Goede voornemens voor 2022. Heb jij ze al gemaakt?

Goede voornemens voor 2022…
Het nieuwe jaar is gestart en ligt vers en beloftevol voor ons open. Bij de overgang van een oud naar nieuw jaar denken we vaak na over wat er het afgelopen jaar gebeurd is en wat het ons allemaal gebracht heeft. Mij heeft het mooie en ook indringende geboortebegeleidingen opgeleverd.

Pittge geboorte

Naast moeders die moeiteloos of vlot baarden, waren er ook moeders die terug keken op een pittige geboorte. Die zichzelf tegenkwamen op een heel diep niveau of een kindje verloren. Zij gaan dit jaar in met de nasleep van de geboorte van hun kindje. Gaan het moment (her) beleven waarin de inktzwarte wolk hun zwangerschap in dreef. Ik zal er voor ze zijn en ook in die periode ze steunen, naar ze luisteren en delen wat we samen hebben meegemaakt. Kleine stapjes richting heling. Iedere mama op haar eigen manier en eigen tempo. Ook dat vind ik horen bij mijn taak als doula.

Goede voornemens

Bij een nieuw jaar horen ook goede voornemens. We denken na hoe we optimaal dit jaar gaan leven. Wat we voor onszelf wensen. Van een betere conditie en gezonder eten tot een reis maken of een huis kopen. Daarvoor ga je actie ondernemen. Je neemt een abonnement op een sportschool of gaat wandelen. Je koopt bewuster je boodschappen. Gaat op Funda rondkijken en surft op het internet op zoek naar mooie bestemmingen.

Hoe zit dat als je zwanger bent en je toekomst in je draagt? Wat zijn jouw goede voornemens daarbij? En hoe bereid jij je daar optimaal op voor? Wat wil je weten? Wil je dat samen met je partner ontdekken of alleen? Welke zwangerschapscursus past bij jullie?

lijn groen oudersenzo
Goede voornemens voor 2022

Soepele geboorte

En hoe zit dat met betrekking tot de bevalling? Wens je een soepele geboorte waar je met tevredenheid op terug kunt kijken? Onderzoek wat je daar voor nodig hebt. Wie verzamel je om je heen als de kring van mensen die samen 100% van jouw behoeftes kunnen opvangen? Op elk moment tijdens de geboorte (en daarvoor en daarna) hoe lang het ook duurt?  Naast je partner is er je verloskundige en de kraamverzorgster die er standaard bij zijn. Dat kan voldoende zijn. Daarnaast kun je de kring uitbreiden met moeder, zus of vriendin. Of een doula! Als doula neem ik mijn zeer gevarieerde ervaring mee, evenals mijn kennis over zwanger zijn en baren. En mezelf natuurlijk: mijn vermogen tot luisteren, meebewegen, humor en inlevingsvermogen.

Doula en/of zwangerschapsdocente

Ook dit jaar zal ik vrouwen en mannen begeleiden en hun doula en/of zwangerschapsdocente zijn. Maar dat gebeurt alleen als de zwangere mij vindt. Een daarvan is Desirée. Zij en haar vriend vonden mij voor de tweede keer en ik was afgelopen jaar hun doula bij de geboorte van hun tweeling. Hoe ze dat ervaren heeft kun je beluisteren in het volgende filmpje.

Stel je vragen aan Gonny!

Heb je een specifieke vraag voor Gonny? Wil je iets meer weten over haar ervaring als Doula? Of wil je graag een ervaring met haar delen en/of haar mening ergens over weten? Je kunt hier je vraag of vragen aan haar stellen!

Liefs Gonny

Meer informatie

Bestaat altruïsme? Is een mens hiertoe in staat?
Een doula bij een geplande keizersnede. Kan dat?
Wat heb je aan een doula?
Het geboorteverslag van een Doula
Het eerste kleinkind: de blije geboorte van oma en opa!
Houding om te bevallen: Maak gebruik van de zwaartekracht
Vertrouwen, In jezelf en in de ander
Een doula kost geld
Wie betrek je bij de geboorte van je kindje?
Stel je vragen aan doula Gonny Cappers
Mijn leven als doula. Hoe is het begonnen?
Een doula bij de bevalling

Bronvermelding

Tekst: Gonny Cappers
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *