Een borstlift na de zwangerschap, ja of nee? 4 tips!

Een borstlift na de zwangerschap, ja of nee? 4 tips!

Een kindje krijgen is één van de mooiste gebeurtenissen in je leven. Maar als je een baby krijgt, verandert er ook veel in je leven. Niet alleen wordt je leven een stuk drukker en gezelliger; je lichaam verandert ook. Misschien is je buik slapper geworden of hebben je borsten hun grootte of stevigheid verloren. Soms is het beeld van je lichaam dusdanig negatief geworden, dat je cosmetische chirurgie overweegt. Bijvoorbeeld een borstlift. De keuze voor een cosmetische ingreep is geen beslissing die je over één nacht ijs neemt. We geven je 4 tips als je een borstlift na de zwangerschap overweegt. Zo weet je zeker dat je zelf een weloverwogen keuze maakt.

#1: Geef je lijf wat tijd na de bevalling

Heb je wat zwangerschapskilo’s overgehouden na de bevalling? Of is je buik wat slapper? Je lijf even wat tijd geven om te herstellen en te ontzwangeren is essentieel. Een slap buikje trekt vaak nog heel wat bij. Extra kilo’s verdwijnen vaak vanzelf door gezond te eten en veel te bewegen (hallo, lange wandelingen met de kinderwagen!). Zolang je borstvoeding geeft is het ook nog niet echt duidelijk hoe je borsten uit de strijd gekomen zijn. Neem dus geen overhaaste beslissingen, maar geef je lichaam even een break en beoordeel het over een aantal maandjes opnieuw. Dan pas kun je écht zien wat de “schade” is.

#2: Overweeg je een borstlift? Schrijf pro’s en cons op!

Ben je al wat langer geleden bevallen en zijn je borsten toch niet naar tevredenheid hersteld? Dan is een borstlift misschien een uitkomst. Zeker als je nog jong bent, is het zonde om jarenlang ontevreden en onzeker te zijn over zo’n belangrijk deel van je lijf. De vorm en grootte van je borsten bepalen immers toch hoe kleding staat, hoe je naar jezelf kijkt en hoe zelfverzekerd je kunt zijn ten opzichte van je eventuele partner.

Schrijf daarom alle voors en tegens op en weeg die zorgvuldig tegen elkaar af. Het kan best zijn dat je besluit dat je tóch wel kunt leven met je wat minder grote of stevige borsten, omdat je een prachtig kindje gebaard hebt. Voel je dat totaal niet? Voel jezelf dan ook niet schuldig. Het is belangrijk dat jíj met een prettig gevoel in de spiegel kunt kijken. Daar word je ook een leukere mama van.

lijn groen oudersenzo
Een borstlift na de zwangerschap, ja of nee? 4 tips!

#3: Lees je in over een borstlift na de zwangerschap

Soms verliezen je borsten na de zwangerschap en bevalling hun stevigheid. Bijvoorbeeld omdat je veel in gewicht bent aangekomen (en weer afgevallen) of onder invloed van hormonen. Een borstlift is tegenwoordig een veilige ingreep met mooie resultaten. Lees je altijd goed in als je cosmetische chirurgie overweegt. Zo zijn er verschillende soorten borstliften, waaronder een borstlift met siliconen of zonder. Zijn je borsten vooral kleiner geworden? Dan kan een borstvergroting ook een uitkomst zijn.

Een intakegesprek inplannen is ook een verstandige keuze. Je kunt dan al je vragen neerleggen bij de deskundige, waardoor je precies weet waarmee je allemaal rekening moet houden voor en na de operatie. Ook vertel je welke medicijnen je eventueel gebruikt, zodat ze daar rekening mee kunnen houden als je inderdaad kiest voor een borstlift na de zwangerschap. Je krijgt ook een lijst met gezondheidsvragen die je moet invullen. Zo beslis je samen met de behandelaar of een borstlift een juiste én veilige keuze is voor jou.

#4: Bereid je voor op je borstlift na de zwangerschap

Hoewel een borstlift een zeer veilige operatie is, kleeft er aan elke ingreep natuurlijk een klein risico. Om dat risico zo klein mogelijk te maken is het een goed idee om je goed voor te bereiden op je borstlift. Zeker omdat je niet al te lang geleden een bevalling achter de rug hebt. Rook je? Stop dan met roken, zodat je na de operatie sneller geneest en minder kans maakt op complicaties. Beweeg ook voldoende, zodat je fit bent voor de ingreep. Eet gezond in de weken voor de operatie als deze eenmaal gepland is. Zorg ook dat je voor na de borstlift een goede, fijne sportbeha koopt en loszittende kleding draagt de eerste dagen na de ingreep. Zo kun je op een comfortabele manier en in alle rust herstellen van je operatie.

Zou jij een borstlift, een borstvergroting of andere cosmetische chirurgie na de zwangerschap overwegen? Laat het ons weten in de comments!

Liefs Amber

Meer informatie

De verandering en verzorging van je borsten rondom de zwangerschap
Ontzwangeren, is dat zoiets als afkicken van de zwangerschap?
Herstellen na de bevalling
Herstellen na de bevalling, waar moet je op letten?
Silk’n Tightra: een nieuwe oplossing tegen vaginale problemen
Je zelfvertrouwen terugkrijgen na de zwangerschap: zó doe je dat!
Herstellen vagina na een zware bevalling

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Wellnesskliniek.nl.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *