Kind op kamers: zo maak je zijn kamer gezellig!

Gaat je zoon of dochter voor het eerst op kamers? Of het nu een eigen appartementje of een kamer in een studentenhuis is: als je kind uit huis gaat is dat altijd spannend. Tot nu toe ben jij er altijd geweest om een oogje in het zeil te houden, maar hoe zal dat straks gaan? Probeer het positief in te zien: dit is de eerste grote stap naar zelfstandigheid. Zelf een eigen plekje inrichten is iets waar veel jongeren enorm naar uitkijken. Natuurlijk mag jij als vader of moeder ook een handje helpen. In dit artikel geef ik je de nodige interieurtips, waarmee je de kamer binnen no-time gezellig hebt ingericht!

Slaapbank als bed

Afhankelijk van de grootte van de kamer zul je altijd een beetje creatief moeten zijn met inrichten van een nieuwe kamer. De meeste jongeren die voor het eerst op zichzelf gaan hebben geen hele grote ruimte tot hun beschikking. Is de kamer echt klein? Dan is een slaapbank een goede optie. Dit zitmeubel is eenvoudig om te toveren tot een comfortabel bed. Er zijn slaapbanken in alle kleuren, maten en designs verkrijgbaar. Kies voor een hoekbank met slaapfunctie of voor een eenvoudiger model. Tip: neem een slaapbank met verwisselbare hoes. Zo kun je het uiterlijk van de bank zo nu en dan aanpassen.

Verlichting

Je maakt of breekt elke (kleine) ruimte met de juiste verlichting. Natuurlijk moet er een mooie plafondlamp kopen, maar sluit ook de invloed van een vloerlamp niet uit. Bij Directlampen kun je terecht voor een vloerlamp in de meest uiteenlopende soorten, maten en designs. Van industriële lampen tot klassieke of hypermoderne vloerlampen: het is allemaal mogelijk. Een vloerlamp creëert sfeer. Je kunt ook voor een gebogen model kiezen, zodat de lamp precies boven de bank komt te hangen. Handig als je wilt lezen en om extra licht te scheppen.

lijn groen oudersenzo
Je kind op kamers: Dit heb je nodig om het gezellig te maken!

De juiste gordijnen

Ook gordijnen zijn nodig om een ruimte mooier aan te kleden. De juiste gordijnen zorgen er direct voor dat de ruimte minder studentikoos oogt. Ook creëer je hiermee privacy en speel je met de juiste lichtinval. Kies het liefst voor rolgordijnen, shutters of luxaflex: deze zijn makkelijk schoon te houden. Studentenhuizen zijn meestal niet de meest hygiënische plekken, dus stoffen gordijnen of vouwgordijnen van katoen kunnen snel smoezelig ogen. Duo rolgordijnen zijn een heel goed idee voor als je wel voldoende licht in de ruimte wilt, maar ook fijne raambekleding die privacy biedt.

Een goed bureau + stoel

Studeert je zoon of dochter nog? Dan is een goed bureau onontbeerlijk. Kies voor een hoekbureau als er weinig ruimte is, of voor een bureau dat uitklapbaar is. Een goede bureaustoel is ook broodnodig, om nek- en rugklachten te voorkomen. Een goede, felle bureaulamp is natuurlijk ook geen overbodige luxe. Tip: zorg ervoor dat de muur waar je kind op uitkijkt als hij aan het bureau zit, een rustige kleur heeft. Knalrood of pimpelpaars zijn niet heel goed voor de concentratie namelijk!

De juiste kleuren

Sommige studenten die net op kamers gaan hebben de neiging om hun kamer op de meest gekke manier aan te kleden. Dat is ook helemaal prima, natuurlijk: zo leren ze wat hun persoonlijke smaak is, en dat is een grote stap richting zelfstandigheid. Toch kun je best een beetje begeleiding of advies bieden. Door gebruik te maken van de juiste kleuren op de muren, verhoog je het concentratievermogen aanzienlijk. Ook krijgt de ruimte een volwassener uitstraling. Vooral oudere jongeren zullen dit zeker kunnen waarderen.

Een mooie vloer

Naast de juiste kleuren is ook een goede vloer belangrijk. Veel jongeren lopen op schoenen in huis. Kies dus voor laminaat van goede kwaliteit of ga voor een PVC-vloer. Vermijd tapijt: dat wordt snel vies, en na een avondje chillen met vrienden ziet het er smoezelig en verlopen uit. Laminaat, PVC en vinyl zijn het makkelijkst schoon te houden. Onthoud altijd: is de ruimte klein, kies dan voor een lichte eikenvloer of een grey wash vloer. In grotere ruimtes kun je voor diepere, donkerdere kleuren kiezen indien gewenst.

Liefs Amber

Meer informatie

Een kleine slaapkamer inrichten? 5 handige tips!

Bronvermelding

Tekst: Amber fernandes
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Directlampen.nl.

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *