6x Elektrisch gereedschap dat onmisbaar is in de tuin

6x Elektrisch tuingereedschap dat onmisbaar is in de tuin

Nu we met z’n allen in een intelligente lockdown zitten hebben we eindelijk eens tijd om de tuin grondig aan te pakken. Om me heen zie ik veel mensen heesters aanplanten, heggen snoeien of het terras herinrichten. Ook het mooie lenteweer zorgt bij veel mensen voor de nodige tuininspiratie. Hoog tijd voor een blog over elektrisch gereedschap: welke items mogen beslist niet ontbreken in je schuur? We presenteren je graag 6x elektrisch gereedschap dat onmisbaar is in de tuin!

Elektrische bladblazer

Bij mij in de straat stonden de iepen de afgelopen weken in volle bloei. Met een flinke iepenregen tot gevolg: de kleine, dorre blaadjes die onophoudelijk van de takken naar beneden regenen. Niet alleen mijn gazon is bedekt onder een laagje lieflijke iepenblaadjes: ook in huis vind ik ze continu terug (ja, zelfs in bed). Er is niet tegenop te stofzuigen, vegen en harken. In de tuin laat ik de bezem en de hark dan ook wat ze zijn en ga ik aan de slag met een elektrische bladblazer. Veel sneller en effectiever. Een bladblazer is niet alleen handig voor de blaadjes van de iep, maar ook voor alle andere bladeren die in het najaar van de bomen vallen.

Met een elektrische bladblazer houd je je gazon en tuin netjes en vrij van bladeren. Het beste kun je ze op een grote hoop blazen en vervolgens opruimen en bij het gft-afval deponeren. Een elektrische bladblazer is handzaam, snel en gemakkelijk in gebruik. Let er wel op dat je een bladblazer van goede kwaliteit aanschaft. Deze maken minder geluid en blazen de bladeren krachtiger weg.

Elektrische heggenschaar

Ook een elektrische heggenschaar is onmisbaar in de tuin. Zeker als je een mooie haag als tuinafscheiding hebt staan. Zelf heb ik het afgelopen jaar mijn (door rupsen kaalgevreten) buxushaag vervangen door een heg van Ilex crenata (Japanse hulst). Het mooist vind ik deze wintergroene haagplant als hij in een strakke, formele vorm is geschoren (de tuinen van Versailles zijn mijn grote inspiratiebron). En hoe ontspannend ik het ook vind om met een handheggenschaar aan de slag te gaan: met een elektrisch exemplaar bereik ik een strakker en egaler resultaat. Je moet er wel even wat handigheid in krijgen, maar je hebt het echt zo onder de knie.

Kies voor een heggenschaar met een korte zwaardlengte: deze is veel handzamer in gebruik. Hele brede hagen vragen echter om een heggenschaar met een langere zwaardlengte. Met een elektrische heggenschaar snijd je zelfs dikkere takken moeiteloos af. Het resultaat is een compacte haag die netjes en verzorgd oogt.

lijn groen oudersenzo
6x Elektrisch tuingereedschap dat onmisbaar is in de tuin

Elektrische grasmaaier

Op het gebied van grasmaaiers is er ontzettend veel keuze. Ga je voor een benzinegrasmaaier of toch liever voor een elektrisch exemplaar? Zelf geef ik de voorkeur aan een elektrische grasmaaier. Deze maakt minder geluid dan een benzinegrasmaaier en is bovendien stukken vriendelijker voor het milieu. Een elektrische grasmaaier is geschikt als je een egaal gazon hebt of een tuin met veel bochtjes en sierornamenten. Bovendien is een elektrische grasmaaier makkelijker te onderhouden dan een benzinegrasmaaier. Of je nu een kleine stadstuin hebt of een flinke lap gras: met een elektrische grasmaaier heb je het gazon zo gemaaid. Let op: deze grasmaaiers zijn vooral geschikt voor een gazon tot maximaal 800m2.

Wil je ook de randen van je gazon netjes houden? Gebruik dan een elektrische grastrimmer. Dit gereedschap is ideaal voor het bijwerken van de randjes van het gazon. Een grasmaaier kan hier vaak lastiger bij. Een grastrimmer dient overigens niet verward te worden met een bosmaaier.

Elektrische bosmaaier

Waar een grastrimmer echt bedoeld is voor het bijwerken van grasranden, kunnen met een elektrische bosmaaier ook hellingen en slootkanten worden gemaaid. Gras, onkruid en ongewenste takken zijn met een bosmaaier prima bij te werken. Er zijn verschillende accessoires te koop voor elektrische bosmaaiers. Denk bijvoorbeeld aan een onkruidborstel die je kunt verwisselen met de draadkop. Overweeg je een elektrische bosmaaier te kopen? Kijk dan vooral goed naar het vermogen (wattage) van het gereedschap. Bosmaaiers zijn te koop in verschillende klassen. Hoeveel vermogen je bosmaaier nodig heeft hangt af van waarvoor je hem wilt gebruiken. Voor het wegmaaien vak dikkere takken en steilere hellingen heeft de bosmaaier natuurlijk meer vermogen nodig.

Elektrische kettingzaag

We kennen allemaal wel het heftige geluid van een kettingzaag die op benzine werkt. Een elektrische kettingzaag maakt echter veel minder geluid en is daarnaast ook veel beter voor het milieu. Zo kun je met je zaag aan de slag zonder dat je de buren daarbij lastigvalt. Een kettingzaag komt goed van pas als je struiken met dikke takken of kleine bomen wilt zagen. Ze zijn echter minder geschikt voor het omzagen van dikke bomen. Let op: kies je voor een elektrische kettingzaag? Zorg dan ook voor een weerbestendig verlengsnoer dat bij voorkeur minimaal 20 meter lang is. Anders word je wel erg beperkt in je mobiliteit.

Elektrische hogedrukreiniger

Naast je heg, gazon en beplanting verdient natuurlijk ook je terras de nodige aandacht. Een elektrische hogedrukreiniger is ideaal om je terras, muur of patio te reinigen en vuil te verwijderen. Ook tuinmeubelen en tuingereedschap kan perfect worden gereinigd met een elektrische hogedrukreiniger. Dit bespaart niet alleen tijd, maar je maakt met het apparaat ook stukken beter schoon dan je handmatig zou kunnen doen. Elektrische hogedrukreinigers zijn handig omdat ze tegenwoordig vaak spatvrij zijn. Daarnaast zijn ze makkelijk in het gebruik. Kijk ook bij de aanschaf van een elektrische hogedrukreiniger goed naar het vermogen. Ook de lengte van de slang is belangrijk. Kies voor een slang van 8 meter of langer als je voldoende bewegingsvrijheid wilt hebben.

Elektrisch gereedschap bestellen

Online elektrisch gereedschap bestellen brengt veel gemak met zich mee. Het assortiment is online vaak vele malen groter dan in fysieke winkels. Bovendien kun je flink besparen op de aanschafprijs als je online shopt. Ook hoef je niet met de vaak toch wat grotere apparaten te zeulen, maar worden ze gewoon bij je thuis afgeleverd op het moment dat jou het beste uitkomt. Ik bestelde mijn bladblazer online en had hem de volgende dag al in huis. Dat kwam goed uit, want de blaadjes van de iep hadden zich al opgehoopt op mijn gazon, onder de haag en tussen mijn beplanting. Door te investeren in hoogwaardig elektrisch tuingereedschap maak je de meest lastige tuinklussen stukken gemakkelijker!


Ben je op zoek naar elektrisch gereedschap voor binnen? Ook dat kun je snel en gemakkelijk online kopen.

Liefs Amber

Meer informatie

Zo maak je de tuin winterklaar!
Dit heb je nodig voor het ultieme buitenleven
Grondspots plaatsen in de tuin: onze gouden tips
Met elkaar genieten in de tuin!
Tuingereedschap, altijd handig om in de schuur te hebben

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Stockfoto: 123rf.com

#ad Deze blog wordt je aangeboden door Mastertools.nl.

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *