De nieuwste boeken – juli 2019

De nieuwste boeken – juli 2019

Een goed boek is natuurlijk altijd welkom, maar in de vakantieperiode heb je doorgaans net wat meer tijd om te lezen. Ik vind het heerlijk om met een goed boek buiten te zitten. Genietend van het mooie weer, beentjes omhoog en een heerlijk koel drankje binnen handbereik. Je hebt dan geen kind meer aan mij. Voor mij is dat de perfecte invulling van ‘me-time’. Eigenlijk zou ik dat veel vaker moeten doen, maar tijdens het normale ritme is daar praktisch nooit tijd voor. Nee, dat zeg ik eigenlijk verkeerd, want eigenlijk gún ik mijzelf daar nooit voldoende tijd voor. Stom eigenlijk, maar er is altijd wel iets te doen waardoor ik geen rust in mijn hoofd heb om mij te concentreren op een goed boek.

Loskomen van mijn werk

In de vakantie kan ik loskomen van mijn werk, waardoor het veel makkelijker gaat. Doorgaans heb ik wel altijd een laptop bij me (je weet maar nooit), maar ik probeer hem eigenlijk niet of nauwelijks aan te raken. Tijdens de vakantie probeer ik zoveel mogelijk mijn rust te pakken en daar hoort voor mij een boek bij. Dat mag een spannend boek zijn, maar het kan ook een inspirerend boek zijn. Heerlijk om mijzelf op die manier weer op te laden.

lijn groen oudersenzo
De nieuwste boeken – juli 2019

Rustgevender voor je ogen

Lezen is niet alleen een ontspannende of inspirerende bezigheid, maar voor kinderen ook nog eens hartstikke goed. Hun woordenschat wordt vergroot en laten we eerlijk zijn, het is veel rustgevender voor de ogen en hersenen om te lezen dan al die schittering van bewegende pixels. Begrijp me niet verkeerd, ik vind namelijk dat gamen prima moet kunnen, het hoort er nou eenmaal bij, maar dat neemt niet weg dat ik ook van mening ben dat het goed is om het met elkaar af te wisselen. Maar ja, welk boek koop je dan voor je kind?

Daarom behandel ik hier de nieuwste boeken. Voor je zoon, dochter, partner en voor jou! Ik wens jullie in ieder geval heel veel leesplezier!

lijn groen oudersenzo
De nieuwste boeken – juli 2019

Ontspannen kinderen

Als je dan toch lekker in het zonnetje zit, kan dit boek je wellicht inspireren zodat je kinderen lekker in hun vel komen te zitten (of blijven zitten) door mindfulness activiteiten.
Stress- en gedragsstoornissen komen vaak voor bij kinderen, die steeds meer gebombardeerd worden door marketingcampagnes, geconfronteerd worden met school- groepsdruk en de stress van de volwassenen om hen heen kunnen waarnemen.

Mindfulness en meditatie kunnen kinderen helpen deze spanningen te herkennen en het hoofd te bieden, door slechte gevoelens los te laten en middels eenvoudige hulpmiddelen voor de rest van hun leven met spanning en stress om te leren gaan. In dit praktische en inspirerende boek laat Lorraine Murray ouders, leerkrachten en jeugdwerkers zien hoe ze leuke en rustige meditatiesessies met kinderen kunnen houden.

Dit boek is zowel geschikt voor beginners als voor mensen met enige ervaring met ontspannings- en meditatietechnieken. Het boek biedt al het nodige advies om sessies met kinderen te houden, en moedigt de lezer aan om zijn of haar eigen methoden te ontwikkelen om kinderen te helpen zich rustiger, gelukkiger en vrediger te voelen.

Mijn mening

Een inspirerend boek met praktische tips. Als je meer rust in je leven wilt brengen, kan dit boek uitkomst bieden. In het boek vind je onder andere meditaties rond dagelijkse activiteiten voor drukke gezinnen of ideeën voor stiltesessies voor (bijvoorbeeld) op school. Ook staan er handige methoden in beschreven om te aarden en balans te vinden voor kinderen met ADHD.

Dit boek is niet alleen goed geschikt voor ouders, maar ook voor leerkrachten en jeugdwerkers. Het is helder geschreven en erg informatief.

Specificaties ‘Ontspannen kinderen’

Titel Ontspannen kinderen
Uitgeverij Christofoor
Auteur Lorraine Murray
Aantal pagina’s 160
Prijs 13,00 euro
ISBN9789060388587
Bestel direct Bol.com
lijn groen oudersenzo
De nieuwste boeken – juli 2019

Wat nou als het ook anders kan?

Ja, stel je voor! Maar hoe dan? Een mens gaat vaak standaard in de ‘automatische piloot’. Zo werken je hersens nou eenmaal. Zij kiezen voor de makkelijkste weg en dat is doorgaans die weg die al helemaal platgelopen is. Daarom blijf je vaak doen wat je altijd deed. Maar stel je voor dat je het gewoon eens anders zou gaan doen? Ben je bang voor de mening van anderen, en pas je je daarom continu aan zodat je maar geen kritiek krijgt?

Mindsetcoach Janne Schuijn helpt je in dit boek brutaal eerlijk te worden naar jezelf. Het leven is immers geen generale repetitie. Hoe wil jij op je leven terugkijken wanneer je op je sterfbed ligt?
Veel mensen denken dat we nu eenmaal zijn hoe we zijn en het daarmee moeten doen. Janne laat zien dat dat niet hoeft; je kunt leren dealen met alle vastgeroeste patronen en overtuigingen die jou op dit moment tegenhouden voluit te leven.

Verwacht geen zweverig boek, want daarvoor is Janne Schuijn veel te nuchter. Wat je wel kunt verwachten is tips hoe je (bijvoorbeeld) van je perfectionisme af kunt komen, je uitstelgedrag of je gepieker. Je kunt ontdekken waarom voor jezelf kiezen niet egoïstisch is (maar soms wel lastig).

Mijn mening

Eigenlijk kun je er niets aan doen dat je steeds maar weer in die valkuil stapt van die automatische piloot en dus ook steeds opnieuw in dezelfde fouten maakt. Maar als je weet hoe het werkt, kun je er natuurlijk wel mee aan de slag. Dit boek kan een inspiratie voor je zijn om het gewoon eens op een andere manier te proberen. En waarom niet? De kans is klein dat je er slechter van zal worden. Integendeel. Het zou wel eens heel verfrissend kunnen zijn!

Absoluut een aanrader en erg fijn geschreven! Janne weet het erg praktisch te brengen waardoor de tips ook in jouw leven toepasbaar zijn.

Specificaties ‘Wat nou als het ook anders kan?’

Titel Wat nou als het ook anders kan?
Uitgeverij Lev.
Auteur Janne Schuijn
Aantal pagina’s 224
Prijs 20,99 euro
ISBN9789400510913
Bestel direct Bol.com
lijn groen oudersenzo

Jaar planner – Leven met seizoenen

Het schooljaar 2018-2019 zit er (bijna alweer) op! Sommige gezinnen zijn al op vakantie, anderen zijn druk bezig met de voorbereidingen hiervan. Ruim voor het nieuwe schooljaar weer begint, ligt er al een nieuwe jaar planner klaar voor het schooljaar 2019 – 2020. Je kunt er maar beter op tijd bij zijn, want de vakantie vliegt ongetwijfeld voorbij en voor je het weet heb je hem toch echt alweer nodig!

De jaarplanner biedt: een weekcalendarium van juli 2019 t/m augustus 2020, twee weken tegelijk in beeld en maandoverzicht, veel schrijfruimte voor elke dag (ochtend, middag, avond, notities), een inspirerende bewaarpagina aan het begin van elke maand, tips & moois over opvoeden, buiten en binnen zijn & prikkelende quotes, handige hulp om privéplanning en schoolzaken te combineren en volop aandacht voor de jaarfeesten en de seizoenen!

Mijn mening

De planner is niet alleen rete handig voor al die gezinsafspraken (clubjes, schoolactiviteiten, feestdagen, verjaardagen, et cetera) maar hij ziet er ook nog eens heel mooi uit. De indeling ‘ochtend – middag – avond’ is erg handig en bij ieder weekoverzicht vind je praktische informatie. Bijvoorbeeld over feesten in die periode of wat er geoogst kan worden.

Absoluut een musthave voor jonge gezinnen! In één oogopslag zie je namelijk wat er allemaal gedaan moet worden. En dat kan erg handig zijn!

Specificaties ‘Jaarplanner 2019/2020 Leven met de seizoenen’

Titel Jaarplanner 2019/2020 Leven met de seizoenen
Uitgeverij Christofoor
Auteur Manon Berendse
Aantal pagina’s
Prijs 17,95 euro
ISBN 9789060388686
Bestel direct Bol.com
lijn groen oudersenzo
De nieuwste boeken – juli 2019

Escape Room puzzels

Voor deze breinbrekers hoef je niet de deur uit en ook hoef je het spel ‘Escape Room’ niet in huis te halen. Met dit boek kun je voorlopig heel wat uren zoet zijn. Mocht het je lukken om alles op te lossen, dan ben jij natuurlijk de held in een echte Escaperoom, want dan los je de puzzels daar ongetwijfeld ook in no time op!

In Escape room puzzels staan tien ‘rooms’ waar je je een weg uit moet puzzelen. Elke kamer is speciaal ontworpen om je het populaire escape roomgevoel op papier te geven en heeft meerdere lagen van interactieve puzzels waarmee je Adam kan bevrijden en door kan gaan naar de volgende kamer… voor de tijd om is!

Mijn mening

Een gaaf concept voor tieners, pubers en volwassenen. Jammer dat de vertaalslag hier en daar ten koste is gegaan van de puzzels, waardoor sommige puzzels lastig (of zelfs niet) goed zijn op te lossen. Het boek ziet er fraai uit, maar het is echt heel jammer dat de tekst niet iets beter is gecontroleerd, want dat is juist bij dit soort boeken enorm belangrijk. Het is immers vreselijk frustrerend wanneer een puzzel hierdoor niet is op te lossen. Jammer, want het concept is natuurlijk hartstikke leuk!

Specificaties ‘Escape Room puzzels’

Titel Escape Room puzzels
Uitgeverij BBNC
Auteur James Hamerj-Morton
Aantal pagina’s 224
Prijs 19,95 euro
ISBN 9789045324135
Bestel direct Bol.com
lijn groen oudersenzo
De nieuwste boeken – juli 2019

Hoe vang je een mummie?

De boeken van Geronimo Stilton blijven hartstikke leuk en zo ook dit ‘samenleesboek’. Een boek voor de beginnende lezer.

Samen een boek lezen is niet alleen erg gezellig, het is ook stimulerend voor kinderen en het bevordert het taalbegrip! In dit boek kan de beginnende lezer op elke pagina een paar zinnetjes van de voorlezer overnemen (op AVI-niveau M3).

In Hoe vang je een mummie? wordt er een verdacht pakketje bezorgd op het Schedelslot, het kasteel van de familie Duistermuis. Wat zou het kunnen zijn? Iedereen denkt dat het beter is het pakket dicht te laten, maar Grap en Grol maken het stiekem toch open. En daarmee laat de ondeugende tweeling … de mummie van een Egyptische prinses vrij. En wat voor een! Ze joelt en ze schreeuwt en richt alleen maar ellende aan in de Vallei der IJdele Vampiers. De enige manier om haar tot bedaren te brengen is om haar verliefd te laten worden. Maar hoe dan? Dan krijgt Duifje plots een idee als ze naar Geronimo kijkt …

Mijn mening

De Wakkere muis maakt lezen wel heel erg leuk! Ik zou willen dat deze boeken er in mijn tijd waren geweest. Hier wordt iedereen toch enthousiast van? Een speelse vormgeving, mooie illustraties en een spannend verhaal. Ik heb al heel wat boeken van deze journalistieke muis in handen gehad en eigenlijk kan ik er nog steeds geen genoeg van krijgen. De wakkere muis snapt hoe ze kinderen enthousiast kunnen krijgen om te gaan lezen!

Specificaties ‘Hoe vang je een mummie’

Titel Hoe vang je een mummie
Uitgeverij De Wakkere Muis
Auteur Geronimo Stilton
Aantal pagina’s 119
Prijs 13,50 euro
ISBN 9789085925149
Bestel direct Bol.com
lijn groen oudersenzo
De nieuwste boeken – juli 2019

Het paardenknutselboek

Een knutselboek voor de paardenliefhebber! De grote vakantie is natuurlijk de perfecte tijd om met dit boek aan de slag te gaan. Met prachtige en eenvoudig te maken knutsels, tekeningen en baksels. Maak bijvoorbeeld je eigen uitnodigingen voor een paardenfeestje of leuke verjaardags-paardencadeautjes. Tover je kamer om in een echte paardenkamer, maak je eigen rozetten en linten voor je paard en natuurlijk voor jezelf! Bak de lekkerste koekjes en cakejes en andere lekkernijen voor jezelf of voor je paard.

Pia Deges, bekend van de bestseller Het unicorn knutselboek, laat je in Het paardenknutselboek zien hoe je de mooiste knutsels kunt maken, met heldere stap-voor-stap uitleg die zelfs voor de jongste paardenfans goed te volgen is. Ze geeft bovendien tal van tips over de te gebruiken materialen zoals stof, boetseerklei en papier-maché. Het paardenknutselboek is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Mijn mening

Als kind was ik al dol op knutselboeken. In dit boek vind je naast hartstikke leuk knutsels (en uitleg) ook tips over de te gebruiken materialen. Dat vind ik zelf erg prettig, want ik mag het dan allemaal leuk vinden, echt knutselhandig ben ik niet. Een beetje hulp is dus welkom. Een absolute aanrader voor de vakantie!

Specificaties ‘Het paardenknutselboek’

Titel Het paardenknutselboek
Uitgeverij Karakter Uitgevers
Auteur Pia Deges
Aantal pagina’s 64
Prijs 14,99 euro
ISBN 9789045216348
Bestel direct Bol.com
lijn groen oudersenzo
De nieuwste boeken – juli 2019

Het paardenpraat TV-vakantieboek

Zo aan het begin van de grote vakantie, mag een vakantieboek natuurlijk niet ontbreken. Wederom voor de paardenliefhebber is dit vakantieboek van Paardenpraat TV.
PaardenpraatTV is het zeer succesvolle YouTubekanaal voor iedereen die gek is op paarden. Het bereik van de filmpjes van PaardenpraatTV is enorm en de inhoud ervan wordt door jong en oud als zeer deskundig ervaren.

Het PaardenpraatTV-vakantieboek is hét vrijetijdsdoeboek voor iedere paardenliefhebber. Met natuurlijk heel veel informatie over paarden en hun verzorging, maar ook tips en trucs, verhaaltjes, kleurplaten, spelletjes, puzzels en nog heel veel meer! Inclusief interviews met beroemde ruiters en amazones. Een boek dat je met elk weertype zal vermaken: binnen of buiten, met dit vakantieboek heb je altijd wat te doen!

Mijn mening

Een perfect boek voor de regenachtige middag! En die zullen er in de vakantie ongetwijfeld ook zijn. Dit boek staat vol met leuke dingen, zoals verhaaltjes, kleurplaten, recepten, knutselwerkjes en nog veel meer. Het boek is afwisselend en veelzijdig en staat vol leuke weetjes, spelletjes en activiteiten. Met dit boek heb je altijd wat te doen!

Specificaties ‘Paardenpraat TV vakantieboek’

Titel Paardenpraat TV vakantieboek
Uitgeverij Karakter Uitgevers
Auteur Britt Dekker en Esra de Ruijter
Aantal pagina’s 96
Prijs 16,99 euro
ISBN 9789045217154
Bestel direct Bol.com
lijn groen oudersenzo
liefs Marion

Meer informatie

Uitleg van het AVI-systeem
De bijzondere boeken van Mo’s Daughters
De nieuwste kinderboeken – september 2019
Nieuwste boeken – september 2019

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *