Een nieuwe vloer nodig? De voordelen van kliklaminaat!

Een nieuwe vloer nodig? De voordelen van kliklaminaat!

Kliklaminaat is al jaren een populaire keuze onder mensen die een nieuwe vloer (laten) leggen. En wat ons betreft is dat niet voor niets. Met kliklaminaat creëer je in een handomdraai de warme look van een houten vloer, maar dan zonder het onderhoud. Ga jij een nieuwe vloer leggen en ben je op zoek naar wat inspiratie? In dit artikel lees je precies wat de voordelen van kliklaminaat zijn én geven we je een paar handige interieurtips!

#1: Kliklaminaat past bij élk interieur

Kliklaminaat is één van de meest veelzijdige vloersoorten. Of je nu een strakke, industriële woonkamer hebt of een romantische, landelijke slaapkamer: kliklaminaat is in verschillende soorten, kleuren en looks verkrijgbaar. Ga voor de look van een oude, houten vloer of houd het fris en eigentijds met grijs kliklaminaat met betonlook. Natuurlijk is alles daartussenin ook heel goed mogelijk. Kliklaminaat kan gewoon in ieder huis en in iedere kamer. Precies om die reden wordt een laminaatvloer nog altijd het meest gekocht als men een nieuwe vloer zoekt.

Interieurtip: Visgraatlaminaat is momenteel erg populair en gaat goed samen met een wat meer klassieke interieurstijl. Heb je een kleine kamer? Ga dan voor een lichte visgraatvloer. De wat diepere, warmere en donkere kleuren visgraatlaminaat doen het ook goed in grotere ruimtes. Met een visgraatvloer is de vloer dé eyecatcher in de ruimte. Pas op met hele pompeuze meubels.

#2: Kliklaminaat is eenvoudig te onderhouden

Een echte houten parketvloer is natuurlijk prachtig, maar van het onderhoud ervan wordt je meestal niet echt blij. Kliklaminaat is echter eenvoudig te onderhouden. Je kunt het makkelijk stofzuigen, dweilen of vegen. Het streept niet en de vloer glanst direct na de schoonmaak weer als toen hij nieuw was. Ook werkt een vloer van kliklaminaat niet zoals een houten vloer. Heb je veel lichtinval in de kamer? Dan zal een houten vloer op den duur wat bleker ogen. Een vloer van kliklaminaat is kleurvast én vochtbestendig.

lijn groen oudersenzo
Een nieuwe vloer nodig? De voordelen van kliklaminaat!

#3: Kliklaminaat is heel betaalbaar

Voor een houten vloer tel je flink wat euro’s neer. Kliklaminaat is daarentegen lekker goedkoop. Ben je op zoek naar een vloer die luxueus oogt, maar waarvoor je niet al te veel betaalt? Dan is kliklaminaat precies waar je naar op zoek bent.

Interieurtip: De authentieke uitstraling van een echte houten vloer is moeilijk te evenaren. Wil je dit effect toch bereiken met kliklaminaat? Kies dan voor kliklaminaat van hoogwaardige kwaliteit. Vermijd ook de grijstinten. Ga liever voor een mooie eikenkleur of een diepere, warme mahoniehouten look. Zo creëer je die authentieke look zonder de nadelen en het onderhoud van een echte houten vloer.

#4: Kliklaminaat is eenvoudig zelf te leggen

Ben je een beetje handig? Dan is kliklaminaat vrij eenvoudig zelf te leggen. Zorg wel voor een goed humeur, een scherpe handzaag en iemand die je er eventueel bij helpt. Met z’n tweeën is een laminaatvloer leggen namelijk nét even leuker dan in je uppie. Ook is het de ultieme relatietest als je de vloer samen met je partner legt.

Let op: let op dat je een passende ondervloer van goede kwaliteit kiest. Zeker als je in een appartement woont of onderburen hebt, wil je geen geluidsoverlast veroorzaken. Kies voor een ondervloer die minimaal tien decibel geluidswereld is. Dan hebben je onderburen in elk geval geen last als je thuis sport, danst of je schoenen in huis draagt.

Welk kliklaminaat is geschikt voor mij?

Ga je kliklaminaat kopen? Let dan goed op de kwaliteit en de dikte van het laminaat. In de woonkamer, waar je tijd doorbrengt met je gezin en vrienden, heb je bijvoorbeeld een dikkere vloer nodig dan in de slaapkamer waar je alleen op blote voeten of pantoffels rondloopt. Dun kliklaminaat is het goedkoopst, en prima geschikt voor ruimtes waarin niet veel (met schoenen) gelopen wordt. Hoe dikker het kliklaminaat, hoe duurzamer het is. Ga voor een dikte van minimaal acht millimeter als je een nieuwe vloer voor in de woonkamer gaat aanschaffen.

Liefs Amber

Meer informatie

Welke vloer kies ik met kleine kinderen in huis?
Een veilige trap voor kinderen
Huis aanpassen aan gehandicapt kind: hier heb je recht op
Laminaat of PVC vloer. Wat zijn de verschillen?
Schoonmaken van je vloer. Zo doe je dat!
Vloerverwarming: een echte must have of overbodig?

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Decorette.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.