De lente: hét seizoen waar we allemaal naar uitkijken

De lente: hét seizoen waar we allemaal naar uitkijken

Het is weer lente: het seizoen waar we massaal naar uitkijken. Na die koude, donkere wintermaanden is de lente letterlijk een verademing. De dagen worden langer, vogels bezingen ons vrolijk als we ‘s ochtends wakker worden en allerlei kleurrijke, wilde bloemen springen levendig uit de grond. Ook krijgen we onze dagelijkse dosis vitamine D weer op de natuurlijke manier binnen (hallo, zonnestraaltjes!) en trekt dat winterdipje langzaam maar zeker op. Wij geven je een paar goede redenen om de lente met volle overgave te omarmen.

Met korting op stap in de meivakantie!

Winterdip

Ruim een miljoen mensen hebben last van een winterdipje of zelfs van een winterdepressie. Je kunt je lusteloos en prikkelbaar voelen en sneller vermoeid zijn. Wetenschappers denken dat de oorzaak van een winterdipje- of depressie een tekort aan licht is gedurende de wintermaanden.
Ook zijn de dagen korter, waardoor je biologische klok ontregeld raakt. Goed nieuws: deze symptomen verdwijnen als sneeuw voor de zon zodra de lente aanbreekt.

Voorkom een winterdip!

Effect op de kinderen

De lente heeft niet alleen een positief effect op volwassenen: ook onze kinderen zijn dol op de lente. Er kan langer buiten gespeeld worden, de pretparken openen hun deuren weer en ze komen minder vaak doorweekt van de regen aan als ze de fiets pakken naar school, muziekles of voetbaltraining.
Net als wij zijn onze kinderen in de lente vrolijker en meer uitgelaten. Ze hebben meer zin in school en een beter humeur. Kortom: ze zijn het zonnetje in huis!

Adressenlijst attractieparken
De lente in ons bol! Wat is er te doen?

lijn donker geel oudersenzo
De lente: hét seizoen waar we allemaal naar uitkijken
lijn donker geel oudersenzo

De lenteschoonmaak

Onlosmakelijk met elkaar verbonden: de lente en de grote schoonmaak. Je kunt plotseling de onbedwingbare behoefte krijgen om die kasten eindelijk eens te herorganiseren, de ramen te zemen of de keuken grondig uit te mesten. Ook kun je opeens zin krijgen om je huis opnieuw in te richten. Want de bank zou in die andere hoek eigenlijk nóg beter staan. En die mooie buffetkast komt echt véél beter tot z’n recht tegen die andere muur.

Aan de lenteschoonmaak

Erop uit met het gezin

De lente is bij uitstek het gezin om er lekker op uit te gaan met je gezin. Maak op een mooie dag een fietstocht inclusief picknick of ga bij hogere temperaturen lekker naar het strand of buitenzwembad. Ook zijn de ijssalons weer open, en dat is niet alleen leuk voor onze kinderen. Ook wij volwassenen zeggen geen nee tegen een paar bolletjes ambachtelijk ijs. Even ontspannen zonder kids? Geniet dan met je vriendinnen, partner of collega’s van een ijskoud biertje op een zonovergoten terrasje. Of relax gewoon lekker op je ligstoel in de tuin en lees eindelijk dat spannende boek waar je eigenlijk nooit aan toe komt eens uit.

Adressenlijst zwembaden
Tips voor een geslaagde picknick
Juja: UV beschermende zwemkleding van gerecyclede petflessen

Weg met die winterjas!

Je winterjas hangt waarschijnlijk alweer even in de kast. Die heb je voorlopig immers niet meer nodig! Je wintergarderobe heeft plaatsgemaakt voor luchtige topjes, shorts, sierlijke jurkjes en elegante sandaaltjes. Zo lopen we er gelijk wat florissanter bij!

lijn donker geel oudersenzo
De lente: hét seizoen waar we allemaal naar uitkijken
lijn donker geel oudersenzo

We zijn weer iets dichter bij de zomer

Misschien wel het leukste aan de lente: we zijn weer een ietsepietsje dichter bij de zomer. Tijd om alvast die zonvakantie voor het hele gezin te boeken. Of aan die bikini body te werken door lekker te gaan hardlopen in het lentezonnetje. Of je vast te verheugen op al dat zoete, sappige zomerfruit dat straks weer volop te verkrijgen is. Denk aan aardbeien, watermeloen, frambozen en bosbessen. En dat is dan gelijk weer goed voor die bikini body!

Genieten

Maar het beste advies dat we jou en je gezin kunnen geven: geniet van elk moment!
Laat je inspireren door dit geweldige seizoen en laat de heerlijke lentegeuren, zingende vogels, kleurrijke krokussen en lange, zonnige dagen je in vervoering brengen!

Liefs Amber

Extra informatie

Met korting op stap in de meivakantie!
10x leuke dingen doen met het hele gezin
Juja: UV beschermende zwemkleding van gerecyclede petflessen
5 geweldige gezinsuitjes waar je gegarandeerd lentekriebels van krijgt
De lente in ons bol! Wat is er te doen?
Pas op voor de berenklauw
Verzameling songteksten kinderliedjes over de lente
Aan de lenteschoonmaak
Baby in de zon, maar hoe bescherm je hem?
Tips: Hoe raak je je kind niet kwijt?
Najaarsblues of Herfstdip
Voorkom een winterdip!
Adressenlijst attractieparken
De leukste uitstapjes met (kleine) kinderen
Tips voor een geslaagde picknick

Bronvermelding

© afbeelding: 123rf.com

lijn oudersenzo met hartje
BabyBaby

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *