De leukste kinderkeukentjes

De leukste kinderkeukentjes

Heb jij ook zo’n kleine kok in huis? Die driftig in oude pannen staat te roeren als jij aan het koken bent? Dan is het natuurlijk een prachtig plan om een eigen keukentje voor je kind te kopen. Kinderkeukentjes zijn er in heel veel maten. Van heel klein (die prima zijn, trouwens) tot gewoon gigantisch groot. Waarbij er uiteraard nog meer uitdaging voor je kind in te vinden is.

Waarom zijn kinderkeukentjes zo leuk?

Kinderen kopiëren graag, daar leren ze van. Dus als ze jou in de keuken bezig zien, willen ze dat zelf ook kunnen doen. Onbewust leren ze op deze manier vaardigheden die bij een grote mensen leven horen. Maar het zelf koken in een eigen keuken bevordert bijvoorbeeld ook de motoriek van kinderen, ze kunnen er samen in spelen wat goed is voor de sociale ontwikkeling en een speelkeuken is goed voor het rollenspel. Rollenspel is belangrijk voor kinderen om de wereld om hun heen te begrijpen.

Nog een bijkomend leermoment, wanneer ze “iets voor jou hebben gekookt” en je trekt je neus op en geeft aan dat je het écht niet lekker vindt, is een leerzaam spiegelmoment voor alle keren dat ze dat bij jou ook doen.

Maar naast alle leermomenten is zo’n keuken met al die deurtjes en laatjes die open en dicht kunnen, een stukje magie. Het verhoogt de fantasie en creativiteit en staat garant voor heel veel uren speelplezier! Maar welke ga je kiezen? Er is zoveel keuze! We kozen er 7 voor je uit!

lijn groen oudersenzo
De leukste kinderkeukentjes

Romy

De leukste kinderkeukentjes

Wauw, een complete witte keuken waar je zelf rustig een grote versie van zou willen hebben… Niet alleen maar met standaard een gootsteen en een kookplaatje, maar gewoon met alles erop en eraan. Kopieën dus van heel veel elektrische apparaten die praktische iedere keuken tegenwoordig heeft: een magnetron, een oven met kookplaten, een koelkast, een ijsblokjesmachine en een koelkast, ja, zelfs een wasmachine! En dan ook nog eens gewoon ruime opbergvakken en een handdoekenrek.

Kortom: een compleet kinderkeukentje. Deze mooie, houten keuken is geschikt vanaf drie jaar en verdient toch een mooi hoekje in de woonkamer? Niks mis mee…De afmetingen zijn groots: 91 cm breed en 102,5 cm hoog!

Houten kinderkeuken Romy

lijn groen oudersenzo

Roze speelkeuken

De leukste kinderkeukentjes

Ga je liever voor een klein exemplaar en houdt je kind wel van roze? Dan is dit exemplaar echt iets voor jou. Geschikt voor kleuters (vanaf drie jaar) en neemt uiteraard veel minder plek in. Het keukentje is compleet met keukengerei, zoals bestek, pannen en zelfs een ketchup fles… Het plastic keukentje is natuurlijk simpeler op te bergen door de kleinere afmetingen en zo weer neer te zetten en is voorzien van licht- en geluidseffecten.

Roze speelkeuken

lijn groen oudersenzo

Nostalgische witte keuken

De leukste kinderkeukentjes

Een mooi vormgegeven witte keuken van 66 cm breed: dat is deze houten keuken. Licht en geluid zullen het spelplezier vergroten en zijn bijvoorbeeld te vinden in de oven. Een ander slim detail is de mogelijkheid om de gootsteen te verwijderen. Hierdoor kan je deze eenvoudig vullen en weer leeggooien. En daarmee zou je kind dus echt een afwasje kunnen doen.

Ook dit keukentje wordt verkocht met veel accessoires zoals lepels en pannen. Maar daarnaast zitten er ook andere leuke spulletjes bij zoals een keukenschort en een ovenhandschoen. Zelfs een telefoon ontbreekt niet!

Houten kinderkeuken

lijn groen oudersenzo

Steigerhouten keuken

De leukste kinderkeukentjes

Van een hele andere orde is deze keuken. Eenvoudig in opzet, maar soms is dat voor kinderen juist de meest leuke oplossing. Dunne steigerplanken van massief hout zorgen voor een robuust keukentje. Deze is 99 cm breed en 90 cm hoog. Het keukentje heeft een wasbak, een oven, kookpitten, een kastje en een lepelrekje (alleen de haken). Simpel, maar wel mooi. Vanaf 2 t/m 8 jaar geschikt.

Houten kinderkeukentje

lijn groen oudersenzo

Kidkraft

De leukste kinderkeukentjes

Een keuken (112,3 cm breed) die nu eens niet wit of roze is, maar juist heel modern en sfeervol: dat is de Kidkraft keuken. Door zijn moderne uitstraling kan het zomaar passen bij je eigen interieur… En wat een leuke details zijn hierbij te vinden. Zo kan er groente worden geoogst uit de eigen bloembak voor het raam en die kunnen dan gesneden en gebakken worden op het fornuis. En die kookplaat is ook al zo’n dingetje. Die heeft namelijk bewegingssensoren voor zowel licht als geluid.

Net als de wasbak trouwens, waarin je het water hoort stromen. De kinderen leren door al deze technieken direct meer over bezig zijn in de keuken. Natuurlijk zitten ook hier gewoon pannen en bestek bij. Ook in dit keukentje zitten er moderne snufjes, zoals een speelgoed ijsblokjesmaker. En het recept of je boodschappenlijstje? Die schrijf je even op het krijtbord. Al met al een zeer complete keukenervaring voor je kinderen dus!

Kidkraft houten speelkeuken

lijn groen oudersenzo

Lekker retro

De leukste kinderkeukentjes

Hou je wel van anders of heb je misschien juist zelf wel een retro interieur? Zoek niet verder, hier is jullie kinderkeukentje! Volledig modern retro uitgevoerd in een groene tint. Echt iets heel anders dan de meeste keukentjes. In dit keukentje zit een oven en een kookplaat, uiteraard een (uitneembare) spoelbak, een koelkast (ja, met ijsblokjesmaker), een magnetron en schuifdeuren om spullen achter op te bergen. Zonder bliepjes en geluidjes, dus heerlijk rustig speelplezier voor je kind én jou.

Kidkraft Retro keuken

lijn groen oudersenzo

Tefal keuken

De leukste kinderkeukentjes

Hou je toch meer van een plastic kinderkeukentje, waarbij de ruimte iets minder ingepikt wordt? Maar wil je wel dat je kind zich echt kan vermaken met zijn keukentje? Dan is een Tefal keukentje een ideale mix van beide. Maar 64 cm breed, maar met heel veel mogelijkheden! En dan is hij zelfs nog in te klappen ook. Ideaal dus als je niet altijd opgescheept wilt zitten met een keukentje in je kamer, bijvoorbeeld. Het keukentje heeft een wasbak, oven, afwasmachine, espresso toestel en natuurlijk kookplaten. Met heel veel verschillende accessoires voor heel veel speelplezier.

Tefal open cook keuken

lijn groen oudersenzo
liefs Wil

Meer informatie

Baby Born Magic Girl
De leukste grote mensen cadeaus voor kinderen
Baby Annabell – Lunch Time Table
Het ideale speelgoed voor peuters en kleuters
Leerzame spelletjes met je peuter
Houten Speelkeuken – Droomkeukens voor kinderen

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *