Hoe smart zijn de spellen van smartgames?

Hoe smart zijn de spellen van Smartgames?

Als je kleine kinderen hebt, heb je misschien al eens van het merk “Smartgames” gehoord, maar het kan ook net zo goed allemaal langs je heen gegaan zijn. Echt nieuw kun je het merk niet meer noemen, ze draaien al wat jaartjes mee, maar ook weer niet zo lang dat je het wellicht nog uit je eigen jeugd kent.

Smart Toy & Games

Smart Toy & Games is een Belgisch bedrijf dat in december 1992 werd opgericht in Kontich nabij Antwerpen. Onder Smart nv vallen vier merken: SmartGames (opgericht in 1999), SmartMax (opgericht in 2010), GeoSmart (opgericht in 2016) en Happy Cube (aangesloten in 2019). Vrijwel alle producten worden rechtstreeks door Smart in België ontwikkeld en in meer dan 70 landen over de hele wereld verkocht.

SmartGames

SmartGames zijn super-leuke, logische denkspellen voor één speler. Elk spel heeft een uniek & innovatief spelmechanisme geschikt voor jong én oud. Met SmartMax kunnen jonge kinderen veilig de fascinerende wereld van magnetisme te verkennen. Geosmart is magnetisch constructiespeelgoed voor kinderen vanaf 5 jaar. En een Happy Cube bestaat uit 6 puzzelstukjes in een frame waaruit een perfecte kubus kan worden gemaakt. 

Inmiddels zijn er diverse spellen op de markt gebracht. In deze blog gaan we aan een aantal van deze spellen aandacht geven. Het is echter slechts een greep uit het aanbod, omdat het gewoonweg teveel is om het allemaal te bespreken.

lijn groen oudersenzo
Hoe smart zijn de spellen van Smartgames?

SmartMax My first – Sounds & Senses

Sounds & Senses is speelgoed voor kinderen van 0 tot 3 jaar. Ze kunnen van alles ontdekken. Als je met de onderdelen schudt of rammelt, geven ze allemaal een ander geluidje. De gezichtjes hebben acht verschillende emotie uitdrukkingen en de set is uitgevoerd in de drie primaire kleuren (rood, geel, blauw) en groen. De staven zelfs hebben allemaal een andere structuur om het gevoel van aanraking te stimuleren. Door middel van magneten zijn de onderdelen met elkaar te verbinden.

Het speelgoed is genomineerd voor de verkiezing Speelgoed van het jaar 2020. De mening van de jury: “De magneten maken dit speelgoed magisch voor kleine kinderen. Grote stukken voor kleine handjes. Schud met de onderdelen en maak allemaal geluidjes. Gemakkelijk uit te breiden met de andere SmartMax artikelen. Redelijke prijs/kwaliteit verhouding.

My First Sounds and Senses bestaat uit vier zonnetjes of sterren met verschillende kleuren en zachte geluidjes en vier kleurige magnetische staven, met elk een eigen textuur. Alles is groot genoeg om goed hanteerbaar te zijn voor de jongste kinderen en veilig. Het magnetisch element waarmee de onderdelen aan elkaar kunnen worden ‘geplakt’ is verrassend voor jonge kinderen en voegt een magisch element toe. Elk rondje beeldt een emotie uit (emoji’s). Het speelgoed is te combineren met andere Smartmax producten en biedt dus uitbreidingsmogelijkheden. Goed en leuk om de sensorische en fijnmotorische ontwikkeling van jonge kinderen te bevorderen.

Smartmax | My First – Sounds & Senses | 0 – 3 jaar | 1 speler

lijn groen oudersenzo
Hoe smart zijn de spellen van Smartgames?

SmartGames Froggit

Froggit is een leuk competitief bordspel voor twee tot zes spelers. Elke speler heeft vijf kikkers van een bepaalde kleur en moet deze als eerste naar de overkant van de vijver brengen door met kikkersprongen van het ene waterlelieblad naar het volgende te springen. Wie het eerst alle kikkers aan de overkant heeft, is de winnaar Er zijn kleine kikkers die per beurt drie sprongen mogen maken en grote kikkers die twee sprongen kunnen maken. De kikkers kunnen over elkaar heen springen en daarmee sneller vooruit komen. Wanneer een speler een kikker aan de andere kant heeft mag hij de vis in het midden van de vijver twee plekken verplaatsen en daarbij eventueel een kikker van een tegenstander ‘opeten’, die dan terug naar af moet. Je moet nadenken over je eigen zetten, maar ook over wat je tegenstanders zouden kunnen doen, waardoor je steeds bij het spel betrokken blijft. 

