Een dagje Moviepark in Duitsland

Een dagje Moviepark in Duitsland

Enkele jaren geleden, toen Rocco nog wat jonger was, bezochten we regelmatig diverse attractieparken. Voor mijn gevoel heb ik zo’n beetje ieder attractiepark in Nederland (en omstreken) wel gezien en sommige meerdere keren. Inmiddels is Rocco een flinke puber en is het aantal jaarlijkse bezoekjes aan pretparken gedaald. Pubers hebben het immers vaak (te) druk met andere dingen, zoals chillen met vrienden of gamen. Er is echter één pretpark waarmee ik hem nog steeds een heel groot plezier kan doen en dat is een dagje naar Moviepark in Duitsland. Hiermee doe ik trouwens niet alleen Rocco een plezier, maar ook zijn vader, stiefvader en mijzelf!

Wie jarig is, trakteert

Dus besloot ik op mijn verjaardag kaarten te regelen om met z’n allen naar Moviepark te gaan. Want wie jarig is, trakteert! Dus vertrokken we begin van de week vroeg in de ochtend, om op tijd in het park te kunnen zijn. Vanaf Den Haag is de rit naar Bottrop zo’n twee-en-half uur en omdat het nu vakantieperiode is, was het lekker rustig op de weg. Binnen de aangegeven tijd, bereikten we het park. We waren duidelijk niet de enigen met dit idee, want het park was al gezellig druk toen we aankwamen.

Wat kun je verwachten in Moviepark?

Moviepark is een groot attractiepark met vertier voor groot en klein. Of je er nou met een peuter, kleuter, puber of alleen met volwassenen naar toe gaat, er is voor iedereen voldoende te beleven. Houd je van extreme activiteiten (net als Rocco)? Dan is daar bijvoorbeeld een sidderende rit met de Stark Trek: Operation Enterprise, of kun je ‘surfen’ met de Crazy surfer of je naar beneden laten vallen met The High Fall. En dit is echt nog maar een kleine greep uit het aanbod…

Houd je liever van wat milder amusement? Dan is er bijvoorbeeld The Lost Temple, de Splat-O-Spere of je kunt genieten van een 4D film in de bioscoop.

lijn groen oudersenzo
Een dagje Moviepark in Duitsland

Looney Tunes in 4D

Met de nieuwe film ‘LOONEY TUNES 4-D starring ROAD RUNNER and WILE E. COYOTE’ brengt Movie Park Germany de geliefde figuren terug op het scherm. Dit is genieten puur voor zowel fans van tekenfilmklassiekers ‘LOONEY TUNES’ van Warner Bros., maar ook voor hen die de tijdloze humor nog niet kennen. Zoals altijd jaagt Wile E. Coyote vastbesloten, maar ook tevergeefs, in de woestijn op Road Runner. Dankzij high-definition en digitale 3-D met immersieve special effects worden de bekende LOONEY TUNES-karakters tot leven gewekt en nemen ze de gasten mee op hun waanzinnige avonturen. Wile E. Coyote bouwt absurde en complexe vallen en smeedt snode plannen om Road Runner eindelijk te pakken te krijgen.

Nickelodeon

Voor de allerkleinsten is er van alles te beleven in het Nickelodeon gedeelte, waarbij ze hun helden SpongeBob, PAW Patrol of Dora kunnen ontmoeten! In dit gedeelte vind je overigens niet alleen attracties voor de kleintjes, want ook voor volwassenen (en pubers) is hier van alles te beleven. Denk bijvoorbeeld aan de (redelijk) nieuwe attractie: Excalibur. Waterplezier voor het hele gezin en wat ziet het er prachtig uit!

PAW Patrol

Onlangs is het familie-themagebied ‘Adventure Bay’ geopend. Dit gebied is gebaseerd op de gelijknamige locatie uit de kinderserie, waardoor de wereld rondom de populaire hondenhelden tot leven komt. Een nieuwe familieattractie, een speeltuin en het iconische commandocentrum. Het neemt je mee naar de wereld van de bekende helpers op vier pootjes. In ‘Adventure Bay’ gaan jong en oud op een spannende ontdekkingsreis.

PAW Patrol Adventure Tour

Gordels om en goed vasthouden: tijdens de nieuwe ‘PAW Patrol Adventure Tour’ geniet het hele gezin van een snelle off-roadrit met de vierpotige helden. Ouders en kinderen kunnen direct op een van de zes bekende reddingsvoertuigen zitten, waaronder de brandweerwagen van Marshall of de bulldozer van Rubble. Een nieuwe PAW Patrol-speelplaats in beachstijl neemt de fans mee naar de wereld van de labrador Zuma en de buldog Rubble. Aan het strand van ‘Adventure Bay’ kunnen de jonge bezoekers zich bij ‘Zuma’s Zoomers’ verheugen op beestachtig veel plezier tijdens een wilde rit met een luchtkussen.

Ook zijn er diverse fotopunten om de hondenhelden te ontmoeten en mee op de foto te gaan. Hiervoor is het geheime commandocentrum van de puppywacht omgebouwd tot nieuw herkenningspunt, aan de voet van de 15 meter hoge toren is een fotopunt en een meet-and-greet-ruimte ingericht. In het getrouw nagebouwde commandocentrum kunnen alle fans PAW Patrol van dichtbij beleven en persoonlijke souvenirfoto’s laten maken.

lijn groen oudersenzo
xxx

Spectaculaire stuntshow: ‘Crazy Cops New York’

Twee keer per dag is er de show van de Crazy Cops, een show die je absoluut gezien moet hebben. Een spectaculaire show met stuntmannen die alles uit auto’s en motoren kunnen halen. Je kijkt je ogen uit! Door al die gierende banden en ontploffingen misschien niet geschikt voor de allerkleinsten, maar absoluut een mustsee voor de rest van de familie!
De tribune is voorzien van een nieuwe lik verf, maar ook de verhaallijn van de stuntshow is doorontwikkeld en ontvangt de toevoeging‚ De kameleon. De show zit vol nieuwe stunts en voertuigen! Een show die je niet mag missen!

Leuke fotomomenten

Op diverse momenten worden er speciale fotomomenten georganiseerd. Je kunt dan (bijvoorbeeld) met Elvis Presley op de foto of met SpongeBob. Hoe leuk is dat!

Een dagje Moviepark in Duitsland

Sanitaire voorzieningen

In veel parken kan dit nog wel eens een probleem zijn. Er zijn doorgaans te weinig toiletten en vaak zijn ze ook nog eens niet zo fris. Dat is hier wel anders. Er zijn door het hele park meer dan voldoende WC’s te vinden en ze zien er ook schoon uit.

Eerste hulp

Op het terrein is een eerstehulpteam permanent aanwezig. De eerstehulppost bevindt zich in Nickland naast de Avatar Air Glider en is permanent bemand tijdens openingstijden.

Consumpties

Moviepark is één van de weinige pretparken waarbij je nog gewoon je eigen eten en drinken mag meenemen. Je kunt zo’n dagje dus net zo duur (of goedkoop) maken als je zelf wilt. Dat is fijn! Maar mocht je geen gezeul met rugzakken willen, dan is er in het park voldoende lekkers verkrijgbaar voor een goede prijs. Zo bestelden wij bijvoorbeeld een ‘gezinspizza’ waar we met vier volwassenen van hebben gegeten, voor 20 euro. Maar naast pizza en pasta, is er nog veel meer lekkers te koop. Niet alleen ongezonde dingen trouwens, maar bijvoorbeeld ook Subway-broodjes, salade’s en verse meloen.

Prijzen

De prijzen van een dagkaart verschillen per dag. Een doordeweekse dag is bijvoorbeeld goedkoper dan in het weekend. In augustus zijn de kaarten ook weer wat duurder, omdat het park dan tot later open is. Wil je het park met kleine kinderen bezoeken en het niet te laat maken, dan kun je dus beter in een goedkopere periode naar het park gaan.

Kinderen tot en met vier jaar zijn gratis en kinderen vanaf vier tot en met elf jaar genieten van een goedkoper tarief.

Je tickets vooraf online (online dagkaart: 29,50 euro, kassa dagkaart: 43,00 euro) bestellen, levert een flinke korting op! En ook als je 65 jaar (of ouder bent) kun je rekenen op een gereduceerd tarief. Het is dan wel belangrijk je bij de kassa te legitimeren.

Een dagje Moviepark in Duitsland

Babyswitch

Wanneer je als ouders het park bezoekt met een baby of peuter is het niet altijd mogelijk om samen in de attractie te gaan omdat altijd een van de ouders bij het kind moet blijven. Om niet twee keer in de rij te hoeven staan is er de ‘Baby Switch’.

All inclusive

Wil je op de dag helemaal geen omkijken naar geld hebben? Dan kun je kiezen voor ‘all inclusive’ Vanaf 26 euro kun je tot 18.00 uur onbeperkt eten en drinken. Dat is vooral handig wanneer je een paar hongerige pubers bij je hebt…
Met de persoonlijke all-inclusive armband ontvang je de hele dag eten en drinken van Coca-Cola in 5 vaste restaurants/snacks. Je ontvangt verder 50% korting op alcoholische dranken.

Meer informatie vind je op www.movieparkgermany.de

liefs Marion

Meer informatie

Welkom op het Keltfest
Dwalen in een Peppa Pig doolhof
Ervaringsverslag: Moviepark Gemany
Een dag naar de grootste speeltuin van Europa: Linnaeushof
Een dagje Duinrell in Wassenaar

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *