De nieuwste kinderboeken – september 2019

De nieuwste kinderboeken – september 2019

Vorige week bespraken we al de nieuwste boeken voor volwassenen, deze week zijn de kinderboeken aan de beurt. Want ook voor de kids zijn er weer hartstikke leuke boeken bijgekomen! De herfstperiode leent zich perfect om de gezelligheid weer binnen te zoeken en weg te dromen met een goed boek. Boeken om zelf te lezen, maar door mama of papa te worden voorgelezen, is minstens net zo leuk!

Selectie

Het aanbod nieuwe boeken is natuurlijk veel groter dan wat we hier gaan bespreken, maar het is onmogelijk om alle nieuwe kinderboeken te bespreken. Dus ik maakte de volgende selectie:

lijn groen oudersenzo
De nieuwste kinderboeken – september 2019

Hoe verstop je een leeuw?

Hoe verstop je een leeuw in huis? Het is niet makkelijk en je moet heel erg je best doen! Want mama’s en papa’s kunnen wel eens gek gaan doen als ze een leeuw in huis zien. Zal het Lisa lukken om haar leeuw verborgen te houden?
‘Hoe verstop je een leeuw’ is een stevig kartonboekje voor kinderen tot vier jaar. Doordat het zo stevig is uitgevoerd, is het boekje ook geschikt om door kinderen zelf bekeken te worden. De afbeeldingen zijn zo schattig, dus dit doen ze waarschijnlijk graag.

De illustraties bieden veel details om het lezen minder statisch te maken. Je kunt er zelf nog van alles bij vertellen. Het kan, maar het hoeft natuurlijk niet. Als je moe bent of gewoon wat minder creatief, kun je natuurlijk ook volstaan met het voorlezen van het verhaaltje. In dit geval een verhaal met een moraal: Onbekend maakt onbemind! Want leeuwen kunnen ook heel lief zijn!

Specificaties “Hoe verstop je een leeuw?”

TitelHoe verstop je een Leeuw?
UitgeverijDeltas
AuteurHelen Stephens
IllustratratorHelen Stephens
Aantal pagina’s32
Prijs14,95 euro
ISBN9789044753622
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
De nieuwste kinderboeken – september 2019

Ik leer lezen stickerboek “Roos wil een dier”

Dit vrolijke verhaal is speciaal geschreven voor kinderen die leren lezen. Je kind leest de tekst en vult hem aan met één van de vele kleurrijke stickers die erbij zitten. Sommige woorden zijn namelijk vervangen door een tekening waarop een sticker geplakt moet worden. Vaak gaat het om iets moeilijkere woorden, maar dankzij die tekeningen kan je kind dit verhaal toch al helemaal zelf lezen!

Met dit stickerboek wordt op een leuke manier de leesvaardigheid ontwikkeld. Er zitten in het boekje maar liefst 100 stickers die vaker te gebruiken zijn. Het boekje (AVI M3) sluit goed aan bij het leesniveau halverwege groep 3. Een leuke manier om je kind te helpen om zijn woordenschat te vergroten. Leuk en vooral erg leerzaam!

Specificaties “Ik leer lezen stickerboek – Roos wil een dier”

Titel Ik leer lezen stickerboek “Roos wil een dier”
UitgeverijDeltas
AuteurAnnemarie Bon
IllustratorEsther van den Berg
Aantal pagina’s28
Prijs6,95 euro
ISBN9789044754940
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
De nieuwste kinderboeken – september 2019

Eerste reken spelletjes

Dit boek is bedoeld om te helpen bij de leerstof die kinderen op school leren. Ouders kunnen hun kind helpen door ze aan te moedigen om alle puzzels te proberen, ook de puzzels die (te) moeilijk lijken. Laat ze de antwoorden op een los blad schrijven of de puzzels direct in het boek oplossen. Zo leren kinderen om op een leuke, speelse manier het rekenen onder de knie te krijgen.

In het boek staan diverse uitdagende en leuke spelletjes die de rekenvaardigheden op een leuke manier kunnen bevorderen. Denk bijvoorbeeld aan tellen, eerlijk delen en verschillende vormen. De illustraties zijn vrolijk gekleurd en zien er uitnodigend uit. Het boek staat vol handige tips waarmee je je kind kunt ondersteunen. De speelse rekenoefeningen zijn geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.
Achterin het boek staan de oplossingen vermeld.

Specificaties “Eerste Reken spelletjes”

TitelEerste Reken spelletjes
UitgeverijDeltas
AuteurAmanda Enright
AuteurAmanda Enright
Aantal pagina’s96
Prijs9,95 euro
ISBN9789044755022
Bestel direct
lijn groen oudersenzo
De nieuwste kinderboeken – september 2019

Tekenplezier op ruitjespapier

Met dit handige tekenboek leer je op ruitjespapier de mooiste tekeningen maken. Vakje voor vakje ontstaan de leukste figuren: een lief hondje, een stoere bulldozer of een mooie vlinder. Aan het begin van elke opdracht vind je de moeilijkheidsgraad van de tekening. En met de handige vakjesteller kan het helemaal niet meer misgaan!

Misschien is jouw zoon of dochter een Picasso in dop en heeft het helemaal geen hulp meer nodig, maar de meeste kinderen kunnen vaak nog wel een duwtje in de rug gebruiken op gebied van tekenen. Aanleg voor tekenen is doorgaans bij de geboorte al mee gegeven, maar je kunt het lot natuurlijk wel een handje helpen. Met dit tekenboek bijvoorbeeld. Want aan de hand van duidelijke voorbeelden en de ruitjes op het papier, lukt het iedereen om leuke tekeningen te maken. Hartstikke leuk om te doen en altijd met een fantastisch resultaat.

Specificaties “Tekenplezier op ruitjespapier”

TitelTekenplezier op ruitjespapier
UitgeverijDeltas
AuteurCarin Mauch en Daniela Luibrand
AuteurCarin Mauch en Daniela Luibrand
Aantal pagina’s64
Prijs12,95 euro
ISBN9789044755053
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
De nieuwste kinderboeken – september 2019

Hoe bij uit vliegen ging

De geit Leila en de haas Georgy zijn de beste vrienden. Op een mooie ochtend vliegt Leila ineens weg en neemt in haar vlucht per ongeluk de bij Bij met zich mee, helemaal naar zee. Georgy blijft alleen en verdrietig achter. Leila is niet zo’n heel goede vlieger en als ze in de problemen komt is daar gelukkig een duif die haar komt redden. Als ze eindelijk weer thuis is, blijkt Georgy haar te zijn gaan zoeken. Samen met Filiz de ezel schuilt ze in een hut tegen storm en regen en wacht wat komen gaat.

“Hoe Bij uit vliegen ging” is een prentenboek voor kinderen vanaf 4 jaar. Het is het debuut van Lydia Barends die inmiddels aan een volgend boek werkt, Mr Bulut en de dieren.

De illustraties in dit boek zijn zo mooi uitgewerkt dat je ernaar kunt blijven kijken. Op iedere pagina vind je een nieuwe prent. Een verhaal over avontuur, vriendschap en verdriet. Georgy blijft verdrietig achter als Leila is verdwenen. Gelukkig komt uiteindelijk alles weer goed.

Specificaties “Hoe Bij uit vliegen ging”

Titel Hoe Bij uit vliegen ging
Uitgeverij De Harmonie
Auteur Lydia Barends
Auteur Lydia Barends
Aantal pagina’s 64
Prijs 17,50 euro
ISBN 9789463360777
Bestel direct Bol.com
lijn groen oudersenzo
liefs Marion

Meer informatie

Hoe oefen je begrijpend lezen? Tips & tricks!
De dag van het kinderboek
Uitleg van het AVI-systeem

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

#spon Met dank aan Uitgeverij Deltas en Uitgeverij De Harmonie.

De nieuwste kinderboeken – september 2019
lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *