Op vakantie gaan zonder je kind? Dat is toch raar?

Waarom zou je ze niet mee laten genieten van je vakantie. Het is toch zonde dat jullie niet samen die herinneringen maken? Waarom heb je uberhaupt kinderen als ze niet meegaan op vakantie? Je stopt ze toch niet in een kennel zoals je kat, hond of cavia? Of dump je ze bij hun grootouders, oppas of nanny (afhankelijk van het budget wat nog beschikbaar is wanneer je je luxe-oord-zonder-kind hebt geboekt).

Op vakantie gaan zonder je kind? Dat is toch raar?

Luxe zonder kinderen vakanties

Soms zie je van die luxe-zonder-kind-vakanties, die oorden met zwiepende palmbomen, kabbelende golfjes, witte stranden, cocktails o’clock, bediening 24/7 om aan al je 24/7 wensen te voldoen. ’s Avonds dineren bij kaarslicht, zonder dat je bang bent dat je kind de fik in gaat/het tafelkleed de fik in gaat/het hele restaurant de fik in gaat. Overdag luieren bij het zwembad, af en toe je omdraaiend voor die perfect all-round 360 graden bruine kleur. Tja, het lijkt wel een utopie, zonder kinderen op vakantie.

Maar eh, hoe zit dat nou als je kind zonder haar ouders op vakantie gaat? Als ze haar een deel van haar zomervakantie doorbrengt op een eiland, logerend bij oma en tante, omringd door caravans, fietsen, bos, duinen en strand, kortom, het paradijs voor een kind? Waar er voor haar wordt gekookt, gewassen, gepoetst, ge-entertained en factor 50 allround wordt ingesmeerd? Dat is toch heerlijk, zou je denken? “Even het rijk alleen”.

Geen slijm en glitters

Een week lang geen slijm met glitters wat aan je voeten blijft plakken, geen half opgegeten ontbijt dat staat te verpieteren, geen tandpasta kloddders in de wasbak, geen geteken met tandpasta op de spiegel, kortom geen tandpasta anders dan in de tube. Geen verdwaalde sok, geen pennen zonder dop, geen wc rol op de grond en geen verstopte douche afvoer (les: ga niet met WC papier om je been, om je Transsylviania 3 sticker tattoo te beschermen, onder de douche) drain.

Eerste avond was heerlijk

Ja, toegeven, de eerste avond was het heerlijk. Op de bank geploft, tot 12 uur ’s nachts enge films gekeken en eindelijk kom ik toe aan dat dekentje haken (op tijd mee beginnen, want voor je het weet is het weer lente en is het nog steeds niet af), en uitslapen tot 9 uur!

Niks te doen

En dan wordt het saai, oersaai. Want er valt gewoon helemaal niks te doen. Zelfs naar de winkel gaan is saai, want wat voor zin heeft het om waterijsjes te kopen, of te snuffelen in de knutselbakken, zelfs bananen kopen is saai, want er is niemand voor wie je er een smiley of Minion op kan tekenen. Ranja kopen? Nah, niet nodig deze week. Bruin brood? Nah, gewone witte kadetten maar.

Kit Kats hoeven niet gedeeld te worden, de melk mag gewoon mager zijn en de tennisballen hoeven niet uit de bosjes gevist te worden. De schoenen liggen in de mand en de jassen hangen op de haakjes. Uit de haarborstel hoef je alleen je eigen haren te pulken, je luxe zeep wordt niet “geleend”, de douchegel met snoep geur staat onaangeroerd te wachten op de terugkomst van zijn eigenaar.

Wat saai!

Maar man, man. Wat is het saai. Slapen doen we als de beste, want je hoeft even niet je gehoor op scherp te hebben. De douche afvoer is weer ontstopt en de theekoeken liggen te verpieteren.
Over 4 nachten halen we haar op. Tot die tijd is het aftellen.
Maar het wc papier gaat wel veel langer mee, dat scheelt dan weer.

Liefs Sylvia

Extra informatie

Op vakantie met de kleine: voorkom chaos en denk hieraan
Mijn muzikale droomreis
Op vakantie en ik neem mee… een tas met noodzakelijke dingen!
Spanje komt naar ons toe deze zomer
Heimwee tijdens de kindvrije vakantie

Bronvermelding

Tekst: Sylvia Bosma
© afbeelding: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *