Vier nominaties voor 999 games. Waar ga jij op stemmen?

Vier nominaties voor 999 games. Waar ga jij op stemmen?

Dit jaar zijn maar liefst vier spellen van 999 Games genomineerd voor de verkiezing Speelgoed van het jaar! Eerlijk gezegd vind ik dat niet zo gek, want als ik hier in de spellenkast kijk, zijn onze meest favoriete spellen afkomstig van 999 Games. De spellen vervelen niet snel en zien er altijd super verzorgd uit. Het is een feestje om uit te pakken, mee te spelen en je kunt erop vertrouwen dat de spellen lang meegaan omdat ze zijn gemaakt van stevige materialen.

Verschillende leeftijdscategorieën

De vier genomineerde spellen zitten in verschillende leeftijdscategorieën, maar eerlijk gezegd vind ik alle genomineerde spellen ook voor volwassenen voldoende uitdaging hebben. Wij werden er hier in ieder geval blij van en het inspireerde ons direct vaker ‘spelletjesavonden’ te organiseren met vrienden en bekenden. Zelfs mijn puberzoon riep heel hard: ‘Ik doe mee!!’ Ik weet nu al zeker dat tussen deze vier spellen nieuwe favorieten gaan zitten, maar voor we de spellen nader gaan bekijken, nodig ik je graag uit om je stem uit te brengen op één van deze genomineerde spellen. Dit kan via deze link.

lijn groen oudersenzo
Vier nominaties voor 999 games. Waar ga jij op stemmen?

Exit De dode in de orient Express – Escape Room

Dit uitdagende spel is geschikt voor 12 jaar en ouder. Hoe vet is het dat de formule van de escaperoom gewoon naar je huiskamer wordt gehaald. Het is de bedoeling om binnen anderhalf uur alle puzzels op te lossen en alle codes te breken en de dader te ontmaskeren. Ik kan je verzekeren dat dit veel eenvoudiger klinkt dat het in werkelijkheid is. Gelukkig zijn er tipkaarten die je kunnen helpen als je er echt niet meer uitkomt.

Eén nadeel aan dit supervette spel, het is maar één keer te spelen. Je moet namelijk het speelmateriaal vouwen, beschrijven en afscheuren. Daarbij, als je eenmaal de raadsels kent, is de uitdaging ook weg. Neemt niet weg dat het spel garant staat voor een spannende en uitdagende avond! Heb je de smaak te pakken? Er zijn nog veel meer moorden op te lossen in deze Exit serie! Speel ze gewoon allemaal!

Specificaties Exit De dode in de orient Express – Escape Room

TitelExit De dode in de orient Express – Escape Room
Merk999 Games
Prijs18,95 euro
EAN8719214424442
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Vier nominaties voor 999 games

Muse kaartspel

De kaartspellen van 999 Games, zijn onze meest favoriete campingspelletjes. Ze zijn lekker compact en er zit voldoende uitdaging in om vele avonden plezier van te hebben. Ik weet zeker dat Muse ook een plekje gaat krijgen in onze KIP. Muze is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar en doet een flinke aanslag op je creatieve denkvermogen. Hoe creatiever jij kunt denken, hoe betere hints jij kunt geven aan je teamgenoot, of teamgenoten.

Als muze moet je namelijk, middels de opdracht op een inspiratiekaart, een hint geven welk meesterwerk er moet worden geraden. Hoe beter je dat doet, hoe groter de kans dat het juiste werk wordt geraden. Tijdens onze trip van afgelopen weekend, hebben we dit spel met erg veel plezier gespeeld. Zeker voor herhaling vatbaar! De spelregels zijn eenvoudig waardoor je snel aan de slag kunt!

Specificaties Muse kaartspel

TitelMuse kaartspel
Merk999 Games
Prijs19,95 euro
EAN8719214424992
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Vier nominaties voor 999 games

The Climbers

Een tactisch driedimensionaal spel voor kinderen vanaf 8 jaar. Als ik dit spel zie, ben ik direct verliefd. Dit wordt – zeker weten – de komende tijd mijn nieuwe favorietje. Gelukkig delen mijn medespelers mijn mening, zodat de blokken regelmatig op tafel zullen komen. Het spel is zeer fraai uitgevoerd met houten blokken, zodat het lekker lang mee gaat. Bedoeling is naar boven te klimmen, maar daar moet je natuurlijk wel wat voor doen. Je hebt hier ladders voor nodig, want je kunt immers niet vliegen. En dan mag je ook alleen nog maar op de blokken klimmen van je eigen kleur (of op de neutrale blokken).

Dit spel is niet alleen leuk voor de kids maar heeft ook meer dan voldoende uitdaging voor volwassenen. En omdat de blokken steeds weer anders staan is het ieder keer weer een nieuwe uitdaging.

Specificaties The Climbers

TitelThe Climbers
Merk999 Games
Prijs35,95 euro
EAN8719214425029
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo

Manhattan

Dit is nog zo’n leuk spel waarvan ik nu al weet dat het nog veel vaker gespeeld gaat worden. Ook dit is een driedimensionaal bouwspel en geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Het is de bedoeling dat je de hoogste wolkenkrabbers bouwt. Natuurlijk zitten hier allerlei haken en ogen aan en is het natuurlijk niet alleen een kwestie van bouwen.
Vooraf moet je beginnen met het kiezen van je blokken, maar doe dit goed, want misschien speel je precies de tegenstander wel in de kaart… Het is dus een strategisch spel en de slimste gaat winnen. Nou ja, of degene met de meeste geluk.

De spelregels zijn lekker eenvoudig, waardoor je snel met dit spel aan de slag kunt. De diepgang van het spel bepaal je uiteindelijk zelf. The sky is the limit!

Specificaties Manhattan

TitelManhattan
Merk999 Games
Prijs29,95 euro
EAN8719214424817
Bestel directBol.com

Zin om mee te stemmen?

Vind je dat één van deze spellen moet winnen? Breng dan je stem uit op de site van Speelgoedvanhetjaar.nl. De winnaars van Speelgoed van het Jaar worden op 7 november bekend gemaakt.

liefs Marion

Meer informatie

Azul bordspel
Candy Crush
Speech Breaker – Het nieuwe hilarische spel van Hasbro

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Dit product of deze producten hebben wij, ten behoeve van het schrijven van deze review, toegestuurd gekregen. Onze ervaringen zijn echter zo eerlijk mogelijk beschreven.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *