Stedentrip: Parijs

We hadden het vroeger nooit gedacht dat we dit hardop zouden zeggen, maar we willen onze kinderen ook wat cultuur bijbrengen. Een beetje cultuur en historie hoort immers toch ook bij de opvoeding. Parijs is een stad die zich hier uitstekend voor leent. In de stad van de liefde komen kunst, cultuur en vermaak bij elkaar. Parijs is daarmee een mooie stad om je kinderen wat meer van het leven te laten zien.

Parijs

Best dichtbij

Parijs is heel toegankelijk, allereerst logistiek gezien, om er te komen. Je kan net zo makkelijk met de auto als met de trein. In 4 uurtjes kan je in Parijs zijn vanaf Nederland. Dat is goed te doen, ook als je maar 2 dagen wilt gaan. Het voelt ook niet als de andere kant van de wereld en eerder als bekend terrein, want we hebben allemaal wel een paar keer in ons leven op een Franse camping gestaan. Of we kunnen er wel een beeld bij vormen. De bereisbaarheid is dus al een plus. Daarnaast heb je in Parijs echt meteen het gevoel om in het buitenland te zijn.

Alle seizoenen zijn geschikt

Parijs leent zich goed voor verschillende soorten tripjes, ook voor een dagtrip omdat je er zo goed als zeker langs komt op doorreis naar een zomerse camping. Maar er is ook meer dan genoeg te doen als je er een week wilt verblijven.

Saai wordt het in ieder geval nooit in Parijs, het is een stad die leeft. Waar je op elk moment in het jaar de levendige en romantische sfeer kan komen proeven. Parijs is in de winter net zo leuk als in de zomer. Je bent dus niet aan een seizoen gebonden als je deze prachtige stad wilt bezoeken.

Metrokaart

In Parijs is het handig om een meerdaagse metrokaart te kopen. Zo kan je je makkelijk verplaatsen van de ene bezienswaardigheid naar de andere, want de dingen liggen soms echt ver uit elkaar. Daarnaast proef je zo ook de sfeer als je op deze manier met de lokale bevolking meereist.

Aanraders!

Hierbij een aantal dingen die leuk zijn om met kinderen te bezichtigen.

De Eiffeltoren

Wie kent hem niet? Je kan deze beklimmen of met de lift tegen betaling naar de top toe.

De Arc de Triomph

De Arc de Triomph is ook altijd een fotootje waard. Het is gewoon al heel leuk om te zien hoe immens groot die is.

Sacre Coeur

Beklim de Sacre Coeur als je een mooi uitzicht over de stad Parijs wilt zien.

Louvre

Het Louvre is het bekendste museum ter wereld. Voor grote mensen misschien wat interessanter dan voor kinderen, al is het natuurlijk wel wat je er zelf van maakt. Zouden kinderen daarom gratis zijn? Boek wel van te voren tickets om niet uren in de rij te moeten staan, want daar worden kinderen sowieso niet vrolijk van. De glazen piramide bij het Louvre is overigens ook al leuk om te zien en er een fotootje bij te maken. Dan ben je toch een beetje bij het Louvre geweest.

Eten en drinken

Alleen al voor het eten zou je naar Parijs willen gaan. Voor groot en klein, er is veel lekkers te krijgen. Parijs staat om 2 quilty pleasures bekend: de crêpe en de croque monsieur.

De crêpe is een soort Franse pannenkoek. Die is er in vele varianten te krijgen en ze worden overal gemaakt, ook op straat. Ze zijn lekker (en) goedkoop. Ze smaken echt heerlijk, vooral met chocopasta of aardbeien met slagroom. Hier wordt iedereen blij van en dit geeft echt een vakantiegevoel. In Nederland doe je dat immers niet zo snel met je kinderen, pannenkoeken eten op straat.

Ook de croque monsieur is iets dat je echt moet proeven. Dat is een soort supertosti met veel kaas erbovenop. Je vind ze niet alleen bij de restaurantjes, maar ook bij die kraampjes op straat. Dit is iets dat je geproefd moet hebben als je het mij vraagt.

Vergeet tot slot niet dat je Parijs niet in zijn geheel in één keer aan je kinderen hoeft te laten zien. Ze kunnen zelf later ook nog een keer terug om de overige dingen te zien.

Liefs Esther

Extra informatie

Rome! Wat mag je daar niet missen?
Camping Marina di Venzia
Zorgeloos op vakantie met kleine kinderen
Op vakantie naar Amerika, wat moet je regelen?
Op vakantie met kinderen, waar moet je rekening mee houden?
Vakantie naar Berlijn!
Camping Marina di Venezia – Het verslag van onze vakantie in Venetië

Bronvermelding

Tekst: Esther Mostert
© afbeeldingen: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *