Azul bordspel

Azul

Tijdens de uitreiking van de Speelgoed van het jaar, maakte ik voor het eerst kennis met dit spel. Het was onmogelijk om met al die kleuren, het spel over het hoofd te zien. Alleen al door naar het spel te kijken, word je vrolijk. Maar hoe kleurrijk het spel ook mag ogen, het gaat uiteindelijk natuurlijk om het spelen en ik had geen idee wat ik kon verwachten. Daarom nam ik het spel graag mee.

Kennismaking met Azul

Afgelopen weekend hadden we eindelijk weer eens tijd om met elkaar een spelletje te doen, dus tijd voor een nadere kennismaking met Azul. In de doos treffen we een aantal dingen aan: spelborden, zakjes met plastic steentjes, een stoffen zak, ronde schijven (die uit het karton gedrukt moeten worden) en natuurlijk de handleiding.

Het spel

Het duurt even voor we de spelregels door hebben en zelfs als we denken dat we het snappen, komen we gedurende het spelen er toch nog achter dat we het niet helemaal goed doen. Even spieken op internet levert de ‘missing link’ en dan kan de uitdaging beginnen. Het is een strategisch spel en daar hou ik van. Natuurlijk is het in eerste instantie even zoeken naar de juiste tactiek, maar als we eenmaal een eerste ronde gespeeld hebben, ben ik op dreef. Natuurlijk doen we nog een ronde. En nog een. En nog een en uiteindelijk spelen we het de hele zaterdagmiddag.

lijn groen oudersenzo
Azul bordspel

Achtergrond van het spel

In het tactische bordspel Azul moet je voor de Portugese koning Manuel I de muren van zijn koninklijk paleis met kleurige tegels versieren. Tijdens het bezoek van de Portugese koning aan het Alhambra in Zuid-Spanje was de koning namelijk erg gebiologeerd van de prachtige Azulejos (de oorspronkelijke witte en blauwe keramische tegels) waarmee de muren van het paleis waren gedecoreerd. Daarom gaf hij onmiddellijk de opdracht aan jou om zijn paleis met soortgelijke decoratieve tegels te verfraaien.

Vorm patronen met de tegels om het paleis te versieren. Voor specifieke patronen en completerende sets, scoor je extra punten. Maar heb je materialen verspild? Dan worden er punten in mindering gebracht. De speler met de meeste punten, wint het spel!

lijn groen oudersenzo
Azul bordspel

Leuk!

Azul is een spel van vooruitdenken. Niet alleen kijken naar je eigen tegeltjes, maar ook naar die van de ander. Wat zal zijn volgende zet kunnen zijn? Waarmee kun je hem een tikkeltje dwars zitten en gelijktijdig jezelf vooruithelpen? Het is niet alleen een kwestie van punten verzamelen, maar ook zien te voorkomen dat je al te veel strafpunten krijgt.

Het spel is niet alleen mooi, maar biedt ook veel uitdaging. Een spel waar overzicht, planning en strategisch inzicht samenbrengt tot een fijn vermaak. Absoluut een topper! Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Specificaties Azul bordspel

NaamAzul bordspel
MerkAsmodee Studio
EAN5413407050038
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

Speelgoed van het jaar 2018: Wie heeft er gewonnen?
Podcast Special edition: Speelgoed van het jaar 2018
Candy Crush
Vier nominaties voor 999 games. Waar ga jij op stemmen?

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Dit product of deze producten hebben wij, ten behoeve van het schrijven van deze review, toegestuurd gekregen. Onze ervaringen zijn echter zo eerlijk mogelijk beschreven.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *