Een ode aan onze voeten!

Een ode aan onze voeten!

Onze voeten zijn vaak een beetje het ondergeschoven kindje. We maken ons prachtig op, kopen de meest hippe sieraden voor onze polsen, oren en hals. Maar onze voeten stoppen we weg in, oké vaak wel prachtige, schoenen! Maar waarom? Als het weer het toelaat kan je ook juist daar heerlijk uitpakken met mooie accessoires en zo van je voeten juist mooie eyecatchers maken! Dus bij deze eens een keer een ode aan onze trouwe onderdanen!

Open schoenen

Hoewel op blote voeten lopen heerlijk is in de zomer, zal je toch echt ook wel eens schoenen aan moeten. Wat is dan ideaal? Natuurlijk kies je voor open schoenen. Schoenen die jouw voeten lekker alle vrijheid geven waardoor ze niet alleen luchtiger zijn maar ook gewoon gezien worden! Slippers zijn hierbij bekende voorbeelden. Nu zijn er de overbekende sauna slippers, die ook echt ideaal zijn in de sauna en aanverwante zaken. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor mooie slippers in hippe kleuren of met allerlei tierelantijntjes. Een ander idee zijn sandalen. Het is net aan jou wat je lekkerder vindt lopen, want beide soorten zijn er in allerlei variaties. Maar kies eens voor iets anders dan weer gewoon een bruine schoen… En zorg voor de juiste maat! Zowel in de lengte als in alle andere richtingen. Voorkom pijnplekken, blaren en andere vervelende toestanden!

Nagellak

Een vrolijk kleurtje op je teennagels: doen! Het trekt vanzelf sneller de aandacht richting die mooie voeten van je…en het camoufleert eventuele minder mooie details van je nagels. Zorg dat je kleurtje mooi past bij je outfit of waarom zou je niet een keer kiezen voor een bijzondere manier van lakken? Met glitters, meerdere kleurtjes of… nou ja, waarom zou je niet net zoveel aandacht geven aan deze nagels zoals je ook bij je vingernagels doet?

lijn groen oudersenzo
Een ode aan onze voeten!

Enkelbandjes

Een lief klein kettinkje bij je enkel. Of kies je voor leuke Ibiza stijl bandjes? Doe wat bij jou of bij je kleding past! Ook hiermee kan je een heerlijke, zomerse uitstraling maken. Combineer meerdere bandjes boven elkaar voor een extra leuk effect. Of ga voor chique en kies enkel en alleen voor zilveren of gouden kettinkjes. Met een mooi bedeltje eraan, bijvoorbeeld.

Voorkom overtollig eelt

Veel mensen hebben last van eelt. Natuurlijk staat dit niet echt mooi en het kan ook nog eens pijn opleveren als het eelt gaat scheuren. Door je voeten goed te verzorgen kan je overtollig eelt weghalen. Eelt helemaal voorkomen kan niet, want het is eigenlijk niks anders dan een beschermlaag voor je voeten! Vijl het eelt regelmatig weg en geef je voet direct een heerlijk voetenbadje. Of smeer het lekker in met een voetenzalfje!

Te droge voeten

Zweetvoeten moet je zien te voorkomen, maar te droge voeten wil je ook niet. Jeuk en schilfers kunnen een symptoom zijn. Ook zijn ze ruw en eventueel rood. Dit is vrij eenvoudig om te voorkomen. Zorg dat je voeten regelmatig gehydrateerd worden. Zalf ze bijvoorbeeld in na het douchen. Dat kan simpelweg met bijvoorbeeld vaseline of uierzalf.  Dek het eventueel even af met kousen zodat de zalf goed in kan gaan trekken en niet je hele vloer of bed onder de zalf komt te zitten. Is het ingetrokken dan trek je die kousen natuurlijk weer uit zodat je lekker naar je mooie voeten kunt kijken…

Blote voetenpaden

Heel leuk om te doen, maar ook gewoon lekker om via je voeten echt te voelen: een blote voetenpad. We zijn eigenlijk gewoon vergeten dat onze voeten ook heel veel kunnen doorgeven, net als de tastzin elders. We verstoppen ze in schoenen en dus voelen ze niets anders dan een kous of een zool. Jammer toch? Loop eens lekker blootvoets over het gras of door de aarde. En zoek eens een blote voetenpad op. Over verschillende ondergronden lopen met je blote pootjes kan een hele beleving zijn. Natuurlijk is het ene pad de andere niet. In Duitsland hebben wij ooit een blote voetenpad gelopen waar we uiteindelijk tot onze knieën door de modder liepen…dat was toch wel een hele andere ervaring dan de andere paden waar je bijvoorbeeld over mos, bosgrond, zand en bijvoorbeeld gewoon gras heen liep.

liefs Wil

Meer informatie

Verzorging van je voeten. Zo houd je ze mooi en gezond!
Mooi met natuurlijke middelen
Zomerschoenen: Hoe kleurrijk mag het deze zomer worden?
Fit voor de zomer!
Wat is hielspoor en hoe kom je er weer zo snel mogelijk van af?

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Schoenen.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.