 Het bord en de onderdelen zijn kleurig en mooi vorm gegeven, wat bijdraagt aan het speelplezier. Het spel vraagt om ruimtelijk strategisch inzicht en vooruit plannen. Leuk om met vriendjes/vriendinnetjes te spelen. Kinderen moeten er wel tegen kunnen dat hun kikker(s) opgegeten worden. Met enige begeleiding kunnen kinderen leren om hun frustratietolerantie te verbeteren met dit spel.

Froggit, het eerste familiespel van Smartgames, doet mee aan deze wedstrijd in de categorie ‘Schoolkind 7-9 jaar’ voor de verkiezing Speelgoed van het jaar 2020. In deze categorie weten kinderen goed wat ze willen en wat ze leuk vinden. De fijne motoriek is inmiddels ontwikkeld en daar wordt het speelgoed dan ook op aangepast. Denk aan fijne materialen en speelgoed met wat meer uitdaging. Froggit stimuleert verschillende vaardigheden, zoals vooruit plannen en flexibel denken.

De mening van de jury: “Verrassend leuk spel van Smart voor twee of meer spelers met meerdere spelniveaus. Iedereen is lekker samen aan het spelen. Denk goed na voor je springt! Vrolijk, speels en mooi vormgegeven.

SmartGames | Froggit | 6 – 99 jaar | 1 tot 4 spelers

lijn groen oudersenzo
Hoe smart zijn de spellen van Smartgames?

SmartGames IQ Stars

Kan jij alle sterren correct op het spelbord plaatsen? Word jij de ster van IQ Stars? Kan jij de 7 puzzelstukken met sterren op het spelbord plaatsen? Reik naar de sterren en los de 120 opdrachten, van makkelijk tot razend moeilijk, op.

Een educatief denkspel vanaf 6 jaar, met maar liefst 120 verschillende opdrachten, dus waanzinnig veel uitdagingen! Een spel dat niet alleen leuk is, maar ook leuk blijft!

SmartGames | IQ Stars | 6 – 99 jaar | 1 speler

lijn groen oudersenzo
Hoe smart zijn de spellen van Smartgames?

Smart Farmer

De boerderijdieren maken er bende van en moeten van elkaar gescheiden worden… maar de boer heeft maar 3 eenvoudige hekken om zijn land te verdelen in aparte weides. Kan jij hem helpen om de hekken op de juiste plaats te zetten, zodat de paarden, koeien, schapen en varkens hun eigen plek krijgen? Kan je er voor zorgen dat elk dier zijn eigen drinkbak heeft?

SmartGames | Smart Farmer | 5 – 10 jaar | 1 speler

lijn groen oudersenzo

Op zoek naar een leuk cadeau?

Als je dus op zoek bent naar een leuk cadeau, dan is een spel van SmartGames absoluut een aanrader. De spellen bieden veel uitdaging en daarom langdurig speelplezier. Vaak kennen de spellen verschillende niveaus, zodat het ook voor de lange(re) termijn uitdagend blijft.

De producten zijn fraai en stevig uitgevoerd en er is goed nagedacht over de leeftijdscategorieën. De spellen zijn niet alleen leerzaam, maar ze zijn vooral heel leuk om te doen., En daar gaat het uiteindelijk om. De spellen zijn verkrijgbaar vanaf 8,64 euro (IQ Stars) tot 39,99 euro (Jaak en de Bonenstaak Deluxe).

liefs Marion

Meer informatie

Sensory play: Zo stimuleer je zijn zintuigen!
Beam me up! Leuk voor in de vakantiekoffer!
SmartGames – Wat kun je ervan verwachten?
Speelgoed voor peuters (van 1 tot 4 jaar)
Het ideale speelgoed voor peuters en kleuters
Je kind optimaal uitdagen met technisch speelgoed
Fisher-Price wordt 90 jaar

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *