De laatste babytrends

Nee, we gaan je niet vertellen hoe je jouw spruit moet kleden zodat hij echt de állerhipste baby van het kinderdagverblijf wordt. Deze babytrends gaan over zaken als speelgoed, accessoires en het interieur van de babykamer. Wat kan in 2019 écht niet meer? En wat zijn juist de absolute musthaves voor je beeb? Lees snel verder!

De laatste babytrends

Tipi tent

Vorig jaar was de tipi tent ook al waanzinnig populair. Deze babytrend zet dit jaar dan ook gewoon door. Een hippe tipi tent is heel leuk voor kindjes die kruipend de wereld ontdekken en behoefte hebben aan een fijn plekje om zich even terug te trekken of te spelen. Daarnaast staat zo’n mooi exemplaar ook gewoon heel leuk (en Instaproof, voor de mamabloggers onder ons) in de woonkamer. Tipi tenten zijn verkrijgbaar in diverse mooie designs. Is je kindje jonger dan 3 jaar? Laat hem of haar dan niet alleen in de tent, maar blijf in dezelfde ruimte en houd een oogje in het zeil.

Scandinavische kinderkamer

Ook de Scandinavische kinderkamer is een trend die al een langere tijd onvermoeid doorzet. Rustige, witte muren, houten meubelen en een strakke vormgeving sieren deze trend. Een Scandinavisch interieurontwerp ondersteunt de 3 R’s waar je kindje zo’n behoefte aan heeft: rust, reinheid en regelmaat. In een dergelijke babykamer komt je baby echt helemaal tot rust gedurende zijn middagslaapjes en de nachten.

Ook duurzaamheid is een hot item anno 2019. Een Scandinavische babykamer is makkelijk duurzaam in te richten. Door te kiezen voor houten meubelen die zijn gemaakt van hout uit duurzaam beheerde bossen (of beter nog: lokaal hout) draag je een steentje bij aan een milieuvriendelijke samenleving.

Hippe draagzak

Draagzakken en draagdoeken zijn het helemaal anno 2019. Ze zijn in sommige situaties handiger dan een kinderwagen. Een bijkomend voordeel is dat je kindje in een draagzak- of doek heel dicht bij je is: je spruit ruikt je geur en voelt je hartslag. Net zo vertrouwd als toen hij of zij nog in de baarmoeder rond dobberde, dus! Het is zeker het overwegen waard om een fijne draagzak aan te schaffen. Tegenwoordig zijn dergelijke zakken en doeken in allerlei hippe designs verkrijgbaar.

Snel last van je rug? Of heb je tijdens je zwangerschap last gehad van bekkeninstabiliteit? Schaf dan een ergonomische draagzak aan. Deze geeft zowel jou als je beeb een degelijke ondersteuning en zacht comfort.

Zelf babyvoeding maken

Zoals we al even lieten vallen is duurzaamheid een belangrijk thema in 2019. Ook gezonde voeding past hier prima bij. Je wilt je kindje natuurlijk de allerbeste start geven. Het kan echt geen kwaad om je mini zo nu en dan een kant-en-klaar fruit- of groentehapje te geven wanneer je een dagje op stap bent, maar beter is het natuurlijk om zelf babyvoeding te maken. Dit is dan ook helemaal hip! Vooral hapjes met kekke combinaties zoals pastinaak & peer doen het goed bij de kindjes. Ook is het trendy én gezond om vergeten groenten zoals postelein, koolraap en snijbiet te gebruiken in de hapjes.

Educatief babyspeelgoed

Ook educatief babyspeelgoed doet het dit jaar goed. Dat is niet alleen trendy, maar ook nog eens goed voor je baby. Het merk V-Tech staat erom bekend dat het leuk en leerzaam speelgoed voor baby’s en jonge kinderen produceert. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Woezel & Pip babytablet van dit gave merk? Daarnaast is ook de leerkubus van het merk erg populair bij baby’s & hun ouders. Ook speelgoed van hout is ontzettend hip dit jaar, met name omdat het goed aansluit bij het thema duurzaamheid.

Welke babytrend vind jij het leukst? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

Liefs Amber

Meer informatie

Met deze gouden tips scoor je trendy low-budget babykleding!
Herinneringsdoos, om tastbare herinneringen op een bijzondere manier te bewaren
Babymaten, welke maten heeft mijn baby?
Handig zo’n luiertas! Maar wat stop je erin?
Bekkeninstabiliteit. Hoe ga je hiermee om?
Doe-het-zelf ideeën voor de babykamer
Babykleding, waar moet je op letten?
De babykamer! Hoe richt je hem in?
Babykleding – Waar begin je mee?
Wat draagt je baby in de nacht?
Accessoires voor de babykamer
De babykamer, wat heb je nodig?

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *