Zo ontwikkelt jouw kind een eigen kledingstijl

Zo ontwikkelt jouw kind een eigen kledingstijl

Er is niets leuker dan shoppen voor jouw kind. De eerste jaren kun je je helemaal uitleven, want dan mag je hem of haar nog alles aandoen wat je leuk vindt! Helaas kunnen we dit niet voor altijd blijven doen. Goede kans dat jouw kind op een bepaald punt weigert aan te trekken wat jij zou willen, maar het is voor hen ook goed om een eigen kledingstijl te ontwikkelen. Er zijn een aantal manieren waarop je jouw kind kunt helpen om een eigen kledingstijl te vinden. Lees je mee?

Eigen stijl is belangrijk

Het ontwikkelen van een eigen kledingstijl is onwijs belangrijk voor jouw zoon of dochter. Door het maken van eigen keuzes, wordt een persoonlijkheid gevormd. Ook kledingkeuzes! Jouw kind denkt bij het maken van een kledingkeuze na over wie hij of zij is en hoe hij of zij eruit wil zien in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld op school of op een verjaardag. Het is leuk om te zien hoe creatief jouw kind is bij het samenstellen van verschillende kledingcombinaties. Een korte broek en sandaaltjes in hartje winter is natuurlijk niet zo handig. Daarom is het verstandig om je er toch een beetje mee te blijven bemoeien, maar laat hen stap voor stap steeds meer bepalen over hun dagelijkse outfits.

Samen winkelen

Een goede eerste stap is om samen te gaan winkelen. Zo ziet jouw kind wat er allemaal in de winkels hangt en wat goede, leuke en hippe kleurencombinaties zijn. Laat hem of haar meebeslissen en soms zelf iets uit het rek kiezen. Krijg je jouw kind moeilijk mee naar de winkel? Kijk dan eens online! Bij Zalando vind je een ruim aanbod aan kinderkleding, waardoor er voor ouder én kind altijd genoeg te vinden is. Tegenwoordig vinden kinderen alles leuker op een tablet of laptop, dus ook winkelen. Laat hem of haar eens op Zalando kijken en een aantal items in het winkelmandje zetten. Bespreek vervolgens samen wat leuk is en wat niet.

lijn groen oudersenzo
Zo ontwikkelt jouw kind een eigen kledingstijl

Voorselecties maken

Natuurlijk kun je jouw kind meteen uit alle kleding laten kiezen, maar dit kan zorgen voor keuzestress of het levert geen geweldige combinaties op. Begin daarom met het maken van een voorselectie, om hem of haar kennis te laten maken met passende combinaties. Zo kun je bijvoorbeeld vier setjes neerleggen en jouw kind hieruit laten kiezen. Een voorselectie maken kan overigens ook bij het (online) winkelen: laat jouw kind kiezen uit drie shirtjes bij Zalando! Zo maak je het jouw kind een stuk gemakkelijker!

Oude kleren weghalen

Na een periode met voorselecties, is jouw kind wel toe aan de volgende stap in het proces. Hij of zij weet nu wat leuke combinaties zijn en als het goed is lukt het nu ook om dat zelf samen te stellen. Voordat je hem of haar de ruimte geeft om zelf kleren uit te kiezen, is het verstandig om oude en versleten kleding op te bergen. Net als zomer- of winterkleding. Behalve dat dit ruzies voorkomt, wordt de kledingkast ook overzichtelijker voor jouw kind!

Veel ruimte geven

Als jouw zoon of dochter al enige tijd bezig is met het ontwikkelen van een eigen kledingstijl, kun je er wel op vertrouwen dat het zelfstandig gaat lukken. Geef jouw kind daarom voldoende ruimte om zelf iets uit te kiezen. Vraag natuurlijk wel even of ze de outfit komen showen, zodat je het kunt goedkeuren (of niet). Maak er elke keer een klein catwalk feestje van!

In de mode

Natuurlijk wil je dat jouw kind kan dragen wat hij of zij wil, maar vergeet niet dat de kledingstijl onbewust een grote rol speelt binnen een vriendenkring. Pesten gebeurt (helaas) al op jonge leeftijd! Dit betekent uiteraard niet dat je alleen nog maar dure merkkleding voor jouw kind moet kopen om erbij te horen. Anderzijds is het onwijs belangrijk om de kledingkeuze van jouw kind te respecteren, wat dit kenmerkt zijn of haar karakter!

liefs Marion

Meer informatie

Dit zijn dé najaar en winter kinderkledingtrends voor 2022!
Met deze items kom je comfy én fashionable de winter door!
Make-up voor kinderen: Alles wat je als moeder moet weten
Kleine fashionista in huis? Deze kleding is helemaal on trend!
Nieuwe kinderschoenen nodig? Hier moet je op letten!
Kinderschoenen kopen. Welke maat kies je?
Kindermake-up, vanaf welke leeftijd?
Kinderkleding voor je peuter
De laatste peutertrends
Laat je kind zijn/haar kleding kiezen

Bronvermelding

Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Zalando.nl.

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *