Beam me up – Leuk voor in de vakantiekoffer!

Beam me up!

Vakantie staat vooral voor ontspanning en “tijd voor elkaar”. Nog een paar weken en dan breekt de grote zomervakantie weer aan. De één popelt om weer op reis te kunnen, de ander zoekt het liever een beetje dichterbij. De locatie is eigenlijk helemaal niet zo belangrijk, het gaat vooral om bijtanken, ontspannen en tijd voor elkaar. In de hectiek van de dag, wil die extra aandacht vóór elkaar of gezelligheid mét elkaar, wel eens een beetje de mist in gaan. Maar in de vakantie is er volop tijd voor gezellige momenten! Misschien wel met dit nieuwe spel “Beam me up”, een uitdagend dobbelspel. Nog nooit van gehoord? Dat kan kloppen, want het is hartstikke nieuw.

Beam me up!

De basisregels zijn eenvoudig: alle spelers moeten proberen om de blokjes zo snel mogelijk de ruimte in te krijgen en dat kun je doen met behulp van het gooien met vijf dobbelstenen. Hoe meer dubbelen je gooit, hoe beter het is! Of je moet een grote straat gooien (vijf opeenvolgend) ook dan zit je snor! Je mag maximaal twee keer gooien voor een zo goed mogelijk resultaat. Naast tactiek, komt er dus ook een grote dosis geluk bij kijken.

Wie is er het eerste in de ruimte? Schiet je tegenstander met een vliegende vaart omhoog? Probeer hem dan dwars te zitten! Met de actievelden op het bord en het verplicht laten dalen van de blokjes van je tegenstanders is er genoeg te doen!

lijn groen oudersenzo
Beam me up!

Spelregels

De spelregels zijn goed te volgen, je hoeft er geen hogere wiskunde voor te hebben om ze te begrijpen. Een keer goed doorlezen volstaat. Het prettige aan dit spel is het formaat. Het is lekker klein, dus prima mee te nemen op reis! Persoonlijk gebruik ik dit soort kleinere spelletjes altijd voor in onze kleine Kip Caravan. Daarin hebben we niet zoveel ruimte voor bagage, en dan neem ik altijd een paar van dit soort kleine(re) spellen mee. Zo kan ik afwisselen, zonder dat het al te veel ruimte inneemt.

Inhoud van Beam me up!

In het doosje zitten de volgende onderdelen:

  • handleiding
  • vier speelborden
  • 5 dobbelstenen
  • 28 witte blokjes

Het spel kunt het spel met minimaal twee personen en maximaal vier personen tegelijk spelen. Het is geschikt voor kids vanaf acht jaar. De gemiddelde speeltijd van een potje is zo’n 15 tot 20 minuten. Hartstikke leuk en uitdagend!

liefs Marion

Meer informatie

Yu-Gi-Oh! kaarten: Verzamelen en uitdagen. Verslavend leuk!
Levensweg is vernieuwd! Moderner en nog leuker!
Kaartspellen: 3x populaire kaartspellen van Identity Games
Educatief overleven met de kids (met Asmodee)
Wat spelen we tijdens spelletjesavondje?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *