Zorg voor zijdezacht haar na het douchen

Haarverzorging - Zorg voor zijdezacht haar na het douchen

Iedereen met lang haar wil het: na het wassen van het haar een bos zijdezacht, glanzend haar. Voor de een is dit vanzelfsprekend en hoeft hij of zij hier niks aan te doen, terwijl de ander hier wel wat meer moeite voor moet doen. Dat kan frustrerend zijn, want het liefst wil iedereen natuurlijk glanzend en zacht haar. De volgende tips voor een goede haarverzorging kunnen je hier wellicht mee helpen.

In de douche

Het verzorgen van jouw haar begint natuurlijk in de douche. Hier was je het met shampoo en gebruik je conditioner, en wellicht gebruik je hiernaast een haarmasker. Allemaal zijn dit dingen die erg goed zijn voor je haar, mits je natuurlijk de juiste producten gebruikt. Heb je krullend haar? Dan is het verstandig om producten te gebruiken die hier ook gezicht voor zijn, en dat je erop let dat er niet te veel siliconen in gebruikt worden. Dit is namelijk schadelijk voor jouw krullen.

Probeer om het haar niet te veel te borstelen, en zeker niet als het nat is. Het liefst borstel je het door onder de douche, als de conditioner erin zit. Nat haar is namelijk kwetsbaar en kan makkelijk afbreken. Daarom wil je het zo veel mogelijk voorkomen. Wanneer de conditioner erin zit, is het haar zacht en soepel en kun je het iets geruster borstelen.

Gebruik producten die het haar voeden en versterken. Heb je erg dun haar? Dan is het misschien fijn om producten te gebruiken die zorgen voor volume. Deze producten vind je voor onder de douche, maar er zijn ook haarproducten die je kunt gebruiken als het haar droog is die voor volume zorgen.

lijn groen oudersenzo
Zijdezacht haar
lijn groen oudersenzo

Na het douchen

Heb je het haar gewassen, is het tijd om er goed voor te zorgen. De een föhnt het haar graag na het douchen en de ander laat het graag opdrogen aan de lucht. Dat is aan jou, wat je zelf het fijnst vindt. Een föhn kan er wel voor zorgen dat het haar extra mooi en glanzend opdroogt, en als je bijvoorbeeld gebruik maakt van een föhnborstel kan het er erg mooi eruit komen te zien.

Ook kun je er producten in doen, afhankelijk van waar je zelf voor gaat. Is jouw haar van nature een beetje droog? Dan kan haarolie wonderen verrichten. Ook serums en leave-in conditioners kunnen het haar enorm mooi laten glanzen en soepel laten vallen. Producten als schuim zijn ideaal voor krullend haar, om zo een mooi model in het kapsel te brengen.

liefs Marion

Meer informatie

Hoe je het haarborsteldrama bij kinderen kunt voorkomen
Veel mensen douchen verkeerd. Maar hoe moet het dan wel?
Haarverzorging: Als je haar maar goed zit!
Voor het eerst naar de kapper! Tips & Trics!
Het haarmasker
Beauty & beautyproducten
Huidverzorging in de winter
Mooi met natuurlijke middelen

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeelding: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door deBijenkorf.nl.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *