Maar als je spruit een paar maanden ouder is, zul je langzaam maar zeker een patroon beginnen te zien in de slaapjes. Dat is ook de tijd om een vast slaapritueel te introduceren. Bijvoorbeeld eerst in badje, dan aankleden en een boekje lezen of een liedje zingen. Op een gegeven moment gaat je kindje het ritueel associëren met slapen en weet je baby waar hij aan toe is. Dat werkt heel bevorderlijk voor een goede nachtrust.

#2: White noise knuffel

Misschien heb je er al wel eens van gehoord: white noise. Eigenlijk bestaat white noise gewoon uit achtergrondgeluiden die je baby kalmeren en het slapen makkelijker maken. In de baarmoeder is het nooit stil geweest voor je kindje. Hij of zij hoorde jouw hartslag, je bloedsomloop, je stem en geluiden van buitenaf. Er zijn verschillende apparaatjes die white noise produceren en zo beloven jouw baby beter te laten slapen. Onze persoonlijke favoriete is de MyHummy white noise knuffel.

Je hebt de keuze uit verschillende knuffels die je kindje stuk voor stuk troost, rust en slaap bieden door geluiden te produceren die je kindje doen denken aan zijn of haar tijd in de baarmoeder. Je kiest eenvoudig uit vijf verschillende geluiden. Ook het volume kun je zelf instellen. Het geluid vervaagt automatisch naarmate je kindje rustiger wordt. Na 60 minuten schakelt de knuffel zichzelf uit. Begint je kindje toch weer te huilen? Dan zet de MyHummy zichzelf weer aan om je kindje te kalmeren. Je bedient de MyHummy knuffel eenvoudig via een speciale app op je telefoon.

Wereldwijd gingen al 800.000 tevreden ouders je voor. Dit maakt de MyHummy-knuffels tot een van de meest succesvolle white noise producten op de markt.

lijn groen oudersenzo
Mijn baby wil niet slapen, wat nu? Ontdek de white noise knuffel!

#3: Babymassage

Heb je je baby ’s avonds in bad gedaan, of verwissel je de kleertjes van je kindje voor de pyjama? Maak dan even tijd voor een lekkere babymassage. Door je kindje zachtjes met wat olie te masseren, ontspant je kindje zich helemaal. Niets is immers fijner dan aangeraakt worden door mama’s liefdevolle handen. Babymassage verbetert daarnaast de band tussen jou en je kindje. Vind je het eng om zomaar te gaan masseren? Geef je dan op voor een cursus babymassage of kijk een tutorial op YouTube. Er zijn er zat te vinden, zowel in het Nederlands als in het Engels.


E-book Slaaprtraining voor baby's: Zo slaapt je baby lekker door (en jij dus ook)

Slaaptraining voor baby’s: Zo slaapt je baby lekker door! (En jij dus ook)

Dit e-book is bedoeld voor ouders die hun baby willen helpen doorslapen. Het biedt praktische tips, slaaptrainingstechnieken en ondersteuning bij het creëren van een ideale slaapomgeving. Daarnaast behandelt het boek ook het belang van voeding, het omgaan met slaapregressie en het bevorderen van zelfstandigheid bij het slapen. Met behulp van dit e-book kun je een slaapritueel opbouwen en leren omgaan met slaapassociaties.


Bestel hier


#4: Inbakeren

Ook je baby inbakeren wil nog wel eens helpen voor een extra goede nachtrust. Je baby ervaart dan weer de geborgenheid en veiligheid van in de baarmoeder. Let op: doe inbakeren wel altijd op een veilige manier. Gebruik bij voorkeur een inbakerdoek van katoen. Ook zijn er speciale inbakerslaapzakjes te koop voor je baby. Die zijn een stuk gemakkelijker in gebruik dan zo’n grote inbakerdoek.

Voor de leeftijd van 6 maanden moet het inbakeren overigens wel zijn afgebouwd. Dat is namelijk het moment waarop je kindje zichzelf ’s nachts kan omrollen op zijn of haar buik. En ingebakerd op de buik slapen is niet veilig. Begin ook nooit eerder met inbakeren dan wanneer je kindje 3 weken oud is. Dat is namelijk niet veilig.

Liefs Amber

Meer informatie

Slaaptraining: de route naar dromenland waarbij iedereen de ogen mag sluiten!
Te weinig slaap? Hoeveel kwaad kan het?
Uitdagend speelgoed voor je baby
Goede slaaptips voor je baby
Lekker en voldoende slapen. Zo doe je dat!
Zo slaapt je baby zo lang mogelijk door!
Veilige slaapomgeving voor je baby

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Stockfoto: Myhummy.nl

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *