Ervaringsverslag van ons leuke bezoek aan Moviepark Germany

Ervaringsverslag van ons leuke bezoek aan Moviepark Germany

Het is meivakantie, Rocco is vrij dus wat ga je dan doen? Juist! Dan pak je de auto en rij je naar Duitsland voor een dagje Moviepark. We gaan met z’n vieren. Rocco, Leo (vader van Rocco), Rob en ik. Gelukkig ligt Moviepark vlak over de grens, dus echt ver rijden is het niet.

Dit is zeker niet ons eerste bezoek aan dit park, maar we kunnen er geen genoeg van krijgen. Eerlijk gezegd is dit park ons favoriet. Er is eigenlijk maar één nadeel aan dit park: één dagje is eigenlijk veel te kort!

Gunstig gestemd

Als we ernaartoe rijden is het verkeer ons gunstig gestemd. We vertrekken om 7.15 uur en we kunnen nagenoeg doorrijden. Alleen bij Utrecht hebben we een klein oponthoud van een paar minuten. Ruimschoots op tijd komen we bij Moviepark aan. Sterker, de deuren zijn op dat moment nog gesloten. Helaas zijn de weergoden wat minder ruimhartig. Of juist wel, het is maar hoe je het bekijkt. Het water valt in ieder geval behoorlijk naar beneden. We besluiten even in de auto te wachten totdat Moviepark haar poort opent.

Warm ontvangst door Marylin Monroe

Bij binnenkomst worden we direct verwelkomt door de legendarische Marylin Monroe. Natuurlijk gaan mijn mannen met haar op de foto. Zelfs Rocco – normaal niet zo’n fotoobject – loopt deze schone niet voorbij. Na het fotomoment doen we direct de Bermuda Triangle aan. We zijn toch al nat van de regen, dus die paar extra druppels water van deze attractie, kunnen er ook nog wel bij. Het geeft ook niet, want als je uit de attractie komt kun je in een warmtedroger al je kleding weer laten drogen. Dat is fijn, want zo warm is het niet.

lijn groen oudersenzo
Ervaringsverslag van ons leuke bezoek aan Moviepark Germany

Star Trek

Eenmaal De Bermuda Triangle overleefd, valt Rocco zijn oog op een enorme achtbaan. Daar moet en zal hij in! Het blijkt een van de nieuwere attracties zijn, Star Trek. Rocco sleept zijn vader direct mee. Rob en ik zoeken liever ons vertier in wat rustigere attracties. Dat gebuitel over de kop, hoeft voor ons niet zo. Rocco kan er echter geen genoeg van krijgen en weet iedere keer zijn vader ook zo gek te krijgen.

The Walking Dead Break out

Nou ja, rustig… Dat is misschien een tikkeltje overdreven. Rob en ik gaan namelijk naar de attractie The Walking Dead Break out. Deze attractie zit niet bij de entreeprijs in. Per persoon betaal je 6 euro extra. Het weerhoudt ons echter niet om er naar toe te gaan. Ook trekken we ons niks aan van de waarschuwingen. De attractie is voor 16 jaar en ouder.
Ik ga natuurlijk niks verklappen wat je te wachten staat, want dat zou zonde zijn. Maar wij hebben er in ieder geval van genoten. En ja, ik heb de hand van Rob héél stevig vastgehouden.

lijn groen oudersenzo
Ervaringsverslag van ons leuke bezoek aan Moviepark Germany

Nickelodeon

Moviepark kent vele attracties en er is volop plezier te vinden van klein tot groot. Natuurlijk is het voor de kleintjes genieten in het Nickelodeon gedeelte. Maar niet alleen de allerkleinsten zullen het hier naar hun zin hebben, er is ook veel te beleven voor de wat oudere kinderen of zelfs volwassenen. In dit gedeelte gaat het er echt niet alleen maar mak en braaf aan toe!

Wilde Westen

En wat dacht je van het Wilde Westen! De gebouwen zien er prachtig en volledig in stijl uit. Rob krijgt direct ideeën om een veranda aan zijn huis te bouwen. Als ik door de Van Helsing shop loop, ben ik blij dat Rocco met zijn vader aan de buitel is. Hij had op zeker de hele winkel willen leeg kopen. Hoe meer skulls, hoe beter, wat hem betreft.

Ervaringsverslag van ons leuke bezoek aan Moviepark Germany

Vele fotomomenten

Het park kent vele fotomomenten, hartstikke leuk om gebruik van te maken als herinnering voor later. Gelukkig laat Rob zich makkelijk overhalen om model hiervoor te staan. Ach, als professioneel auteur draait hij daar natuurlijk zijn hand niet voor om.

Fantastische show

De Grazxy Cops New York show is werkelijk fantastisch. Wat een geweldige stuntmannen! Je houdt steeds je hart vast, maar het gaat gelukkig allemaal goed. De geur van brandend rubber vult al snel je neusgaten en je springt van je stoel bij de ontploffingen. Wat een spektakel. Als je het park bezoekt, mag je dit absoluut niet missen.

Teveel te beleven

We hebben van alles gedaan, gezien en beleefd. Met elkaar, los van elkaar en toch hebben we niet alles kunnen zien. We hebben genoten van de 4D film (Ice Age), de shows en diverse attracties. Aan het einde van dag duizelde het van alle indrukken en belevenissen. Gelukkig ging de terugreis weer net zo voorspoedig als de heenreis, zodat we na zo’n 2 uur en 15 minuten, terug in Den Haag waren. Rocco inmiddels heerlijk slapend op de achterbank…

Een greep uit onze belevenissen

lijn groen oudersenzo
Ervaringsverslag van ons leuke bezoek aan Moviepark Germany

Praktische info

Tickets

Online: vanaf 26,90 euro
Aan de kassa: vanaf 39,50

Kinderen onder de 4 jaar mogen gratis het park in. Er is een korting voor mensen vanaf 65 jaar. Hiervoor is wel een legitimatie noodzakelijk. Op zondag is het voor 65-jarige zelfs nóg goedkoper.

Meer informatie vind je op www.movieparkgermany.de

Wij hebben het erg naar onze zin gehad en hopen snel weer terug te gaan!

liefs Marion

Meer informatie

Een dagje Moviepark in Duitsland

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *