Vlucht vertraagd of geannuleerd? Zo kom je de tijd door!

Vlucht vertraagd of geannuleerd? Zo kom je de tijd door!

De zomer is begonnen en er zijn nu al historisch veel vluchten vertraagd of geannuleerd. Hoe houd je de kids zoet als je staat te wachten op het vliegveld? Geef jij ze een mobiele telefoon of iPad? Vergeet niet dat er ook nog veel bord- en oud-Hollandse spelletjes zijn die je waarschijnlijk nog wel herinnert uit jouw eigen kindertijd. Kids zoet, what’s next? Wat zijn je rechten als passagier tijdens het reizen om papa en mama zoet te houden met een mooie compensatie voor de vertraging of annulering?

Deze spelletjes houden de kinderen wel zoet

Spelletjes die overal gespeeld kunnen worden

Ik zie, ik zie – wat jij niet ziet!

Iedereen kent deze wel een dus een leuk spel om je kinderen bezig te houden tijdens het reizen. De regels zijn simpel: de een kiest een object in het zicht en benoemd alleen de eerste letter van het object wat de ander moet raden.

Alfabetspel

Dit is een educatief spel voor kleine kinderen. Om het spel te kunnen spelen moet er een categorie worden bedacht, bijvoorbeeld landen. Dan ga je om de beurt het alfabet af met het benoemen van landen die met de letter die jij krijgt bij je beurt. Bijvoorbeeld Alegria, België, Cuba en zo verder.

Spelletjes waarbij pen en papier nodig is

Galgje

Speler 1 bedenkt een woord of een zin en tekent streepjes voor het aantal letters in het woord of in de zin. Iedereen raadt vervolgens een letter en voor ieder fout antwoord wordt de galg deel voor deel getekend. Dit houdt je kinderen lang genoeg zoet!

Boter, kaas en eieren

Ook een een leuk spelletje om te spelen in het vliegtuig!

Zoek de 10 verschillen

Je kunt van het internet honderden afbeeldingen printen om de 10 verschillen te vinden. Super leuk voor de kids!

lijn groen oudersenzo
Vlucht vertraagd of geannuleerd? Zo kom je de tijd door!

Spelletjes die je moet aanschaffen

Pim Pam Pet

Pim Pam Pet is een klassieker! Wie houdt er nu niet van een gezellig potje Pim Pam Pet! Voor als je het nooit gespeeld hebt: het is vraag-antwoordspel waarbij je zoveel mogelijk kaartjes moet winnen door het snelst de vragen te beantwoorden en met de draaischijf geef je aan met welke letter het antwoord moet beginnen. Spannend en vermakelijk! Onder druk tijdsdruk worden natuurlijk de gekste antwoorden geroepen.

Uno

UNO is misschien niet het beste spel om de goede sfeer erin te houden, want met een potje pesten kan je je tegenspelers flink narren en dan moet je maar net een speler hebben die niet tegen z’n verlies kan..

Kwartet

Tegenwoordig in tientallen edities te vinden, zoals bijvoorbeeld het super leuke Oud Hollandse kwartetspel. Kwartetten lijkt misschien een spel voor de kleinsten onder ons, maar zelfs wij hier kunnen nog genieten van een ouderwets potje kwartetten!

Compensatie op je bankrekening houdt papa en mama wel zoet

Genoeg leuke spellen om je kinderen bezig te houden zonder ze achter een scherm neer te zetten tijdens het reizen of terwijl je met de familie wacht op de luchthaven totdat je vlucht vertrekt. Hopelijk komen jullie nog redelijk op tijd op de eindbestemming aan, anders staan er claimbureaus zoals Vlucht-vertraagd.nl klaar om te helpen, je hoeft zelf niets te doen.

Minstens 3 uur vertraagd

Om in aanmerking te komen voor compensatie moet je vlucht minstens 3 uur vertraagd zijn en het recht is afhankelijk van de reden van vertraging. In geval van een buitengewone omstandigheid (zoals slecht weer, politieke onrust of terreur) hoeft de luchtvaartmaatschappij geen vergoeding uit te betalen, zij kunnen zich dan beroepen op overmacht. Is je vlucht bijvoorbeeld vertraagd door een technisch mankement aan het toestel, of een staking van eigen personeel dan kan je wel een compensatie ontvangen.
Compensatie ook geldig voor kinderen vanaf 2 jaar.

Afhankelijk van aantal kilometers

De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van het aantal kilometers dat je hebt gevlogen en kan oplopen tot 600 euro per persoon. Vlucht-vertraagd.nl ontwikkelde een ‘compensatie checker’ die vrijblijvend uitrekend op hoeveel compensatie je recht hebt.

Het leuke is, je kunt zelfs tot twee jaar terug claimen! Goed nieuws: ook kinderen komen in aanmerking voor compensatie. De kids moeten bij de vertraging wel minimaal twee jaar oud zijn.

Je hebt naast de compensatie recht op verzorging van de luchtvaartschappij. Is je vlucht bijvoorbeeld geannuleerd, dan moet je maatschappij jou een vervangende vlucht aanbieden. Niet gekregen? Dan kun je ook zelf een nieuwe vlucht boeken en een refund krijgen van de origineel geboekte tickets. Daarnaast moet de airline indien noodzakelijk zorgen voor een hotelovernachting (wanneer de vervangende vlucht de volgende dag vertrekt) en vervoer naar de accommodatie. Ook heb je recht op een voucher voor wat te eten/drinken vanaf een vertraging van 2 uur. Ook niet gekregen? Bewaar je betalingsbewijzen, deze kosten kunnen je ook terugkrijgen.

liefs Marion

Meer informatie

Op vliegvakantie met een baby, wat zijn de regels?
Vliegen met kinderen – Hoe laat je de vliegreis zo prettig mogelijk verlopen?
Handbagage vliegreis: Wat zijn de do & donts?
Vliegreis met kinderen
Hoe overleef je een vliegreis met kleine kinderen?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *