Meer besparen op je autoverzekering? Ga voor een hogere no-claim!

Meer besparen op je autoverzekering? Ga voor een hogere no-claim!

Alles wordt duurder en veel mensen zoeken naar manieren om meer te kunnen besparen. Je verzekeringen onder de loep nemen is dan 1 van de dingen die je eens serieus kunt overnemen. Zo ook je autoverzekering! Natuurlijk wil je dat je goed verzekerd bent. Zeker in het verkeer ligt een ongeluk nu eenmaal in een klein hoekje. Dus hoe kan je dan nog meer besparen?

Schadevrije jaren en no-claim

Bij een autoverzekering of die van een motor, bouw je schadevrije jaren op. Deze schadevrije jaren zorgen ervoor dat je een no-claim korting opbouwt. Hoe meer jaren jij geen aanspraak maakt op je verzekering, hoe hoger dus de premie. En daardoor betaal je minder aan je auto- of motorverzekering. Je bouwt deze schadevrije jaren op, normaal gesproken per voertuig. Heb je dus al 10 jaar schadevrij gereden en koop je naast je auto nog een tweede auto of bijvoorbeeld een motor erbij? Dan moet je voor het nieuwe voertuig weer op 0 beginnen. Vervang je je auto, dan zal je wel gewoon verdergaan in je schadevrije jaren. Maar let op: het is nu mogelijk om dit anders te doen!

Meerdere voertuigen op 1 verzekering!

Een auto- en motorverzekering samen kan je veel voordelen geven. Omdat je de verzekeringen combineert krijg je al een standaard korting van 10%, maar dat is nog niet alles. Je kunt nu namelijk je hoogst aantal schadevrije jaren wél gebruiken voor al je voertuigen die je hierbij verzekerd hebt. Een auto- en motorverzekering combineren levert je dus wel degelijk een mooie besparing op! En dat zonder dat je meer risico loopt op onderverzekering of ander financieel leed als er iets gebeurt. Nu kan je uiteraard hierbij ook kiezen voor 2 motoren op 1 verzekering of voor meerdere motoren of auto’s op 1 verzekering, het gegeven van je hoogste no-claim korting krijgen blijft staan.

lijn groen oudersenzo
Meer besparen op je autoverzekering? Ga voor een hogere no-claim!

Afspraken met verzekeraars

Vergelijkdirect.com werkt samen met veel grote verzekeraars. Zij hebben de afspraak kunnen maken dat jij kunt kiezen voor deze gecombineerde verzekering, waarbij jij dus altijd profiteert van de hoogst door jou behaalde no-claim korting. Dat dit je een leuke besparing kan opleveren, dat mag duidelijk zijn! Na het afsluiten van deze gecombineerde verzekering bouw je ook weer gewoon verder aan nog meer schadevrije jaren.

Lees goed de polisvoorwaarden

Natuurlijk is er meer om goed op te letten bij het afsluiten van je auto- of motorverzekering. De hoogte van de premie is vanzelfsprekend ook een ding om goed naar te kijken. Maar ga niet klakkeloos voor de goedkoopste. Kijk wel goed naar wát er dan allemaal wel en niet verzekerd is! Daarnaast zijn de no-claim kortingen ook niet bij iedereen even hoog. Hou hier rekening mee, want een lagere standaard premie, maar ook minder korting kan er immers voor zorgen dat je dan nog meer betaalt…

Schadevrije jaren en de kinderen

Het is heel aanlokkelijk om ook de eerste auto van je zoon of dochter dan maar zelf te verzekeren. Dan genieten ze immers van jouw opgebouwde no-claimkorting. Dit voelt waarschijnlijk niet goed, want:

  1. Je zoon of dochter bouwt zo zelf geen korting op!
  2. Officieel mag het ook niet…

Maar: er is wel degelijk een mogelijkheid om het te doen. Je kind kan namelijk wel gewoon meeverzekerd worden in het verzekeringspakket van de ouders als hij of zij nog thuis woont! Natuurlijk bouwt je zoon of dochter dan nog altijd geen korting op voor zichzelf, maar daar staat tegenover dat je als student (bijvoorbeeld) dan minder hoeft te betalen en je straks met een betere baan meer geld over hebt om een hogere premie te kunnen betalen. Daarbij is een beginnend bestuurder meestal meer premie kwijt.

Hoe lang recht op schadevrije jaren?

Heb je geen voertuig en wil je toch weer een auto of motor kopen en dus gaan verzekeren? Bedenk dat je nog altijd recht hebt op jouw no-claim als er minder dan 3 jaar verstreken is! Dat scheelt toch weer. Wil je weten hoeveel schadevrije jaren je hebt? Roy-data is een systeem dat wordt gedeeld door verzekeraars en hierin is dit terug te vinden. Je kunt dit dus opvragen via, bijvoorbeeld, vergelijkdirect.nl.

Tip bij kleine schade

Let op als je een kleine schade oploopt. Omdat je korting zal zakken als je een schade indient, kan het juist meer geld kosten als je deze schade via de verzekering laat betalen. Bereken dus goed na wat handiger is: zelf die schade betalen en je hoge korting houden of toch indienen!

liefs Wil

Meer informatie

Besparen? Houd je verzekeringen eens goed onder de loep!
Overstappen of niet: hoe zit het met jouw zorgverzekering?
Een tweede auto verzekeren. Maar wat is de juiste verzekering?

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Vergelijkdirect.com.

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *