Trekz Titanium Mini – Een veilige koptelefoon op de fiets

Trekz Titanium - Een veilige koptelefoon op de fiets

Mijn puberzoon is een grote fan van Iron Maiden, hij draait het zo vaak mogelijk, dus ook op zijn fiets en dan het liefst zo hard mogelijk. Dat gaat ten koste van zijn veiligheid, maar probeer dat een puber maar wijs te maken. Verbieden heeft op deze leeftijd niet meer zoveel zin, hij doet het toch wel, maar dan wel graag zo veilig mogelijk. Sinds dit jaar, is daar gelukkig, dankzij Aftershokz, een goede oplossing voor komen met de Trekz Titanium Mini.

Niet op, maar achter de oren

Natuurlijk ben ik niet de enige ouder die zich hier zorgen over maakt. Aftershokz heeft er met deze Trekz Titanium headphone goed op ingespeeld. Deze koptelefoon plaats je namelijk niet over je oren, maar achter je oren, zodat je nog steeds omgevingsgeluiden kunt horen. Ook op de fiets. Overigens kun je er niet alleen je muziek mee afspelen, je kunt er ook je audiogesprekken mee voeren. Dat maakt zo’n ritje net even veiliger.

Even wennen

Het is even wennen om de muziek niet meer via je oren te horen en naast je muziek ook nog steeds omgevingsgeluiden te horen, maar het went wel. Ook het trillen tegen je kaakbeen, kan in het begin een beetje gek en kriebelend voelen, maar ook aan dat gevoel raak je snel gewend. Het enige wat misschien minder snel went, is het verminderde basgeluid. Maar dat alles weegt niet op tegen de veiligheid, is mijn mening als ouder.

De koptelefoon is lichtgewicht en duurzaam uitgevoerd, zodat je lang plezier kunt hebben van deze wireless Trekz Titanium. Garantietermijn is 24 maanden.

lijn groen oudersenzo
Trekz Titanium - Een veilige koptelefoon op de fiets

Intensief gebruik

De Trekz is ontworpen voor intensief gebruik, het titanium frame is nagenoeg onbreekbaar. Dat is vooral prettig omdat pubers doorgaans niet zo heel zuinig op hun spullen zijn. De koptelefoon wordt al snel tussen de schoolboeken in de rugtas gepropt. Gelukkig kan de koptelefoon hier prima tegen. Hij is zelfs bestand tegen een fikse regenbui, omdat hij beschermd is tegen vocht. Niks erg dus als hij ook in de regen wordt gebruikt.

Voor gebruik van de Trekz Titanium

Voor je de koptelefoon gaat gebruiken, kun je hem het beste even opladen. Eenmaal opgeladen kun je er minimaal zes uur mee vooruit. De praktijk leert echter dat je soms ook wel zeven tot acht uur met de batterij kunt doen.

Mijn mening

Als moeder van een puber ben ik meer dan blij met deze koptelefoon. Mijn zoon kan op deze manier veilig naar zijn muziek luisteren, op weg naar school. Door het stevige en flexibele materiaal, kan hij er ook nog eens lang plezier van hebben. Deze nieuwe manier van ‘luisteren’ was even wennen voor hem, maar inmiddels is dat ook geen probleem meer. De koptelefoon werkt via bluetooth en is eenvoudig aan je smarttoon te koppelen. Daarbij is de koptelefoon niet alleen veiliger, hij ziet er ook nog eens hartstikke cool uit!

Specificaties

TitelTrekz Titanium Mini
MerkAftershokz
EAN0858510003543
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

In het verkeer – Hoe leer je je kind zich veilig te bewegen in het verkeer?
Op de fiets naar school. Hier let je op!

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *