De laatste peutertrends

Jouw peuter is misschien nog klein, maar natuurlijk is het wél leuk om te weten wat op dit moment het helemaal is voor deze mini-mensjes, wat zijn de laatste peutertrends?. Daarom een artikel over de laatste trends op het gebied van peutertjes!

De leukste peutertrends

Kinderkapsels

Ja hoor, ook je peuter kan al meedoen met de mode op haargebied. Is kort in, of juist lang? Mogen de gelpotten ingeslagen worden? Hebben de meiden hun haren gevlochten of is een los kapseltje juist helemaal hot? Daarom een duik in de kinderkapsels van dit moment!

Voor meisjes zijn de volgende kapsels helemaal in:

De Bob: een gouwe ouwe en hij blijft populair. Het is zowel leuk bij het zachtaardige vrouwtje als bij de stoere dames. En het is lekker makkelijk, wat natuurlijk wel heel fijn is op deze leeftijd!

Een langere variant op de Bob is de Lob. Hierbij wordt het haar tot net onder of net boven de schouders gedragen. Omdat het haar wat langer is, kan je er net weer even meer mee doen dan zo’n kort kapseltje. Maar lekker los is ook prima.

Heb je een echt dametje? Dan vindt ze het misschien al helemaal leuk als je haar haartjes invlecht! Natuurlijk zal ze daar wel wat geduld voor moeten kunnen opbrengen… Ook de knot is het weer helemaal. En als je dan ook nog een langer kapseltje hebt en dus ook wat haar los laat hangen, dan ben je al helemaal een diva!

Voor jongens zou je kunnen kiezen voor:

Geloof het of niet, maar lang haar is voor jongens helemaal bij de tijd. Het liefst met een pony.

Gelukkig mag het ook met een lekkere stoere kuif. Kort kapseltje en wat langer bovenop, zodat je lekker met die lange lok kan spelen… De ene dag gaat het meer de lucht in, de andere dag dragen we het naar voren.

Opgeschoren zijkanten is ook een optie! Lekker makkelijk voor een klein, ondernemend mannetje, want hier kan niets fout aan gaan! Bovenop hou je het dan langer!

Maar het beste nieuws is misschien wel dat een ‘gewoon’ jongenskoppie (dus lekker gewoon, kort geknipt) weer helemaal kan. Lekker simpel, lekker makkelijk en toch juist gewoon lekker leuk!

Kleding

Deze winter heb je waarschijnlijk al geshopt voor je kindje. Klassiek, fantasy en streetwear zijn o.a. de thema’s van dit moment. Voor de zomer zien we meerdere thema’s opduiken voor kinderen, die zeker aan zullen slaan bij peutertjes. Wat dacht je van het ruimtethema? Astronauten en raketten op je shirt zijn toch helemaal het einde! Maar ook de vakantielook met heerlijke afbeeldingen van surfen, zee en palmbomen zijn gewoon geweldig.
Wat kleuren betreft zit je al snel goed met pasteltinten. Maar felle kleuren blijven altijd leuk voor kinderen. En een outfit zoals ook volwassenen dragen, is ook helemaal van deze tijd.

De mooiste peuterkamertjes

De babykamer wordt te klein en je mannetje of vrouwtje krijgt een nieuwe slaapkamer. Of je wilt gewoon zijn kamertje van het babysfeertje ontdoen. Hoe dan ook, je bent op zoek naar een echt stoer of lief kamertje, die helemaal past bij deze leeftijd. Natuurlijk hangt er veel af van het budget en je eigen smaak, maar uiteraard zijn er ook trends op dit gebied. In 2019 zijn okergeel en donkerblauw dé kleuren. Je snapt al dat je daar leuke, spannende sferen mee kan scheppen. Met een muurschildering denk je bij deze kleuren toch al snel aan een strand, of een nachtelijke hemel met sterren (en een raket, natuurlijk) of maak er een safari van met een mooie kleur groen erbij. Veel kinderkamers draaien om dierenthema’s. En rotan is ook niet meer weg te denken. Heb je echt een meisjes-meisje? Maak haar dan blij met een romantische kinderkamer in lieve zachte kleurtjes als wit, zachtblauw en babyroze…

liefs Wil

Meer informatie

Leer je kind zichzelf aankleden: Een stap naar zelfstandigheid!
Nieuwe kinderschoenen nodig? Hier moet je op letten!
Kinderkleding voor je peuter
Peuterkamer, hoe richt je hem in?
Low budget kinderkamer: Zo ga je te werk!
De leukste regenkleding voor kleine kinderen
Kinderschoenen kopen. Welke maat kies je?
Check de 7 alarmbellen van te kleine schoenen!

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *