3D figuren maken met de Printing pen

3D figuren maken met de Printing pen

Een paar weken geleden was ik bij de Action en kwam ik deze printing pen tegen. Hij kostte 19,95 euro. Een tijdje heb ik met de doos in mijn handen gestaan met de vraag: ‘Wat moet ik er eigenlijk mee?’ maar mijn nieuwsgierigheid kreeg de overhand. Zou het echt werken? Ik had er eerlijk gezegd niet zoveel vertrouwen in, maar ik nam de printing pen toch mee.

Drukte enzo

Door de drukte van de feestdagen bleef hij een tijdje in de Action tas liggen. Vandaag was ik mijn kantoor aan het opruimen en kwam ik de tas van de Action weer tegen, met de printing pen. Dit keer liet ik mij niet weerhouden door ‘drukte’ en ging aan de slag!

Wat zit er in de doos?

In de doos vind je de volgende onderdelen:

Printing pen
10 gekleurde vullingen
Snoer (met USB aansluiting)
Stekker
Handleiding
Voorbeelden

lijn groen oudersenzo
3D figuren maken met de Printing pen

Makkelijk beginnen

Aangezien ik nog geen idee heb wat ik kan verwachten, besluit ik eenvoudig te beginnen. Ik draai een afbeelding van Pikatu uit en ga die na tekenen. Als ik eenmaal bezig ben, verbaast het mij hoe makkelijk en goed het werkt!

Hoe werkt het?

Heel eenvoudig. Je zet de printerpen aan en wacht tot hij warm is. Je ziet dit doordat er een groen lampje gaat branden.
Als hij voldoende is opgewarmd, druk je op het knopje waarmee het draad automatisch naar binnen wordt getrokken. In de pen wordt de gekleurde draad verwarmd waardoor hij smelt. Met de gesmolten draad kun je tekenen.

Let op: het puntje van de pen wordt dus heet! Daar moet je, zolang de pen aanstaat, niet met je vingers aan zitten! Even oppassen dus.

lijn groen oudersenzo
3D figuren maken met de Printing pen

Nu 3D

Ik begin er plezier in te krijgen! Na deze 2D Pikatu, wordt het tijd voor een 3D object. Ik kies daarvoor één van de meegeleverde voorbeelden: de fiets. Op www.3dandprint.eu kun je echter nog veel meer voorbeelden downloaden.

De fiets is hartstikke leuk om te maken. Eigenlijk wijst het vanzelf hoe je het moet doen. Kwestie van de plaatjes overtrekken. Je kunt het gewoon op het voorbeeld doen, want zodra het vloeibare plastic is gestold, kun je het er eenvoudig afhalen en het voorbeeld opnieuw gebruiken.

Ga vooral de creatieve uitdaging aan met deze printing pen! Ik vond hem top en de mogelijkheden zijn eindeloos…!

liefs Marion

Meer informatie

Crayola Washimals: Boen ze maar weer goed schoon!
Vlekkeloze creativiteit met Crayola
Zo leuk, creatief en kleurrijk zijn Bunchems!

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *