Moppereend

MoppereendEen boek over mopperen, kan dat leuk zijn? Niemand houdt volgens mij van mopperen. Ik niet in ieder geval en waarschijnlijk jij ook niet. Toch is dit een leuk boek, ook al gaat het over een mopperende eend. Moppereend is best een tikkeltje chagrijnig. Hij wil graag met iemand spelen, maar eigenlijk wil hij niks. Hij wil zich niet vies maken, hij wil niet kraaien en hij wil niet in de modderpoel. Juist omdat hij zichzelf zo in de weg zit, wordt zijn wereldje grijzer en grauwer.

Moppereendwolk

Boven eend groeit een klein grijs wolkje uit tot een enorme grote, zwarte moppereenddonderwolk. En dan… nou ja, dat ga ik natuurlijk niet verklappen. Kleuters zullen deze emotie heel goed herkennen. Het verhaal kent in ieder geval een heel vrolijk eind en ook dat zullen kleuters goed herkennen. De vlotte en levendige tekst leent zich dan ook uitstekend voor interactief voorlezen en om de thema’s met de kleuters te bespreken.
De uitermate sfeervolle illustraties in gemengde techniek met collage, die steeds een hele spread beslaan, laten de emoties van de verschillende dieren goed zien. Zeer aan te bevelen.

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. En ach, wie moppert er nou nooit? Er zijn van die dagen…

Moppereend

Specificaties Moppereend

Titel Moppereend
Uitgeverij Lemniscaat
Auteur Joyce Dunbar
Illustrator Petr Horacek
Aantal pagina’s 30
Prijs 14,95 euro
ISBN 9789047710646
Bestel direct Bol.com

Liefs Marion

Meer informatie

Bekijk onze andere productbesprekingen

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Moppereend

Dit product of deze producten hebben wij, ten behoeve van het schrijven van deze review, toegestuurd gekregen. Onze ervaringen zijn echter zo eerlijk mogelijk beschreven.

lijn Oudersenzo

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *