Knutselen – Een kijkdoos

Knutselen - Een kijkdoos

Vroeger, als kind, heb ik dit vaak gemaakt: een kijkdoos! Ik vond het reuze leuk om te doen omdat je hiermee je eigen sprookjeswereld kunt bouwen en ik liet iedereen die wilde kijken, een dubbeltje betalen. Het ging mij niet eens om het geld, maar ik vond mijn kijkdoos zo speciaal, dat daar zeker iets tegenover mocht staan.
In dit filmpje zie je hoe je een kijkdoos kunt maken. Het leukste is natuurlijk je eigen droomwereld bouwen, met materiaal die jou het meeste aanspreekt. Of een kijkdoos met een thema, zoals bijvoorbeeld de herfst. Een kijkdoos bouwen, blijft gewoon leuk!

lijn donker geel oudersenzo

Wat heb je nodig?

schoenendoos
lijm
gekleurd papier
glitter papier
foto’s of afbeeldingen uit een tijdschrift
poppetjes
bloemetjes
kralen
kiezelstenen
mos (of ander groen materiaal)
glitters
doorzichtig gekleurd papier
schaar
hobbymesje

En dan?

Volg de instructies op de video!

Liefs Marion

Extra informatie

Meer leuke knutsels

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp

lijn oudersenzo met hartje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.