Het tere huidje van je baby beschermen tegen de zon

Het tere huidje van je baby beschermen tegen de zon

De lente is begonnen en de eerste zonnige dagen van het jaar liggen intussen achter ons. De uitgelezen kans om als kersverse moeder je voorraadje vitamine D aan te vullen en lekker veel tijd buiten door te brengen met je baby. Het is wel belangrijk om het tere huidje van je kindje goed te beschermen tegen de schadelijke UV-straling van de zon. In dit artikel lees je precies hoe je het babyhuidje beschermt tegen de zon.

Zonnebrand voor baby’s en kinderen

Ga je naar buiten met je baby of peuter? Smeer het huidje dan altijd goed in met een speciale zonnebrand voor baby’s en kinderen. Kies bij voorkeur voor een product waarin zo min mogelijk parfum, parabenen en andere voor je baby onnodige stoffen zijn verwerkt. Een minerale zonnebrand is een goede keuze en verkleint de kans op allergische huidreacties van je kindje. Heeft je baby’tje nog weinig haar? Smeer dan ook het bolletje van je kindje in of laat je baby een zonnehoedje dragen.

Gaat je kindje in een zwembadje in de tuin of spelen jullie met water? Smeer je baby elke keer dat hij of zij nat is geworden weer opnieuw in met zonnebrand. Zo blijft je baby optimaal beschermd tegen schadelijke UV-straling.

lijn groen oudersenzo
Het tere huidje van je baby beschermen tegen de zon

Zoek de schaduw op met je baby

Ook als je kindje goed is ingesmeerd met zonnebrand, is het verstandig om zoveel mogelijk in de schaduw te blijven zitten. Zit je graag in de tuin met je kindje? Zorg er dan voor dat de tuinset in de schaduw staat of creëer schaduwplekjes met een goede parasol. Ga voor een designparasol zoals de Fratello parasol. Dit model is wel 3 bij 3 meter. Zo weet je zeker dat je voldoende schaduw creëert om met het hele gezin een fijne én veilige middag in de tuin door te brengen.

Heb je liever een grotere parasol? De Palestro parasol is verkrijgbaar in de maten 3 bij 4 meter en 4 bij 4 meter. Handig als je een grote tuin hebt, of als je zowel een loungeset als een eettafel in de tuin hebt staan. Een grote parasol bedekt namelijk beide gedeelten van je tuin. Heb je ook nog een speelset, schommel of zandbak in de tuin? Dan kunnen je kinderen fijn de hele middag in de schaduw spelen.

Het oog wil natuurlijk ook wat. Zowel de Fratello parasol als de Palestro parasol hebben een smaakvol Italiaans design. Beide parasols kunnen 360 graden rond hun buitenste as draaien. Ook kun je de exemplaren 45 graden zijwaarts en achterwaarts kantelen. Zo kun je de parasols precies plaatsen hoe het jou goed uitkomt en schaduw creëren waar jij dat op dat moment nodig vindt.

Kleed je baby niet te zomers aan

Loopt de temperatuur buiten weer op? Dan is het zaak dat je baby zijn of haar warmte goed kwijt kan. Katoenen, luchtige kleding helpt daarbij. Kleed je baby echter niet te zomers aan. Waar wij graag in shirtjes met korte mouwen en korte broekjes lopen, is dat voor kleine baby’s niet nodig. Bescherm het tere babyhuidje liever met een lang broekje en luchtige bovenkleding met lange mouwen. Zo voorkom je dat je baby toch verbrandt in de zon.

Je baby in de kinderwagen beschermen tegen de zon

Ook als je met je kindje gaat wandelen in de wandelwagen is bescherming tegen de zon belangrijk. Meestal zorgt de kap van de kinderwagen wel voor de nodige schaduw, maar voor aanvullende bescherming kun je ook een parasol kopen die je aan de kinderwagen bevestigt. Zo creëer je extra schaduw. Natuurlijk kun je ook een zonnedoek over de kinderwagen plaatsen. Zo is je kindje helemaal beschermd. Een zonnedoek is gemaakt van luchtig materiaal, waardoor je baby heerlijk in de schaduw kan slapen terwijl er wel voldoende frisse lucht de kinderwagen binnenkomt. Zo kun je heerlijk zorgeloos met je baby wandelen en genieten van de buitenlucht, zonder je zorgen te maken over schadelijke UV-straling!

Liefs Amber

Meer informatie

Deze parasol past het beste bij jouw tuinstijl
Schaduwdoeken – Optimaal van je tuin genieten met deze 5 tips
Waarom een schaduwdoek een uitkomst is
Baby in de zon, maar hoe bescherm je hem?
Zonnebril voor je baby. Waar moet je op letten?
De risico’s van een warme zomerse dag

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Parasols.com.

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *